Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

AK Parti’den gövde gösterisi: İlk günden bugüne Dobruca Zirvesi

Köşe Yazısını Dinle

Kimler yoktu ki… Büyükşehir Belediyesi’nin Dobruca Sosyal Tesisleri’nde yapılan, AK Parti Genel Başkanvekili ve Bursa Milletvekili Efkan Ala başkanlığındaki istişare toplantısında 2002’deki ilk Bursa milletvekillerinden, bugün parlamentoda Bursa’yı temsil edenlere herkes vardı.

Örneğin…

Yıllarca milletvekili, Grup Başkanvekili ve Bakan olarak AK Parti Bursa siyasetini yönlendiren Artvin Milletvekili Faruk Çelik katılmıştı.

Yine…

Son Başbakan Yardımcısı olan, geçmiş dönem milletvekili Hakan Çavuşoğlu 20 milletvekilinin olduğu masadaydı.

İlk kadrodan Şevket Orhan, Faruk Anbarcıoğlu gelmişlerdi. İkinci dönemden Hayrettin Çakmak, Mehmet Tunçak, Bennur Karaburun, İsmail Aydın’la son kurultayda MKYK Üyesi seçilen Önder Matlı vardı.

Yanı sıra…

Eski il başkanlarından Nagip Vardar ile İl Başkanı Davut Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da yerlerini almışlardı.

Ala…

Gazze bilgilendirmesinden sonra “Yerel seçim hazırlıklarında neler yapmalıyız, nelere dikkat etmeliyiz, neleri yapmamalıyız?” dedi ve herkesin görüşlerini söylemesini isteyip sözü milletvekillerine bıraktı.

Toplantı sonrası…

AK Parti MKYK Üyesi Önder Matlı ile önümüzdeki seçim sürecini konuştuk.

Dedi ki:

“AK Parti iktidar partisidir ve girdiği her seçimin en iddialı partisidir. Bu yerel seçime de daha iddialı gireceğiz.”

Hedefi tekrarladı:

“Daha fazla belediye kazanmak için her il ve ilçede daha iddialı adaylarla seçime gireceğiz. Bursa’da da hedefimiz belli: Bizim olmayan belediyeleri de kazanmak istiyoruz.”

Milletvekillerinin deneyimleriyle bazı konulara dikkat çektiklerini ifade edip şunu söyledi:

“Milletimizin AK Parti belediyeciliğine teveccühünü biliyoruz. Önümüzde 4-5 yıl yeni seçim yok. Hem hükümet olarak, hem AK Parti belediyeleriyle hizmet odaklı döneme giriyoruz.”

Şunu da ekledi:

“Hızlı yatırımlar ve hizmetler için bu fırsatı kaçırmayacağız.”

 

AK Parti’de meclis üyeliği başvuruları uzadı

Aday adaylığı başvurularını ilk başlatan, ilk aşamayı da geçen AK Parti oldu. Ancak, diğer partiler ve Yüksek Seçim Kurulu’nun seçim takvimleri sonrası bazı güncellemeler gereği doğdu.

Bu doğrultuda…

İlk güncelleme belediye başkan aday adaylığı başvuru tarihinin uzatılmasıyla oldu. Dün de AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, meclis üyeliği başvurularının 5 Ocak Cuma saat 19.00’a kadar uzatıldığını duyurdu.

 

Nilüfer’e kadın eli: Kente, mahalleye, aileye hizmet için aday adayı oldu

Dilber Dereli bir eğitimci… CHP Nilüfer’de 2 dönem Özgür Şahin, 1 dönem de Mehmet Turan Tansal yönetiminde İlçe Başkan Yardımcılığı yaptı.

Halen…

Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi ve Plan Bütçe Komisyonu Başkanı.

31 Mart için…

CHP’den Nilüfer Aday Adayı olurken, “Nilüfer’e kadın eli değmesi” hedefiyle yola çıktı. Bunu da şöyle dile getirdi:

“Benim gibi kadınlara ihtiyaç var. Biz kazanırsak ülke kazanacak. Yüzümüzü kadına dönmezsek çok şey yitirmeye devam ederiz. Yerel yönetimlerde kadınlar çoğaldıkça kentlere estetik gelecek. Kadının rekabeti bile dostluk üzerine.”

Ekibinin sürdürülebilir projeler hazırladığını vurgulayıp şunu söyledi:

“Kente, kentliye, mahalleye, aileye hizmet vaat ediyorum.”

Eğitimci olarak…

Kapanan köy okullarının özel projeyle küçük birer Köy Enstitüsü’ne dönüşmesi de hedefleri arasında.

 

Yeniden Refah 2 ilçede adaylarını açıkladı

Genel seçimde… Cumhur İttifakı’na destek veren Yeniden Refah Partisi, yerel seçime kendi adaylarıyla giriyor. Adaylarını da belirlemeye başladı.

Nitekim…

Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Murat Kolancı, 31 Mart için Bursa’nın 2 ilçesinde belediye başkan adaylarını açıkladı.

Buna göre…

Gürsu’da Fehim Topçu ve Karacabey’de  Fahrettin Dengiz 31 Mart’ta Yeniden Refah’ın belediye başkan adayları oldular.

 

Yetki alma kongresinde gündeme eklenen seçim maddesiyle yönetim değişti

Başından beri tanığız… Erzurum dernekleri 2004 yılında kısa adıyla BEDFE olarak bilinen Bursa Erzurum Dernekleri Federasyonu’nu oluşturdular.

2006’da…

Federasyon başkanlığını Bursa Erzurumlular Derneği Başkanı olan Ömer Ömeroğlu üstlendi. İşinden zaman ayırdı, masraflarını kendi karşıladı.

Geçen süreçte…

Ertuğrulgazi’de, altı bir markete kiraya verilen genel merkezi ve kültürel etkinlikler için de Esentepe’de 4 katlı binayı kazandırdı.

Geçen hafta…

Nilüfer’de yeni bir yer için yetki istemek üzere topladığı genel kurulda, gündeme seçim maddesi eklenmesi önergesiyle sürpriz yaşadı.

Hele…

AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi Savaş Albayrak önderliğindeki listeyi görünce seçime girmeyip bıraktı.

Bursa’daki 62 Erzurum derneğinden 45’inin üye olduğu BEDFE’de, gündeme eklenen maddeyle yapılan tek listeli seçim de Savaş Albayrak başkanlığında yeni yönetim getirdi.

 

Meksika’daki müzede Türkiye salonu açıldı

Türkiye’nin sessiz sedasız attığı önemli adımlar var. Latin Amerika ülkesi Meksika’da Ulusal Dünya Kültürleri Müzesi’nde de, farklı medeniyetlerin kültürleri yanında Türkiye’nin de salonu açıldı.

Üstelik…

Kısa adıyla TİKA olarak bilinen Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı tarafından inşa edilen Mexico City’deki müzenin açılışında Türkiye’yi Bursalı olan TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Naci Yorulmaz temsil etti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X