Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Aktaş’tan muhalefete sitem: Algıların olguların önüne geçtiği dönemdeyiz!

Köşe Yazısını Dinle

Süreç sıkıntılı… Pandemi nedeniyle toplantıların yapılamadığı, yapılanların da kısıtlı katılımcıyla olduğu bir dönemde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın yerel gazete ve internet siteleri yazarlarıyla sohbet toplantısında buluşma düşüncesi her şeyden önce iyi fikir oldu.

Dahası…

Katılan meslektaşlarımızın neredeyse hepsi merak ettiklerini sordular, hatta önerilerini dile getirdiler.

Masaya…

Soluna Basın Danışmanı Ferhat Murat’ı, sağına da Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Bayhan’ı alarak oturan Başkan kendisiyle ilgili her konuda içten cevaplar verdi.

Örneğin…

Bursa’daki kimi konularla ilgili muhalefetten yükselen ve bazıları yaygın medyada yer bulan iddialara ilişkin cümlesi, genel bakışını yansıtıyordu:

“Algıların olguların önüne geçtiği bir dönemden geçiyoruz.”

Bu cümleyi…

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği gri pasaportlarla insan kaçakçılığına aracılık ettiği iddiaları üzerine dile getiren Aktaş şunu söyledi:

“İnsan kaçakçılığı yapıyormuşum. Adam başı 7 bin Euro aldığımı ispatlasınlar ülkeyi terk ederim.”

Şu sözlerinde sitem var:

“İYİ Parti Genel Başkanı’nın Cumhurbaşkanımızla ilgili sözleri üzerine iyi niyetli bir paylaşım yaptım. Gördüm ki sosyal medyadan bana yürümüşler. Ticaretimden söz etmişler. Ama siz Cumhurbaşkanımıza her türlü hakareti yapıyorsunuz.”

Düşüncesi şu:

“İçlerinde yara var. Onun için benden başka kimseyi konuşmuyorlar. Yoksa, seçimden hemen sonra 2024’ü konuşmaya başlamanın bir anlamı var mı? Beni yıpratmak istiyorlar.”

Şunun altını çizdi:

“Asıl hedefleri AK Parti. Beni yıpratarak AK Parti’yi zayıflatacaklarını düşünüyorlar. Fakat yalanla siyaset olmaz.”

Soru üzerine…

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2024 seçimi için Mustafa Bozbey’i şimdiden Büyükşehir adayı ilan etmesini de yorumladı:

“Bozbey’e kötülük etti.”

 

Hedefi, “Bursa artık yeşil değil” algısını değiştirmek

Sohbet yaklaşık 2.5 saat sürdü… Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, soruları cevaplarken muhalefet anlayışı ve yaklaşımına da mesajlar verdi.

Bunlar arasında…

Bursa’nın geçmişten gelen yeşil kent unvanı da vardı.

Dedi ki:

“Bazı çevrelerin yaymaya çalıştığı ‘Bursa artık eskisi gibi yeşil Bursa değil’ algısını değiştirmek benim için çok önemli bir hedef. Bu hedefe de ulaşacağız.”

 

İzmir’le ‘metro ihalesi’ karşılaştırması: Dolar 8,3 lirayken yapıldı

Sohbette… Şehir Hastanesi metro hattı ihalesinin yine yargıya taşınması girişimini anımsatıp “Projenin geleceğiyle ilgili kaygınız var mı?” diye sorduk.

Şunu söyledi:

“İlk ihaleden sonra bazı uyarılar yaptık. Geçit’te Ahmet Yesevi Camii’nin kaldırılması bile tartışıldı. Oradaki istasyonu 500 metre ileri alıp bunu engelledik.”

Ardından…

“Depolama alanıyla ilgili kamulaştırma sorunları vardı, Bakanlık onları da üstlendi” deyip şunu ekledi:

“1400 gün süre verilmişti, bu da 4 yıl yapıyordu. 2023 ve 2024’te seçimler var. Önce bitirmek gerektiğini anımsattık. Yeni ihalede süre 2 yıla indi. Üstelik trafiğe de çok sorun olmayacak.”

Şuna da dikkat çekti:

“Fiyatı İzmir’deki Narlıdere Fahrettin Altay hattıyla karşılaştırıyorlar. İyi de, o ihale edilirken Dolar 4,07 liraydı, bizim ihale 8,34 lirayken yapıldı.”

 

Üniversite-Görükle hattının güvencesi Cumhurbaşkanı

Başkan Aktaş’a… 2 Nisan’da Şehir Hastanesi metrosu temeli atılırken Uludağ Üniversitesi-Görükle hattını istediğini, ancak Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun üzerine alınmadığını anımsattık.

Şunu söyledi:

“Sayın Bakan’ı çok yakından tanıyorum, tarzını biliyorum. Bu işin planlaması var, programa alınması var. Fakat biz Şehir Hastanesi hattını da Cumhurbaşkanımızdan almıştık. Bu hattı da alırız.”

 

Bursa’nın yeni hedefi: Emirsultan’a da Hanlar Bölgesi gibi koruma

İlk öneriyi… M. Tözün Bingöl’den dinledik. Olay’ı ziyaret eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz’ın sözlerini de 6 Şubat’ta şöyle aktardık:

“Yeşil Türbe, Bursa’ya her gelenin görmek istediği yer. Ankara’daki Hacı Bayram neyse, Bursa için de Emirsultan o. Bölgede yayalaştırma düşüncemiz var. Hanlar Bölgesi gibi, bu bölgenin çevresiyle ilgili de hazırlık yapıyoruz.”

Bu sözlerin…

Bursa’nın yeni hedefi olduğunu Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’tan öğrendik.

“Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’u öğle namazında Emirsultan Camii’ne götüreceğim. Yeşil-Emirsultan hattını göstermek, buradaki tarihi ortaya çıkarıp korumak istiyoruz.”

Bu arada…

Hanlar Bölgesi projesini bire bir değil, esneterek uygulayacaklarını, “Merkez Bankası binasının orada olmaması gerektiğini düşündüğünü” söyledi.

 

T2 tramvay hattı ve Acemler müjdesi

Mahkemenin ihale iptali ve müteahhit değişmesinden etkilenip bitmeyen proje haline gelen T2 tramvay hattındaki gelişmeyi Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıkladı:

“T2 hattı ve Acemler için de mahkemeye itiraz oldu. Fakat 2022 başında T2 hattını bitiriyoruz. Acemler’de de şu an tünel içinde çalışılıyor, 20 güne toparlanır.”

Ayrıca…

Bazı kavşaklarda hız sınırlaması planladıklarını da açıkladı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X