Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

AK Parti’de yeni İl Başkanı için karar günü: Erdoğan’a 6 aday!

Yöntemi biliyoruz… AK Parti’de önceki süreçlerde İl Başkanı için olsun, İlçe Başkanı olsun, hatta bir kez yaşansa da belediye başkanlığı için hep 3 isim belirlenip Ankara’ya davet edildi.

Son görüşmeleri hep Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı. Önce tek tek, sonra topluca görüştüğü adaylar arasından birini tercih edip görevi verdi.

Ancak…

Bugünkü süreçte arayış tablosu genişledi ve alışılmışın dışına çıktı.

Nitekim…

Bu sütunların okurları, 18 Kasım günü “Gelen ekip karar veremedi, AK Parti bu kez 5 kişiyi çağıracak” başlığı altında eğilimi okudular.

Gelinen noktada…

AK Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in verdiği görevle Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mustafa Köse’nin yönettiği temayül yapıldı.

Köse daha sonra “görevde olanlar”, “eski başkanlar” ve “sivil toplum örgütleri” olmak üzere 3 farklı grupla 3 değişik yerde görüşmeler yaptı.

O görüşmelerde tanışılma yanında öneriler alındı, kişisel bakışlar öğrenildi, beklentiler dinlendi.

Bursa milletvekillerine öneri ve bazı eski milletvekillerine görüş sorularak süreç tamamlandı.

Böylece…

5 isimlik Bursa İl Başkanı Adayları listesi oluştu: Davut Gürkan, Gökay Bilir, Nazım Maral, Mustafa Yavuz, Ali Yılmaz.

Listeye…

Hasan Çepni de eklenince Erdoğan’la görüşecek aday sayısı 6’ya çıktı.

Ardından…

Ankara’nın kararı sabah Bursa’ya iletildi ve görevi devretmeye hazırlanan İl Başkanı Ayhan Salman tarafından 6 isim tek tek aranarak bilgilendirildi.

Gerçi…

Görüşme yeri adres olarak henüz netleşmiş değil, ama Zafer Günü kutlamaları nedeniyle Azerbaycan’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün İstanbul’a döneceği bilindiğinden randevu İstanbul’a verildi.

Sonuç olarak…

Bugün İstanbul’a gidecek 6 adaydan biri Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’dan yetkiyi alıp Bursa’ya İl Başkanı olarak dönecek.

 

Milletvekili Aydın hastaneden çıktı

İlk anda… Hastaneye “girdiğiyle çıktığı bir oldu” gibi gözüktü, ama aslı şu:

AK Parti Bursa Milletvekili Müfit Aydın’ın koronavirüse yakalanıp Ankara Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındığı Bursa’da 1 hafta sonra duyuldu.

O süreçte Aydın’ın tedavisinde olumlu ilerleme sağlanmıştı.

Çarşamba akşamı hastane çıkışı da şu uyarıyı yaptı:

“Maske-Mesafe-Temizlik kurallarının hayat kurtardığını unutmayalım.”

 

Meral Akşener’den İYİ Parti Gençlik Kolları’na ‘takip’ motivasyonu

Dikkatimizi çekti… İYİ Parti’nin çeşitli il ve ilçelerdeki Gençlik Kolu Başkanları sosyal medya aracı Twitter’da arka arkaya Meral Akşener etiketli paylaşımlar yapıyorlar.

O paylaşımlarında da…

“Genel Başkanım bu sabah beni takip etmeye başladı” yazıp mutluluklarını ve yaşadıkları heyecanı aktarıyorlar.

İşte…

Bu paylaşımları görünce Akşener’in Twitter hesabına şöyle bir göz attık.

Gerçekten de…

Akşener son birkaç gündür, siyasi motivasyon amaçlı olarak İYİ Parti’nin il ve ilçe Gençlik Kolu başkanlarını takibe alıyor. Böylece, gençlerin İYİ Parti aidiyeti ve Akşener bağlılığını arttırıyor.

Gerçi…

Takibe aldıkları arasında, geçen ay atanan İYİ Parti Bursa İl Gençlik Kolları Başkanı Uğur Can Altınsoy yok, ama İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nu ve partinin Bursalı kurucularını takip ediyor.

 

Aydın’dan asgari ücret önerisi: En az 3.100 lira

TBMM Genel Kurulu pazartesi günü başladığı 2021 bütçe görüşmelerini sürdürüyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesi görüşmesinde kürsüye CHP Grubu adına Bursa Milletvekili Erkan Aydın çıktı.

Daha çok asgari ücretli sayısı ağırlıklı konuşan Aydın, bazı karşılaştırmalar yanında asgari ücret önerisi açıkladı:

“Asgari ücretin en az 3 bin 100 lira olması. Ancak ideali de 3 bin 800 liradır.”

 

İşte fotoğrafın gösterdiği tablo: Kardeşliğin ete-kemiğe bürünmüş hali!

Gerçek bir gurur günüydü… İşgal altındaki topraklarını Ermenistan’dan kurtaran Azerbaycan millet olarak Zafer Günü’nü kutladı.

İlk kez bir Türk askeri birliğinin toprakları dışında geçiş yaptığı törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

İşte…

O tören ve sonrasındaki Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in ortak basın toplantısından yansıyan görüntüde bir ayrıntı var.

İşte…

İki devlet başkanının arkasında iki ülke bayraklarının sergilendiği o tabloyu, Bursa Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi ve SETA Kıdemli Araştırmacısı Prof. Dr. Ferhat Pirinççi yorumladı:

“Herhangi iki devlet başkanının basın toplantısı görüntüsü değil; Azerbaycan’ın zafer kutlamasında Türkiye-Azerbaycan kardeşliğinin ete-kemiğe bürünmüş örneklerinden birisi. Anlamı çok büyük.”

 

Bakü’de 2 Bursa Milletvekili: Ala ve Büyükataman

Azerbaycan’ın Zafer Günü kutlamalarına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte Bakü’ye giden heyette 2 Bursa Milletvekili de vardı.

Bu kapsamda…

AK Parti Bursa Milletvekili ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala ile MHP Bursa Milletvekili ve Genel Sekreteri İsmet Büyükataman hem kutlamalarda, hem ikili görüşmelere katıldılar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X