Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Akşener adaylarını açıklamaya geliyor, Selçuk Türkoğlu sahaya çıkmaya hazır

Köşe Yazısını Dinle

İYİ Parti’nin… 2019 yerel seçiminde CHP ile başlattığı,14-28 Mayıs Cumhurbaşkanı seçiminde devam eden ittifak sona erdi. CHP’nin “bazı şehirlerde işbirliği” önerisini de İYİ Parti Genel İdare Kurulu reddetti.

O süreçte…

5 ilçede adaylarını açıklayan İYİ Parti’nin Bursa Büyükşehir Adayı’nın Bursa Milletvekili Selçuk Türkoğlu olduğunu İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu açıkladı.

Hafta içinde…

CHP Parti Meclisi’nde alınan kararla Mustafa Bozbey yeniden CHP Büyükşehir Adayı olurken, yerelde ve genelde istifaların yaşandığı İYİ Parti’nin izleyeceği yol merak edilir oldu.

İşte…

Böyle bir süreçte, Akşener’in hafta içinde “Zaman geçiyor, illerin durumunu netleştirelim” demesi üzerine İl Başkanı Dr. Hasanoğlu randevu talep etti.

O randevu…

Cuma akşamı gerçekleşti. Bursa Milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ve Hasan Toktaş’la İl Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu 40 dakikalık görüşme yaptılar.

Görüşmede…

Bursa teşkilatlarıyla ilgili bilgilendirme yapılırken, Büyükşehir ve ilçe adayları tek tek değerlendirildi.

Sonrasında…

Büyükşehir Adayı olacak Türkoğlu’na önümüzdeki süreci sorunca şunu açıkladı:

“Sayın Genel Başkanımızı yeni yılın ilk haftasında Bursa’da ağırlayacağız. Bu programda adaylarımızın tümünü ilan edecek. Projelerimiz ve sürpriz adaylarımızla Bursa’nın önüne çıkacağız.”

Şunu vurguladı:

“İYİ Parti açısından hiçbir sorun yok. Bursa ölüm ya da sıtmaya razı olmak zorunda değil. Alternatif var. O da İYİ Parti.”

Ardından…

“Aday olarak hazır mısınız, ne vaat ediyorsunuz?” sorumuza, “Ben hazırım” diye başlayıp şu cevabı verdi:

“Bursa’ya ne vaat ettiğimizi ocak ayının ilk haftasındaki programda açıklayacağız. Güzel bir görsel hazırlıyorum. Bursa’ya hayal değil, gerçekleri vaat edeceğiz. Rantı değil, yaşanabilir bir kenti vaat edeceğiz.”

Şunu da ekledi:

“Güzel bir demokratik yarışa Bursa hazır olsun. Çok çalışacağız.”

MHP’den tam kadro dağ ilçeleri çıkarması

Mevsim kış… Hava yağışlı ve soğuk. Buna karşın, MHP İl Başkanı Muhammet Tekin il başkan yardımcıları ve yönetimiyle birlikte tam kadro dağ ilçelerine çıkarma yaptı.

Keles, Orhaneli, Büyükorhan, Harmancık’ta ilçe başkanları, vatandaşlar ve esnafların yanı sıra kooperatifler, esnaf ve tarım dernekleriyle görüşen Tekin,  gördükleri sıcak ilgiden çok memnun kaldı, “Dağ bölgesinin gönlümüzdeki yeri ayrı” dedi.

AK Parti Haliç’i kiraladı: Büyükşehirler 24 Aralık, ilçeler 6 Ocak’ta

Doğal olarak… Gözler, başvuru sürecini en yoğun geçiren AK Parti ve adaylarında. Bizleri de, yalnızca Deniz Üzülmez’in başvuru yaptığı Bursa Büyükşehir Adayı ilgilendiriyor.

Soru şu:

Mevcut Başkan Alinur Aktaş devam mı edecek, yeni aday mı gösterilecek?

O yeni aday kim olacak?

İl Başkanı Davut Gürkan mı, son Başbakan Yardımcısı ve Bursa’ya hizmeti çok olan Hakan Çavuşoğlu mu aday gösterilecek?

Yine…

Osmangazi’de 3 dönem belediye başkanlığı yapan Mustafa Dündar mı, geçen dönemin iz bırakan milletvekili Mustafa Esgin mi tercih edilecek?

Yoksa…

BTSO Başkanı İbrahim Burkay’a mı davet gidecek, MKYK Üyesi Önder Matlı ya da başka bir sürpriz mi yaşanacak?

Kulağımıza…

AK Parti Genel Merkezi’nin Büyükşehirler için 24 Aralık Pazar günü İstanbul’daki Haliç Kongre Merkezi’ni kiraladığı geldi.

İlçeler için de 6 Ocak düşünülüyor.

Yıldırım’ın erenlerine de yaşayanlarına da ulaşıyor

Ali Mollasalih’i… Siyasete adım attığı günlerden beri yakından izliyoruz. Yerel siyasetin son dönemine en üretken genç olarak imza attığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

İnsanlarla kolay diyalog kuran, alçakgönüllü yanıyla adeta belediyecilik için yaratılmış.

AK Parti Yıldırım Aday Adayı olarak muhtar ziyaretleri yapıp mahalle mahalle kentin yaşayanlarına ulaşırken, Yıldırım’ın erenlerini de ihmal etmiyor.

Siyasette hep etkili oldu, Nilüfer’de ‘yaşama dokunacak’ projelerle aday

Onu… Rahmetli Kemal Demirel’le tanıdık. Siyasete genç kimliğiyle adım attı, il yönetimlerinde çalıştı. Mustafa Bozbey’in, Turgay Erdem’in, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın avukatlıklarını üstlendi.

Deniz Baykal…

2014-2019 döneminde Nilüfer Belediye Meclisi Üyesi olarak görev aldı. 3 dönem de milletvekili adayı oldu.

Bu kez…

CHP Nilüfer Belediye Başkan Aday Adayı olarak ziyarete geldiğinde, “Nilüfer’i daha yaşanabilir kent” yapacak projelerini anlattı.

Onlar arasında…

Engelsiz hobi bahçeleri ve nefes evleri, oto galericilerinin tek çatı altında toplanması, Kayapa-Hasanağa, Çalı-Atlas-İnegazi, Büyükbalıklı-İrfaniye, Unçukuru-Fadıllı, Fethiye-Karaman kent parkları var.

Ayrıca…

Yeni kreşler, belediye oyun evi, yaşlılar için gündüzlü bakımevi, 7/24 nöbetçi veteriner ve hayvan ambulansı vaat etti.

Uluabat taşmaya başladı, doğal yaşam sevindi

Gözlem… Karacabey’i, Uluabat’ı, longozu, ıhlamur ormanlarıyla doğal yaşamı fotoğraflarıyla dünyaya tanıtan, Adem Amca ve Yaren Leylek’i herkese öğreten Doğa ve Kuş Fotoğrafçısı Alper Tüydeş’e ait.

Diyor ki:

“Uluabat Gölü uzun bir aradan sonra havzasına taşmaya başladı. Bu, bölge yaban hayatı için güzel haber.”

Baharda, Uludağ’dan inen kar sularıyla da suya doyacak sığ alanın, balıklar ve sürüngenlerin üremesi için çok önemli olduğunu da vurguluyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X