Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Aktaş, Mudanya’yı rahatlatmak için iskele değişikliğini inceliyor

Konu… Seçim değerlendirmesi ve AK Parti’nin Kızılcahamam’daki teşkilat toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeler hakkında bilgi vermek için düzenlediği basın toplantısında gündeme geldi.

Bir meslektaşımız…

Mudanya İskelesi’nin mahkeme kararıyla Mudanya Belediyesi’ne verildiğini anımsatınca, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş düşüncesini açıkladı:

1.-yazi-icin-mudanya-iskelesi-001.jpg“Biz zaten o iskeleyi bırakmak ve BUDO’yu İDO iskelesine taşımak istiyoruz. Mudanya’nın trafiği de böylece rahatlamış olur.”

Doğru…

Mudanya’nın girişinde, iskelenin olduğu meydanda ciddi bir trafik var. Bunun büyük bölümü BUDO’nun yolcu iskelesine gelenlerden kaynaklanıyor. Belediye otobüsleri, minibüsler, yolcu getiren ya da almaya gelen özel araçlar meydanı dolduruyor ve geçişi de tıkıyor.

O bakımdan…

Zaten giderek artan Mudanya trafiğini rahatlatma yollarından biri BUDO’nun getirdiği yolcu ve araç yükünü başka bir yere kaydırmaktan geçiyor.

Hatta…

BUDO yolcuları için sağlıklı bir yolcu salonu bile gerekli.

Ne var ki…

Başkan Aktaş basın toplantısında “Mudanya’nın trafiği de rahatlamış olur” dediğinde ağzımızdan “Güzelyalı’nın hâli Mudanya’dan kötü olur” çıktı.

Çünkü…

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yapıp, Bursa-İstanbul arası 75 dakikaya indirmek üzere hızlı feribot ve deniz otobüsü seferleri için İDO’ya 2007 yılında tahsis ettiği iskele, Güzelyalı’nın kâbusu oldu.

İskeleden Mudanya-Bursa yoluna ulaşmak sorun olduğu gibi, sefer saatlerinde Burgaz’a gelmek de, geçmek de, çıkmak da büyük sabır istiyor.

O bakımdan…

Önce meslektaşımız İhsan Aydın’ın köşesinde Burulaş Genel Müdürü Kürşat Çapar’ın gündeme getirdiği, ekim ayında da Başkan Aktaş’ın dillendirdiği İDO ve BUDO’yu Güzelyalı İskelesi’nde birleştirme düşüncesi heyecan verici olmakla birlikte iyi planlanması gerekiyor.

Nitekim…

Aktaş’ın bu konuyu “Burgaz’da, her yönüyle yerinde gözlem yaparak artıları ve eksileriyle incelenmesi” için direktif verdiği kulağımıza geldi.

Anladık ki…

İyi niyetle başka bir soruna yol açmadan, mevcut sorunu çözmek istiyor.

 

İDO-BUDO rekabetinin unutulan öyküsü

 

Bursa Büyükşehir Belediyesi kuruluşu BUDO deniz otobüsleriyle Mudanya-Kabataş seferlerine başladığında, İDO önce tepki vermedi. Fakat BUDO’nun yolcu sayısı artınca, ucuza yolcu taşımasına itiraz etti.

Ne var ki, fiyat arttırmayı BUDO kabul etmeyince İDO 2014 başında deniz otobüsü seferlerini durdurma kararı verdi. BUDO umursamayınca da bir ay sonra geri döndü.

Şimdi…

BUDO eğer Güzelyalı’ya gelir de İDO ile aynı iskelede buluşursa acaba neler yaşanır?

 

İskelenin yeri başından beri tartışmalı

 

3.-yazi-icin-guzelyali-iskelesi.jpg2006 yılıydı… Bursa ve İstanbul arasını 75 dakikaya indirecek hızlı feribot için iki Büyükşehir Belediyesi anlaşma yaptı. Bursa iskeleyi, İstanbul hızlı feribotu üstlendi.

İskele için…

Balıkçıların olduğu yarımadanın yanında, geçen yaz otoparka dönüşen alan önerildi. 100 metrelik bağlantıyla ana yola ulaşılacak, köprüyle de karşı geçip ana yol kesilmeyecekti.

Fakat…

İstanbul’dan gelen uzmanlar, karayolu dezavantajlarına karşın Güzelyalı’da ısrar etti. Sorun da, 2007 baharında iskelenin açılmasıyla başladı ve artan trafik olarak devam ediyor.

 

Basketbolda Atatürk Spor Salonu alarmı, Federasyon Başkanı geliyor

 

4.-yazi-icin-basketbol-federasyonu-baskani-hidayet-turkoglu.jpegGündeme sürpriz şekilde gelen konulardan biri de Atatürk Spor Salonu oldu. Getiren de, salı günü düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tı:

“Cumhurbaşkanımızdan, yıkılan stadyumun yanındaki Atatürk Spor Salonu’nun olduğu yeri istedim. Millet Bahçesi’ni devam ettirebileceğimi, ya da Sıcaksu projesine katabileceğimi söyledim. Millet Bahçesi’ni devam ettirmemi istedi.”

Bunun üzerine…

Basketbol Federasyonu alarma geçti. Arayan dostlar gelişmeyi sorup şunu da söylediler:

“Basketbol Süper Ligi’ne çıkan Bursaspor maçlarını Atatürk Spor Salonu’nda oynamak istiyor. İkinci Lig takımı Finalspor ile bölgesel lig takımları var.”

Bu noktada…

Nilüfer’deki yeni salonu kiralayan Tofaş yatırım yaptığı için, Bursa takımlarının maçlarını nerede oynayacağı telaşı içindeler.

Şu bilgiyi de verdiler:

“Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu pazar günü Bursa’ya geliyor. Federasyon Bursaspor’un maçlarını oynayacağı Atatürk Spor Salonu onarımına 400 bin lira destek verecekti. Şimdi ne olur bilmiyoruz.”

 

Kılıçdaroğlu İnegöl’e işaret etti, gelecek seçime şimdiden çalışma istedi

 

5.-yazi-chp-bursa-heyeti-kemal-kilicdaroglu-destek-ziyareti.jpegKadroda… CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş başkanlığında il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları, İl Kadın Kolları Başkanı Vildan Özkula var.

Yanı sıra…

CHP’li 3 belediye başkanı olarak Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve Gemlik Belediye Başkanı Uğur Sertaslan da grupta.

Ayrıca…

CHP Bursa milletvekillerinden Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık, Nurhayat Altaca Kayışoğlu ve Prof. Dr. Yüksel Özkan heyette.

Kılıçdaroğlu’na geçmiş olsun dileklerini iletmek için Ankara’ya giden CHP Bursa heyeti bu hareketle, genel başkana destek vermiş oldular.

Ziyarette…

Kılıçdaroğlu’nun yorumu dikkat çekiciydi:

“İnegöl’de alınan sonuçların tüm Bursa’nın seçim sonuçlarını etkiledi. İnegöl’de çok dikkatli ve yoğun bir çalışma yapmak gerekiyor.”

İsteği şu:

“Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kazanılması için gelecek seçime şimdiden çalışmaya başlayın.”

 

Beton deyip geçmeyin…

 

Genelde… Kentlere yönelik eleştiri yaparken, “her yer beton oldu” diyoruz. Fakat, beton kesinlikle sıradan bir şey değil, inşaatın temel yapı malzemesi olarak çok önemli.

O nedenle…

Dirençli yapılar ve sağlıklı kentlerde beton kalitesi her şeyden daha fazla önem taşıyor.

İşte…

İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, bu önemli malzeme için kongre düzenledi. Bugün saat 09.30’da BAOB’de başlayacak kongrede tüm yönleriyle beton ele alınacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X