Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Aktaş’ın seçim sonrası planı: Altıparmak kentsel dönüşümle savaş alanına dönecek

Köşe Yazısını Dinle

Açıkçası… Uzun bir ramazan gecesi oldu. Salı gecesi saat 23.40’ta başlayıp çarşamba saat 01.35’te bittiği için iki gün süren sohbet demek bile mümkün.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın köşe yazarlarıyla sohbeti böylesine farklı bir zaman diliminde gerçekleşti.

O buluşmada

Başkan Aktaş’ı son derece rahatlamış ve morali yüksek gördük. Yakın zaman öncesindeki durgunluğunu üzerinden attığı anlaşılıyor.

Bunun…

Yaptırdığını söylediği 9 anketin verileriyle ilgisi vardır elbette. Zaten Başkan Aktaş da, “aranın giderek açıldığını” söyledi.

Öyle ki…

Seçim sonrası yapılacak işlerden söz ederken, ulaşım projelerine verdiği önemi anlattı. Geride kalan 5 yılda yapılanlarla, önümüzdeki 5 yıl için planlananları tekrarladı.

Özellikle…

Büyükşehir eliyle yürütülen kentsel dönüşüme dikkat çekti. Çıkan sorunları aştıklarını, “yüzde yüz vatandaş memnuniyeti” sağladıklarını dile getirirken, seçilirse önümüzdeki 5 yıla ilişkin kafasındaki planı açıkladı:

“Altıparmak-Merinos arasındaki bölgede binalar riskli. Seçilirsem önce Altıparmak kentsel dönüşümle savaş alanına dönecek. Deprem riskinin yüksek olduğu Orhangazi, Gemlik, Mudanya da kentsel dönüşüm için öncelikli ilçelerimiz olacak.”

Doğrusu…

Kentsel dönüşüm konusu ancak bu kadar çarpıcı anlatılabilirdi.

Rakipleriyle ilgili değerlendirmeler yaparken, “Kafayı benimle bozmuş İYİ Parti adayı var. CHP komple benimle kafayı bozmuş” dedi ve Bozbey’i işaret etti:

“20 yıllık belediye başkanlığı tecrübemle söylüyorum. CHP adayının projeleri basma kalıp sözler. Hiçbirinin altyapısı yok. Hangi parayla yapacak?”

Şunu da sorguladı:

“Yeniden Refah’a giden oylar, adayın projeleri için mi? Bize kızanlar gidiyor, ama dönecekler.”

Bu noktada…

Arkadaşlarının Doğanbey’i yıkmayı önerdiklerini, fakat 2 bin daireye 21 milyar liralık belediye bütçesinden 8 milyar lira ayrılamayacağı için koydurmadığını söyledi.

Hanlar Bölgesi’nin de etap etap devam edeceğini açıkladı.

 

O eski seçim havası yok!

Sohbette… 13.5 yıl İnegöl ve 6.5 yıl Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Alinur Aktaş’ın seçim sahası gözlemleri de çok önemliydi.

Dedi ki:

“Enteresan bir seçim sürecine şahit oluyoruz. Nokta mitinglerden ziyade 90-100 kişilik gruplarla bir araya gelip kaliteli buluşmalarla anlatıyoruz, esnaf ziyareti yapıyoruz.”

Şunu vurguladı:

“O eski seçim havası yok. Millet de, siyasetçi de havaya giremedi.”

 

Keles’in kalbine estetik ve sosyal projelerle dokunacak, dağ canlanacak

Yıllarca… İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Ali Doğru, memleketi Keles’e, 31 Mart seçimi için AK Parti Keles Adayı olarak döndü.

Ziyarete…

Eşi Ayşegül Doğru, belediye meclisi adayları Elektronik Mühendisi Numan Çakır, Veteriner Coşkun Korkmaz, ekibinden Cüneyt Çavdar’la geldi.

Örneğin…

“Keles’in kalbine estetik dokunacağız” derken; ilçe girişinin düzenlenip ışıklandırılmasını, cadde ve sokaklarda cephe iyileştirmesini, trafik planlaması ve otoparklarla, Cuma Deresi çevresine yürüyüş ve bisiklet yolu vaat ediyor,

Otopark olarak da kullanılacak kapalı pazaryeri projesini çok önemsiyor. Köylere ulaşımı çözecek. Keles Kent Konseyi ile de ilçenin sorunlarının konuşulacağı platformu kuracak.

İddiasını…

“Kocaayla’ya gelenler Keles’te çay içip güveç yemeden dönmeyecek” sözüyle dile getiriyor.

 

Spor ve turizmin kalbi Keles’te atacak

Tüm köyler… Ücretsiz Wİ-Fİ vaat eden AK Parti Keles Adayı Ali Doğru, engelsiz yaşam ve yaşlılara özel destek merkezleri yapacak.

Keles’i değiştirecek projelerini ise spor şehri ve dağ turizmi merkezi olarak açıkladı.

Dağcılık ve doğa turizmi, yamaç paraşütü, tırmanış, rafting doğa sporları kapsamında. Milli takım kampları için de hazırlığı var.

Ayrıca…

Kozağacı Vadisi’ne seyir terası yapıp, Gelemiç’in tarihi evlerini turizme kazandıracak.

 

9 gün kaldı: Bursa’nın seçimi yabancı diplomatlar için de ilgi odağı oldu

12 Eylül sonrası… 1983 seçimine gidilen süreçteydik. Yabancı diplomatların da darbe sonrası ilk seçime ilgisi fazlaydı.

Onlardan birinde…

İngiltere Büyükelçiliği’nden bir diplomat, o tarihte çalıştığımız Hakimiyet gazetesinde ziyaretimize geldi. Bursa’nın seçimini konuşuyorken de, “Elinizde anket var mı?” dediğinde, cevap verememiştik. O da çantasından çıkardığı Bursa anketini önümüze bıraktı. İlk anketi o sayede gördük.

Yabancı diplomatlar…

Her seçim öncesi saha gözlemleri yaparlar. Bu kapsamda,  Birleşik Krallık Ankara Büyükelçiliği diplomatlarından Benjamin Cooper ve Büyükelçilik görevlisi Alpaslan Oğuz ziyaretimize geldiler.

Doğal olarak, Bursa’daki seçim havasını ve kamuoyu bakışını konuştuk.

Biz izlenimlerimizi paylaştık, çok iyi Türkçe bilen Cooper da İngiltere’deki siyasal tabloyu anlattı.

 

Yeniden Refah Fatih Erbakan’ı bekliyor

Eğer… Son dakika gelişmesi olmazsa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 28 Mart Perşembe günü Bursa’ya gelip, bu seçimin tek mitingini yapacak.

Gerçi…

Programda bazı açılışlar düşünüldü, ama seçim yasakları nedeniyle açılışları Bakanlar yaptılar.

Ertesi gün…

Yani 29 Mart’ta da Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ın gelmesi bekleniyor. Erbakan için miting yerine ziyaretler düşünülüyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X