Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

AK Parti’de son karar: Yarın tanıtım, Osmangazi Dündar

Siyaset sürprizlere hep açık. AK Parti teşkilatlarının büyük bir heyecanla bekledikleri yarınki aday tanıtım toplantısıyla ilgili haber dün akşam saatleri Bursa’ya ulaştı.

Denildi ki:

“Numan Kurtulmuş Bey rahatsızlandığı için yarın Merinos’ta yapılacak Bursa adaylarının tanıtımı toplantısı iptal edildi.”

Bu bilgiye…

Yine Kurtulmuş’un rahatsızlığı gerekçesiyle Şanlıurfa tanıtım toplantısının da iptal edildiği eklendi.

Fakat…

Hafta başından beri yaptığımız Ankara görüşmelerinde son durumu merak edince, karşımıza Bursa tanıtımının iptaliyle bağlantılı olabilecek bir gelişme çıktı.

Aslında…

O gelişmenin ilk adımını bu sütunlarda dün aktardık:

“Sayın Cumhurbaşkanı Osmangazi ve Yıldırım’la ilgili kendisine bazı bilgiler ulaştığını söyledi ve değişimin gözden geçirilmesini istedi.”

İşte…

Yarın yapılacak tanıtımın iptalinin ardında, Kurtulmuş’un rahatsızlanması kadar, hatta daha yüksek oranda Cumhurbaşkanı’nın isteğinin etkili olduğu kulağımıza geldi.

Ardından…

Yeni gelişmeler peş peşe gündeme girmeye başladı.

Örneğin…

Osmangazi’de Ahmet Yıldız’ın, Yıldırım’da Oktay Yılmaz’ın seçimde zayıf kalabilecekleri yönünde Ankara’ya bazı değerlendirmeler ulaştığı, bu nedenle Osmangazi ve Yıldırım’ın tekrar masaya alındığı duyuldu.

Sonrasında…

AK Parti’nin son kararı ilerleyen saatlerde Bursa’ya ulaştı.

Buna göre…

Osmangazi’de Ahmet Yıldız’dan vazgeçildi, listeye yeniden Mustafa Dündar yazıldı. Yıldırım’da Oktay Yılmaz’a tanıtımın da yarın planlandığı gibi yapılmasına karar verildi.

Bu arada…

MHP’nin itirazı üzerine Mudanya’nın bırakılmasından vazgeçildi ve Yenişehir adaylığı MHP’ye verildi.

 

MHP’de aday çıkarılmayan yerler beklentisi

 

Ankara’dan, daha açık söylemek gerekirse Cumhur İttifakı’nın AK Parti cephesinden ittifak kapsamında Mudanya’nın MHP’ye bırakıldığı bilgisi geldi.

Gerçi…

MHP’nin süreçte başka ilçelere yönelik isteği duyuluyor, ama genel anlamda şöyle bir beklenti de var:

“MHP’nin aday çıkarmadığı ilçelerde belediye başkan yardımcılığı verilmesi güzel bir jest olur. Taban da bu jestle rahatlar.”

 

İYİ Parti Osmangazi ve 5 ilçeyi sayıyor, CHP ‘belli değil’ diyor

 

3.-yazi-icin-iyi-parti-genel-baskani-meral-aksener,-il-baskani-dr.-yahya-bahadir,-osmangazi-adayi-prof.-dr.-emin-balkan.jpgFırtına… Millet İttifakı’nda Osmangazi’nin İYİ Parti’ye bırakıldığının duyulmasıyla koptu. Büyükşehir adaylığı için üniversiteden istifa ettirilen Prof. Dr. Emin Balkan’ın genel başkanlar arasındaki mutabakat gereği Osmangazi’ye kaydırılacak olması İYİ Parti’yi mutlu etti.

Fakat…

Stratejik anlamda Osmangazi olmazsa Büyükşehir’in kazanılamayacağını düşünen CHP itiraz etti. Hatta CHP’nin 5 Bursa milletvekili Kılıçdaroğlu ile görüşüp “Osmangazi bizde kalmalı” dediler.

Dün de…

Ankara’dan gelen haberle İYİ Parti cephesinde “İttifak görüşmelerinde Bursa mutabakatı sağlandı, Osmangazi adaylığı bizim oldu” sevinci yaşandı.

Yanı sıra…

“İnegöl, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Yenişehir ilçeleriyle İznik ve Orhangazi’den biri de İYİ Parti’nin oldu” diyorlar.

Bunlara…

“CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal Genel Başkan Yardımcısı olarak Yıldırım, Gürsu ve Kestel’in kendisine bırakılmasını istedi” diyorlar.

Ne var ki…

Millet İttifakı’nın İYİ Parti cephesindeki bu mutluluğa karşın, CHP’de gergin bekleyiş devam ediyor. CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş şunları söyledi:

Bir…

“Osmangazi verilmiş değil. Ya CHP’nin adayı çıkacak, ya da her iki parti kendi adayını çıkaracak. Bu Genel Başkanın, örgütün, milletvekillerimizin ve Büyükşehir adayımızın ortak talebidir.”

İki…

“Bursa’da 7-8 ilçe istiyorlar, ama böyle bir şey mümkün değil.”

Üç…

“Mustafakemalpaşa kesinlikle bu pazarlığın içinde değil, Orhangazi de pazarlığın içinde olmaz.”

Şunu da ekledi:

“Onlar bizden Keles ve Orhaneli’ni istiyorlar. Bunun dışında bana ulaşmış bir bilgi yok.”

Görünen o ki…

Millet İttifakı adaylık sürecinde Osmangazi’de düğümlendi, Orhangazi ve Mustafakemalpaşa’da da yeni düğümlerin çıkma olasılığı yüksek.

 

Gemlik’te adaylık krizi istifa getiriyor

 

4.-yazi-icin-birol-mumcu-ve-adnan-biyikli.jpgŞunu biliyoruz… İYİ Parti İl Başkanvekili Birol Mumcu’nun Gemlik İlçe Başkanı olmayı kabul etmesinin tek koşulu vardı: Adnan Bıyıklı’nın belediye başkanı seçilmesini sağlamak.

Bu nedenle…

Bıyıklı’ya başından itibaren İYİ Parti Gemlik Adayı gözüyle bakıldı. Ne var ki, süreç karıştı. Önce CHP Gemlik Adayı açıkladı. İYİ Parti de Bıyıklı’yı açıklayınca kriz doğdu ve süreç belirsizliğe düştü.

Gelinen noktada…

Adnan Bıyıklı hem adaylıktan hem İYİ Parti’den istifa kararı aldı. Birol Mumcu’nun Gemlik İlçe Başkanı olma koşulu da ortadan kalktı.

 

BURBAK’taki toplu sözleşme mahkemeye yapılan itiraza takıldı

 

5.-yazi-icin-hizmet-is-bursa-subesi-baskani-mustafa-yavuz-ve-yonetimi.jpgBüyükşehir Belediyesi ve bağlı iştiraklerinde HAK-İş’e bağlı Hizmet-İş sendikası yetkili. Aynı şekilde, Nilüfer ve Mudanya hariç 15 ilçede de Hizmet-İş yetkili sendika durumunda.

Önümüzdeyse…

Toplu iş sözleşmesi süreci var. Bu süreç başlarken sendika Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan aldığı yetki belgesini hem Büyükşehir, hem de ilçe belediyeleriyle bağlı iştiraklerin yönetimlerine sundu.

Büyükşehir’de, BUSKİ’de, hatta 5 bin üyenin olduğu BİNTED’de sorun çıkmadı, fakat BURBAK Genel Müdürlüğü sendikanın yetki belgesine itiraz edip mahkemeye başvurdu.

Genelde…

Rakip sendikaların sözleşmeleri engelleme taktiği olan yetki belgesine itirazın BURBAK’ta kurumdan gelmesine anlam veremeyen Hizmet-İş Bursa Şube Başkanı ve HAK-İş Bursa İl Başkanı Mustafa Yavuz ziyarete geldiğinde şunu söyledi:

“Vatandaşla yüz yüze çalışan tek personel BURBAK’ta. Yazın sıcak ve toz, kışın yağmur, kar ve buzda sokakta olmalarına karşın en düşük ücretli Büyükşehir çalışanları. Yüzlerinin gülmesi gerekirken toplu sözleşmeden mahrum ediyorlar.”

Beklentisi şu:

“Büyükşehir Belediye Başkanımızın duyarlılığını biliyoruz. BURBAK yönetimi açtığı davayı çekerse çalışanlardın muğduriyeti önlenmiş olacak.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X