Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

AK Parti’de yeni koordinatör sürprizi: Toplanın, dertleşelim

Haber… Pazartesi akşamının geceye doğru saatlerinde AK Parti kulislerinde, hızla yayıldı. Birbirlerini arayanlar, “Duydun mu, Bursa Koordinatörü gelip İl Yönetim Kurulu toplantısına girmiş” diye söze başlayıp “Yönetim kurulu üyeleriyle tek tek görüşüyormuş” diye ekliyordu.

Başka partiler için koordinatör görevi pek anlam ifade etmeyebilir.

Ne var ki…

AK Parti Genel Merkezi teşkilat yapısında denetim ve kontrol için koordinatör çok önemli.

Üstelik…

İki kademeli koordinatör sistemi uygulanıyor. İlk olarak her il için ayrı koordinatör atanıyor. Sonra çevre illerle birlikte bölge oluşturulup illerin koordinasyonu için Bölge Koordinatörü görevlendiriliyor.

Bu kapsamda…

Bursa’nın da aralarında bulunduğu bölgede Bölge Koordinatörü Harun Karaca görev yapıyor. 2 ay öncesine kadar Bursa Koordinatörü Osman Poyraz’dı. Fakat yeni bir görevlendirmeyle Ahmet Gökhan Sarıçam oldu.

İşte…

Pazartesi akşamı gelip doğrudan il yönetim kurulu toplantısına giren de Sarıçam’dı. Aslında, Sarıçam deneyimli bir teşkilatçı. Kırklareli Kurucu İl Başkanı olan Sarıçam 2002 ve 2007’de 2 kez Kırklareli Milletvekili seçildi.

Daha çok seçim ve kongre dönemlerinde teşkilat görüşmeleri yapmasına alışkın olduğumuz koordinatörün ansızın gelip il yönetim kurulu toplantısına katılması dikkat çekmeyecek gibi değil.

O nedenle…

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun’u arayıp, “Neler oluyor?” diye sorduk. O da şu cevabı verdi:

Herhangi bir sorun yok. Koordinatörümüz yeni görevlendirildi. O nedenle il yönetim kurulumuz ve ilçe başkanlarımızla tanışıp dertleşmek istedi.”

Şunu da vurguladı:

Üstelik bu durum ilk defa olmuyor. Geçmişte de yeni görev alan koordinatörler gelip teşkilatla tanışırlardı. Yani, bu durum usulden.”

Şunu da ekledi:

Aslında daha önce gelecekti. Fakat 15 Temmuz olunca ertelemek zorunda kaldı. Ertelediği o ziyareti şimdi yapıyor. Heyecanlanacak bir şey yok.”

Buna karşın…

Kulisler dün gün boyu heyecanlıydı.. Önce İl Yönetimi’nin haftalık olağan toplantısına katılan Koordinatör, il yönetim kurulu üyeleriyle de tek tek özel görüşme yaptı.

Görüşmeler gece bitmeyince dün devam etti. Yine dün saat 17.00 için ilçe başkanları toplantıya davet edildi. Toplantı sonrası da ilçe başkanlarıyla tek tek görüşme planlandı. Programa belediye başkanları da eklendi.

Ayrıca…

AK Parti Bursa İl Koordinatörü Osman Sarıçam’ın dünkü programında Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ilçe ziyaretleri de yer aldı.

 

Koordinatör görüşmede ne sordu?

 

Gerçi… AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, yeni görevlendirilen Bursa Koordinatörü Ahmet Gökhan Sarıçam’ın pazartesi akşamı gelip İl Yönetim Kurulu toplantısına katılmasının usulden olduğunu söylese de, herkes yönetim kurulu üyeleri ve ilçe başkanlarıyla birde bir yapılan görüşmeleri merak ediyor.

Adı üstünde, görüşmeler özel olduğu için tam bir bilgi yok. Buna karşın, Koordinatör Sarıçam’ın görüştüklerine teşkilat durumunu sorguladığı konuşuluyor.

İl yönetimi içindeki tartışmaları ikili görüşmelerde gündeme getirenler de olmuş.

 

Başbakan Yıldırım Yörük-Türkmen keyfiyesi taktı

 

​Siyasi partilerin salı günleri Meclis’te yaptıkları Grup Toplantıları liderlerin verdikleri mesajlar kadar, toplantılara katılan partili ve gruplar açısından da renkli görüntülere sahne oluyor.

O bakımdan…

Salı günleri Meclis koridorları ziyaretçilerle şenlenirken, Grup Toplantısı sonrasında liderler, bakanlar ve milletvekilleriyle günün anısını gösteren fotoğraflar çektiriliyor.

Dün de…

Partilerin Grup Toplantıları nedeniyle Türkiye’nin her köşesinden gelen ziyaretçiler TBMM’deydiler. AK Parti Grup Toplantısı’nda Başbakan Binali Yıldırım’ı dinleyenler arasındaysa Bursa’dan bir heyet vardı.

Osmangazi Yörük Türkmen Manav Dernekleri Birliği Başkanı Dinçer Akyel ve yönetim kurulu üyeleri, toplantı sonrası görüştükleri Başbakan Yıldırım’a bir de Yörük-Türkmen Keyfiyesi taktılar.

Görüşmeye AK Parti Bursa milletvekilleri Hüseyin Şahin, İsmail Aydın, Zekeriya Birkan da katıldılar.

 

Armut ve şeftaliden sonra çiftçiye kara incirden de darbe

 

Tarımsal ürün pazarlaması anlamında Bursa çiftçisi çok talihsiz ve sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Suriye’de düşürülen uçak nedeniyle Rusya sebze meyve alımını durdurunca önce armutlar, sonra şeftaliler elde kaldı.

Şimdiyse…

Yıllardır çiftçinin yüzünü güldüren kara incir son darbeyi indirdi. Çünkü, geçen yıl 5.6 liradan ihracatçıya satılan kara incire bu yıl alıcı olmadığı için 2 lira fiyat veriliyor.

Bu durumu…

Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekim’le konuşurken şunu söyledi:

Türkiye’de Ziraat Odaları’na kayıtlı 4.5 milyon çiftçi var. Bu çiftçilerimiz demokrasi nöbetlerinde meydanlardaydı, ama şu anda büyük sıkıntı var.”

Mesajı şu:

Sayın Cumhurbaşkanı’nın Putin’le yaptığı görüşmeyi çok önemsiyoruz. Sıcak gelişmeler olduğunun farkındayız. Ama biz de çok sıcak durumdayız ve acilen bir şeyler yapılması gerekiyor.

 

Darbe girişimiyle ertelediği kararını uyguladı ve bıraktı

 

Duyumunu 15 Temmuz günü almıştık. Fakat o gece darbe girişimi olunca yazı gündemleri değişti ve Bursa Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın görevini bırakıp üniversiteye dönme kararını 17 Ağustos’ta yayınlayabildik.

Ne var ki..

Yazı çıktığında, Mehmet Emin Hoca da darbe girişimi nedeniyle kararını ertelemek durumunda kalmıştı. Çükü, karışık bir ortamda görevi bırakması uygun bulunmamış, o öneriyi kabul etmişti.

İşte…

15 Temmuz’da ertelediği Bursa Müftülüğü görevinden ayrılma kararını Prof. Dr. Mehmet Emin Ay yeniden gündemine aldı ve dün bırakırken de sağlık sorunlarına dikkat çekti.

Mehmet Emin Hoca eskiden olduğu gibi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi olarak öğrenci yetiştirmeye devam edecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X