Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

AK Parti’nin son kararı: Yarım kalan ilçe kongreleri 15 Eylül-15 Ekim arası

İlk planlama… AK Parti’nin ilçe kongrelerinin 29 Şubat’ta Orhaneli ve Büyükorhan, 1 Mart’ta da Harmancık ve Keles’le başlamasıydı. Ne var ki, Dağ yöresindeki şehit cenazesi nedeniyle 4 Dağ ilçesinin kongreleri ertelendi.

Bunun üzerine…

İlk kongreler 7 Mart’ta Mustafakemalpaşa ve Karacabey’de, 8 Mart’ta da İznik ve Yenişehir’de yapıldı.

Sonra da…

Koronavirüs salgınının yaygınlaşması üzerine; toplu olarak bulunulan ortamlar sağlık açısından risk oluşturduğu için AK Parti Genel Merkezi kongreleri ileri bir tarihe ertelediğini açıkladı.

İşte…

O ertelenen kongrelerle ilgili takvim çalışmaları farklı zamanlarda farklı hedefler ortaya çıkardı.

Örneğin…

Haziran ayının hemen başında, Bursa’da 4’ü yapılıp ertelenen ilçe kongrelerinin “temmuz ayında yıldırım hızıyla tamamlanması” gündeme geldi.

Bunu…

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman’ın haziran sonunda yaptığı “ilçe kongrelerinin 10 Eylül’de başlamasını planlandığı” açıklaması izledi.

Derken…

Henüz teşkilatlara duyurulmasa bile, AK Parti Genel Merkezi’nin yarım kalan kongrelerle ilgili son kararı kulağımıza geldi.

Buna göre…

Türkiye genelinde olduğu gibi, Bursa’da yapılan 4 kongreden sonra kalan 13 ilçe kongresinin 15 Eylül’de başlayıp 15 Ekim’de bitecek bir takvime göre tamamlanması yönünde Ankara’da genel bir karar ortaya çıktı.

Karar gereği…

İl kongresinin de kasım ayı sonu ya da aralık ayı başında olması düşünülüyor.

Son durumu konuştuğumuz ve Genel Merkez’deki gelişmelere kulakları delik olan Ankara’daki dostlar, önümüzdeki sürecin şöyle işleyeceğini söylediler:

“Önümüzdeki günlerde AK Parti Genel Merkezi, ilçe kongrelerinin 15 Eylül-15 Ekim arasında tamamlanması kararını teşkilatlara genelgeyle bildirir. Teşkilatlar da bu süreçte kendi kongre tarihlerini belirleyip İl Başkanlıkları aracılığıyla Genel Merkez’e gönderirler.”

Şunu da eklediler:

“Nüfus olarak büyük ilçelere parti üst yönetiminden konuk gönderilmesi planlanıyor.  Bunun programı da kongre tarihlerine göre belli olacak.”

 

Salman’dan Kızılay’a kurban bağışı desteği

Kara gün dostu Kızılay, toplumun en kötü gününde yanına ilk koşan olurken, bunu da topladığı bağışlarla başarıyor.

Özellikle…

Kurban Bayramı’nın Kızılay için ayrı bir önemi var. Çünkü kurban eti, yardım dağıtılan kesimlerin bir yıllık gıdası oluyor. Bir anlamda Kızılay’ın Hilal’i kurbanla 1 yıl süren ışığa dönüşüyor.

İşte…

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman da buna destek amacıyla kurbanını Kızılay’a bağışladı. Bağış işlemlerini de Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan bizzat yaptı.

 

Batı Trakya camiasında büyük heyecan: Bursa’dan Genel Başkan Adayı

Açıkçası… Batı Trakya Türkleri camiasının büyüklüğünü bilirdik, ama 9 Şubat’ta Merinos’ta izlediğimiz kongre davanın büyüklüğünü de gösterdi.

O gün…

Salondan taşan kongre heyecanından sonra Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği bir başka büyük hedefe doğru yürüyor.

Çünkü…

BTTDD Bursa Şubesi İkinci Başkanı Av. Ramadan Eminoğlu, yapılacak Genel Merkez kongresinde Genel Başkan Adaylığını açıkladı.

Ziyaretimize…

Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Halil Nezirmehmet’le birlikte geldiğinde seçildiğinde yapacaklarını da anlattı.

Örneğin…

Derneğin iki ülke arasında kültür köprüsü olması için çalışacağını söyledi. Bursa’da başlattıkları, 20’ye yakın işyeriyle üyelere indirim anlaşmasını Türkiye geneline yaymak istiyor.

Önemli hedefleri arasında, “Batı Trakya ile gönül bağı kopmuş gençleri yeniden kazanıp” aidiyetlerini anımsatarak davaya katmak var.

Gençlerin üniversite sorununu çözmek de ilk hedefi.

 

Genel Merkez Bursa’ya taşınmayacak

Çok şubeli derneklerde merkez dışından aday çıktığında görülebilen bir kara propaganda var. İlginin yönelmesini engellemek için “Genel Merkezi taşıyacak” denir.

Aynı durum…

Tarihi açıklanmasa da BTTDD Genel Merkez kongresi öncesinde yaşanıyor. Bursa’dan Ramadan Eminoğlu genel başkanlığa aday olunca, “Seçilirse genel merkezi Bursa’ya taşıyacak” spekülasyonu yayıldı.

Eminoğlu ise net:

“İstanbul, derneğimize genel merkez olarak en yakışan ildir. Bursa’ya taşımak düşüncemiz de niyetimiz de yok.”

 

Fatih’e, babası Sultan Murad’dan selam götürmeden Ayasofya’ya gitmeyin

Pazar günü… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hazırlıkları bizzat denetledi. Bursalı emekli matematik öğretmeni İsmail Kandemir’in başvurusu üzerine Danıştay kararıyla Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması heyecanı var.

Dahası…

24 Temmuz’da cuma namazıyla birlikte tarihi Ayasofya’da yeniden namaz kılınacak.

İşte…

Bu tarihi cuma namazı nedeniyle Bursa’dan da İstanbul’a gitmek için hazırlık yapanlar var. O hazırlık yapanlara ise Muradiye Camii İmam-Hatibi Lütfi Taşçı’dan çağrı geldi.

Lütfi Hoca diyor ki:

“1453 yılında İstanbul’u fethedip Ayasofya’yı cami yapan Sultan Fatih Han Hazretlerine Bursa’dan veya bulunduğunuz bölgeden ne götüreceksiniz? Eliniz boş mu gideceksiniz?”

Önerisi şu:

“Sultan Fatih’e götürülecek en güzel ikramlardan biri babası II. Murad Han Hazretleri ve annesi Hüma Hatun’un selamıdır.”

Çağrısı da şu:

“Öyleyse, Muradiye Külliyesi’ni ziyaret etmeden Ayasofya’ya gitmeyin.”

 

Bursa iş dünyasını üzen ölüm

Elbette her ölüm dünyadan ayrılış demek ve geride kalanlar için üzücü. Fakat, MÜSİAD eski başkanlarından, Bursa Kent Konseyi’nin de eski icra kurulu üyelerinden Cemil Tekin’in vefat ettiğini öğrenince çok üzüldük.

Hele…

Vefatının, dünyayı kasıp kavuran koronavirüs kaynaklı olduğunu öğrenince doğal olarak çok etkilendik.

Allah rahmet eylesin, Bursa iş dünyasının başı sağ olsun.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X