Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Aktaş planı: Yunuseli 5 kat, Doğanbey gündemde yok, öncelik Altıparmak’ta

Daha başında… “Yunuseli’nde son durum nedir?” diye sorduk ve sohbete de damardan girmiş olduk. Anlaşılan o ki, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş son dönem bu soruyla çok fazla karşılaşmış.

Nitekim…

Olay’ı ziyaretinde, İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan’ın odasında, yönetici ve yazarlarla sohbetinde konuya kontra yaklaşım gösterdi:

“Eğri oturup doğru konuşalım… Herkesin dilinde kentsel dönüşüm var. Fakat bu işin nasıl halledileceğine dair kimsenin bir formülü yok.”

Bu noktada…

Parsel bazlı değil de, ada bazlı kentsel dönüşümle bin daire yerine 1.500 daire de yapılabileceğini, üstelik yeşil alanlar olabileceğini söyledi.

Formüllerden biri olarak doğru planlamayla konutlar yapıp naklederek alan boşaltılmasını gösterdi. Boş arsaya yapılan konutların satılması örneği verdi.

Şuna da dikkat çekti:

“Herkesin dilinde Yıldırım var, ama kentsel dönüşüm Nilüfer’de oluyor.”

Çok özel bir bilgi verdi:

“Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum bir gece önceden geldi. Bana ‘rezerv alanlarını göster’ dedi, sivil arabayla şehri dolaştık.”

Sonra da…

“Yunuseli Havaalanı arazisinin yüzde 40’ını Jandarma’nın kullandığını” anımsatıp şunu söyledi:

“Orada, Doğanbey gibi 20 katlı binalar dikileceği zannediliyor. Gerçi, çevresinde 17 katlı bina zaten var. Fakat bizim planımız burada en fazla zemin ve 5 kat. Daha yükseğini düşünmüyoruz. 300-500 konut yapalım da satalım derdinde de değiliz.”

Araziyi Bakan Kurum’a da gösterip düşüncesini aktardığını ifade ederken, o görüşmeyle ilgili bir not daha verdi:

“Sayın Bakan’a görüşmemizde yüksek yapılar nedeniyle şehirde olumsuz bir algımız olduğunu, bunu kırmamız gerektiğini söyledim.”

Ardından…

“Şehir yeni bir hatayı kaldırmaz, böyle bir lüksümüz yok” dedi ve yüksek katlı yapılarla ilgili bir başka konuya geldi:

“Açık söyleyeyim… Doğanbey TOKİ konutlarını yıkan tarihe geçer. Fakat bizim gündemimizde yok. Hatta oraya bir de Millet Bahçesi yapıyoruz.”

Gündemindeki konuyu da açıkladı:

“Bizim önceliğimiz, şehrin ilk apartmanlaşmasının başladığı Altıparmak ve Merinos’un altındaki bölgenin kentsel dönüşümü. Bunu yapmalıyız.”

 

Başkan Aktaş’ın 4 büyük hedefi

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentle ilgili değerlendirmeler yaparken, belirlediği 4 hedefi açıkladı:

“Birinci hedefim ulaşım. İkinci sırada yeşil ve imar dönüşümü, üçüncü sırada turizm var. Şehrin ekonomisini geliştirmek de hedefimde.”

Kentin üzerinde sanayi baskısı olduğunu vurgulayan Aktaş, kendisi için belirlediği hedefleri gerçekleştirmek amacıyla başlatılması gereken işler olduğunu da söyledi.

İşareti de…

“Şimdi onların startını veriyoruz” diyerek verdi.

 

Hanlar Bölgesi’ne Başkan Aktaş bakışı: Çevresiyle yaşayan bölge

Son dönem… Bursa’nın gündeminde Hanlar Bölgesi var. Gündeme geldiği ilk yıllar hayal olan proje, Büyükşehir Belediyesi’nde Alinur Aktaş döneminde gerçekleşiyor.

Bunda…

Aktaş’ın istekli olması yanında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın direktifiyle en büyük desteği Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum veriyor.

Olay’ı ziyaretinde, Aktaş bu projeyi değerlendirdi. Açıkçası, tescilli çıkan Merkez Bankası binasını yıkmak için her engeli aşma kararlılığını gördük. Zafer Plaza’nın devamı olan eski itfaiye binası için de şunu söyledi:

“Onu yıkmak en kolay olanı. Çünkü yüzde 19.3 hissesi Büyükşehir’in. Yıkacağız.”

Şu sözleri ise bölgenin nasıl açılacağını göstermesi bakımından önemli:

“Olay yalnızca hanların etrafını açmak değil. O hanları çevrelerindeki dükkanlarla birlikte yaşatmanız lazım. Yoksa, yıktığınız alan hanların otoparkına dönüşür.”

Şunu da ekledi:

“Projemizi buna göre hazırlıyoruz.”

 

Adliye Kavşağı ihaleye çıkıyor, Acemler başlıyor

Asıl konu ne olursa olsun, Bursa’daki sohbetler ulaşım sorununa gelip kalıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın Olay ziyaretindeki sohbet de öyle oldu.

“Bireysel araçlanma var. Toplu taşıma yerine herkes kendi aracıyla gidip-geliyor” diyen Başkan Aktaş, şunun haberini de verdi:

“Yakın Çevre Yolu üzerinde Adliye Kavşağı ihaleye çıkıyor. Acemler’deki düzenleme çalışmalarımız yeniden başlıyor. Hayran Caddesi’ni genişletiyoruz.”

 

O bir hayalçizer: Kızı için çizdiği resimlerden 8 çocuk kitabı yazdı

İsmail Fedai uzun yıllar Setbaşı Telefon Müdürü ve PTT Başmüdürü olarak Bursa’ya hizmet etti, “sorun çözen bürokrat” olarak gönül kazandı, dağ yöresi için çalıştı.

Kızı Özlem Fedai Korçak aslında doktora yapmış bir kimya mühendisi. Fakat çizmeyi seviyor, kendini de Hayalçizer olarak tanımlıyor.

Çocukluğunda hayallerini çizgilere aktarırken, anne olunca kızı için çizmeye başladı. O çizgiler önce çocuk dergileri resimlemeye dönüştü, sonra da 8 çocuk kitabı yazıp çizdi.

Canavarların da Duyguları Var, Nunu, Meraklı Defter, Davetsiz Misafir Rehberi, Kedi Ponçik’in 10 Hali,  Kedi Ponçik’le Kedi Olma Kuralları, Kedi Ponçik’in Sevdikleri, Kedi Ponçik’in Bir Günü adlı çocuk kitapları işte böyle ortaya çıktı

12 çocuk kitabının da resimlerini çizdi.

Londra’da çocuk kitabı resimleme eğitimleri alan Özlem Fedai Korçak’ın Canavarların da Duyguları Var adlı kitabı, Arapça konuşan ülkeler için Arapça’ya çevrildi.

Aileyi tanıyanlar olarak başarılarıyla gururlanıyoruz.

 

Bursalılar buluşması

Bursa’da yaşayıp da Levent Kızıl’ı tanımayan, en azından adını duymayan yoktur. Geçmişinde Bursaspor Başkanı olarak kente büyük heyecanlar yaşattı, şimdi Uludağ Frutti Extra ile Bursaspor Basketbol’u üstlendi.

Ayşe ve Ece Ege kardeşleri de Bursa’dan Paris’e uzanan yaşam yolculuklarında Dice Kayek moda tasarım firmasıyla dünya tanıdı.

Bursa’daki çocukluk günlerine uzanan dostlukları aynen devam ediyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X