Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Aktaş Ankara’dan eli dolu döndü: Kente, turizme, spora dokunuşlar!

Köşe Yazısını Dinle

Sohbet ettiğimizde… Ankara’da katıldığı program ve yaptığı görüşmelerle yoğun geçen günün akşamında Bursa’ya dönüyordu.

O bakımdan…

Büyükşehir Belediye başkanı Alinur Aktaş’la telefonda yol sohbeti yaparken, yolculuğunun bir bölümüne eşlik etmiş olduk.

O yoğun görüşmelerden birini Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile yapacaktı. Fakat Bakanlar Kurulu çarşamba gününe alınınca Bakan Yardımcısı İhsan Selim Baydaş’la görüştü.

Görüşmede…

2019 yılında Büyükşehir Belediyesi ile bakanlık arasında yapılan protokolle Bursa’ya kazandırılan 100 milyon liralık yatırımın ardından kararı verilen yeni gelişmeyi Başkan Aktaş şöyle açıkladı:

“Protokolde Alaçam’a Gençlik Kampı da vardı, fakat imar açısından teknik sorun çıkınca Alaçam Gençlik Kampı kalmıştı. Şimdi onu yeni bir misyonla yeni bir yerde yapacağız.”

Yeri de açıkladı:

“Orhaneli’ni turizm merkezi yapmak Büyükşehir Belediyesi olarak hedeflerimiz arasında. Bu çerçevede Alaçam’da planlanan Gençlik Kampı’nı Orhaneli Gölcük Yaylası’na kaydırdık.”

Şu bilgiyi de verdi:

“Büyükşehir Belediyesi olarak Gençlik ve Spor Bakanlığımızla yeni bir protokol yapıyoruz. Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ağırlıklı olmak üzere 40 milyon liralık yatırımların son rötuşlarını yapıyoruz.”

Yeni gelişmelerden biri şu:

“Gençlik ve Spor Bakanlığı’mızın en büyük yatırımı Atatürk Spor Salonu ve Yüzme Havuzu ile Havuzlupark projeleri yürüyor. Ek olarak Gemlik ve Orhangazi’den de projelerin yer aldığı 27 proje daha geliyor.”

Yaptığı görüşmelerde ele alınan projelere bakışı şu:

“Bursa’ya dokunan projeler üzerinde önemli gelişmeler sağladık. Kente, kentin turizmine ve sporuna dokunan projeler üzerinde çalıştık.”

Şunu da ekledi:

“Orhaneli’nin turizmle kalkınmasına Gençlik Kampı çok katkı sağlayacak. Bir yandan da kentin sporuna dokunuşlar getiren yeni projeler geliyor.”


Külliye’de iklim değişikliği programına katıldı

Ankara’da… Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ilk toplantısı sabah saatlerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeydi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yapılan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un yönettiği çalıştayda görüşlerini paylaştı, sonuç bildirgesi açıklamasına katıldı.

Ardından da…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bursa Milletvekili Efkan Ala’yı ziyaret etti.

Uludağ Yolu ikinci etabı başlıyor, DOSAB Çevre Yolu’na bağlanıyor

Günümüzde… Özellikle büyük kentlerde en büyük sorun ulaşım oldu. Bu nedenle ulaşım yatırımları önemli.

Bu kapsamda…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş çarşamba günü Ankara’daki önemli görüşmelerinden birini Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ile yaptı.

Üstlendiği görevler nedeniyle Bursa’yı bildiği için, Uraloğlu ile görüşme verimli geçti.

Nitekim…

Bursa’nın beklediği konuları görüştükten sonra, üzerinde anlaşılanları Başkan Aktaş şöyle açıkladı:

Bir…

“Uludağ Yolu’nun Yiğitali-Uludağ etabı daha önce Karayolları tarafından yapılmıştı. Şimdi yolu kent merkeziyle birleştirecek Yiğitali-Bursa etabı için çalışmalara başlanacak.”

İki…

“Bursa’mızın en önemli üretim merkezlerinden Demirtaş Organize Sanayi Bölge’mizi Çevre Yolu’na bağlamamız gerekiyor. O bağlantıyı da Karayolları yapacak.”

 

Şehir Hastanesi yoluna Karayolları desteği

Ne kadar önemli olduğu pandemi süreciyle anlaşılan Şehir Hastanesi’nin ulaşım sorununu çözmek için adımlar atılıyor. Bu kapsamda, metro hattını üstlenen Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü ihaleyi yaptı.

Yanı sıra…

İzmir Yolu’nda Küçük Sanayi Kavşağı’ndan başlayıp Özlüce’den devam eden yol hastaneye bağlanacak yolun kamulaştırma sorunları var.

Yüzde 50’si tamamlanan kamulaştırmaların kalanı Başkan Aktaş’ın Karayolları Genel Müdürü Uraloğlu ile görüştüğü konular arasındaydı.

Mehmet Akif’in en büyük hayali vefatının 85. yılında gerçekleşecek

Hepimiz… İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy’u milli duygularla dile getirdiği şiirlerle tanırız, ama bir çocuk şiiri de var Ferda Kadın şiirini torununun adı olsun diye yazmış.

Hayaliyse, Balıkesir Burhaniye’de Pelitköy’e yerleşip çocuk şiirleri yazmaktı.

İşte…

Mehmet Akif Ersoy’un hayalini Yüzyıllık Vefa Yüzyıllık Farkındalık Haraketi gerçekleştiriyor. AK Parti Bilecik Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı himayesindeki organizasyonu Mutlu Çınar açıkladı:

“Gençliğe Asım’ın Nesli şiirleriyle yol gösteren Mehmet Akif’in vefatının 85, İstiklal Marşı’nın 100. yılında hayalini gerçekleştiriyoruz.”

Şu bilgiyi de verdi:

“Türkiye Kent Konseyleri Çocuk Meclisi’nin açtığı çocuk şiirleri yarışması başvuruları başladı. Finale, Çoban Şevki olarak sosyal medyada tanınan Balıkesirli çocuk şair de katılacak.”


Bursa konut satışında dördüncü

Ucuz kredilerle canlanan konut piyasası o hareketliliği kaybetse de canlı.

İstatistiklere göre…

Ocak ayında elden konut satışları listesinde Bursa 1.061 konutla dördüncü sırada. Listenin ilk sırasında 3 bin 746 konutla İstanbul yer alırken, 1.649 satışla Ankara ikinci ve 1.233 satışla da İzmir üçüncü.

  1. sırada yer alan Hakkari’de ise yalnızca 1 konut satılmış.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X