Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

AK Parti’nin Bursa için işbirliği çağrısını kabul etmedi: Yeniden Refah şaşırtacak!

Köşe Yazısını Dinle

Sabah… Şanlıurfa’daki dostumuz Necip Özbek’in notunu okuduk. AK Parti’de 4 dönem Şanlıurfa Milletvekilliği yapan, MKYK Üyesi olan, son dönem de Cumhurbaşkanı Danışmanı unvanı taşıyan Kasım Gülpınar’ın, Fatih Erbakan’ın davetiyle Yeniden Refah Şanlıurfa Adayı olduğu yazıyordu.

Öğleye doğru…

NTV’de, pazartesi akşamı yapılan AK Parti-Yeniden Refah görüşmesinde, AK Parti cephesinin “Bursa, Balıkesir, Denizli için destek istediği” ama kabul edilmediği, yine de son kararın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Fatih Erbakan arasındaki görüşmede verileceği duyuruldu.

Bunun üzerine…

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Naim Öztürk’ü aradık.

Şunu söyledi:

“Teklif edebilirler elbette, ama daha önceki görüşmemizde söyledim. Adayı açıkladıktan sonra çekmeyeceğimizi ilan etmiştik. Bu vakitten sonra adayı çekmek de, çekilmek de olmaz.”

Şunu vurguladı:

“Bursa’yla ilgili çok bekledik, ama bir şey gelmeyince adayımızı açıkladık.”

Söylediği şu:

“Bursa’yı gündemden çıkardık. O defter kapandı ve dönüşü de yok. Bunu herkes biliyor. AK Parti’deki dostlarımızın artık kabullenmesi gerekiyor.”

Ardından…

“Biz şu anda ilçe adaylarımızı tespit ediyoruz” dediğinde, “Sedat Yalçın’la hedef çıtası çok yükseldi. İlçelerde de sürprizler olacak mı?” diye sorduk.

Şu cevabı verdi:

“Görüştüğümüz çok sayıda önemli isim var. Henüz mutabakat sağlanmış değil. Zamanı gelince açıklayacağız. Bursa şaşıracak.”

Açıkçası…

Sedat Yalçın’ın Büyükşehir Adayı olmasıyla gördüğü ilgi, Yeniden Refah hedeflerini büyütmüş.

Öztürk dedi ki:

“Abartı diyecekler, ama Yeniden Refah oyu şu an yüzde 14. Seçimde böyle olduğu görülecek. Çıkardığımız aday stratejik isim. Herkes AK Parti’den alacağımız oya bakıyor, ama CHP ve her kesimden oy alacağız.”

Şunu da ekledi:

“Hani alışveriş merkezlerinde yukarı çıkan ve aşağı inen merdivenler vardır. Yeniden Refah yukarı doğru çıkıyor. Trend bu.”

Saadet Partisi 8 ilçede adaylarını belirledi

Seçime… TBMM’de grup kurdukları Gelecek Partisi’yle girip girmeyeceği merak edilen Saadet Partisi, temayülü biten 8 ilçede adayları açıkladı.

Buna göre…

Yıldırım’da Abdullah Kocamaz’ın, İnegöl’de Hasan Eroğlu’nun, Gürsu’da Seçmen Ergene’nin, Harmancık’ta Ramazan Yakın’ın, Karacabey’de Muammer Altun’un, Orhaneli’nde Ömer Din’in, Büyükorhan’da İsmail Şaşkın’ın, Kestel’de Ahmet Demirağ’ın adaylıkları kesinleşti.

AK Parti karar aşamasında: Adayları cuma günü Efkan Ala açıklayacak

İlk bilgiyi… “AK Parti’de bekleyiş bitiyor: İlçe adayları için ilk mesai bu hafta Bursa’da” başlığıyla pazar günü aktardık.

İşte…

AK Parti’de o mesai başladı. Hatta, görüşülen bazı ilçelerle ilgili ikişer aday önerisi Genel Merkez’e iletildi.

Örneğin…

Osmangazi için, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile geçen dönem AK Parti Bursa Milletvekili olan Dr. Mustafa Esgin adları gönderildi.

Geçmişte…

AK Parti Osmangazi Gençlik Kolu Başkanlığı ve Osmangazi İlçe Başkan Yardımcılığı yapan, 14 Mayıs’ta milletvekili adayı olan Semih Peksert de önerildi, ama liste 2 Mustafa’dan oluştu, ama Ali Yılmaz sürprizi uyarısı yapan dostlar da var.

Nilüfer’de ise…

AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı olarak başarılı çalışmalara imza atan Celil Çolak ile, geçen dönem İl Başkan Yardımcısı ve son seçimde milletvekili adayı olan Setenay Yüksel Olguner öne çıktılar.

Adayları…

AK Parti Genel Başkanvekili Efkan Ala’nın cuma günü açıklaması bekleniyor.

Alevi aday seçim startını Ulucami’den verdi

Mehmet Ali Zengi… Kuruluş döneminde AK Parti Mudanya ve Osmangazi yönetimlerinde görev yaptı. Halen de Berberler Odası Disiplin Kurulu’nda.

Alevi bir AK Partili olarak Recep Tayyip Erdoğan hayranı.

Otomobiline…

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar posteri giydiren Zengi, bu kez Osmangazi Belediye Meclisi Aday Adayı olarak kampanyasını AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş fotoğrafları kaplı aracıyla Ulucami’den başlattı.

CHP’de önce yöneticiler ‘seçimde sandıkları koruma’ eğitimini aldılar

Zaman zaman anımsatıyoruz… CHP yerel seçimi en son, Mustafa Eroğlu’nun Bursa Belediye Başkanı seçildiği 1977 seçiminde kazandı.

Sonrasında…

1984’te ANAP, 1989’da DYP, 1994’te ANAP, 1999’da DSP kazandı, 2004’ten beri de AK Parti’nin 4 seçimi kazandığını gördük.

2019 yerel seçimi…

CHP’nin bugüne kadar sonuca en çok yaklaştığı seçim oldu, ama sandıktan AK Parti ve adayı Alinur Aktaş çıktı.

Bu kez…

CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş farklı bir seçim hazırlığı süreci yönetiyor. Önceliğinde de seçim günü sandıkların korunması var.

Bu amaçla…

Parti içinde seçim hazırlığı eğitimi çalışmalarına öncelikle, yönetim kurullarında görev yapanlardan başlandı.

İl Başkan Yardımcısı Burcu Çalhan’ın koordine ettiği eğitimin ilk gününe Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ile İl Başkanı Nihat Yeşiltaş da katıldılar.

BTP Büyükşehir Adayı ilk ziyareti İznik’e yaptı

31 Mart’taki… Yerel seçim için adayını belirleyip sahaya çıkan partilerden biri de Bağımsız Türkiye Partisi oldu.

Hafta sonu…

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş tarafından Bursa Büyükşehir Adayı olarak açıklanan ve çevresinde “Atatürkçü Hoca” olarak tanındığı ifade edilen İlahiyatçı Hasan Aydın ilk ziyaretini tarihi kent İznik’e yaptı.

Aydın, ortak akıl ve dayanışmayla güçlü bir Bursa kuracaklarını söyledi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X