Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Alacağı ya da alamayacağı ‘kendi’ oylarıyla MHP seçimin kilit partisi

Açıklanan kamuoyu araştırmalarını büyük bir dikkatle inceliyoruz. Yine, seçime yönelik yapılan yorumları ve televizyonlardaki siyasi tartışmaları da izliyoruz.

Gördüğümüz kadarıyla…

24 Haziran seçimini etkileyecek her konu uzun uzun tartışılıyor. Siyasal, ekonomik, toplumsal, duygusal gerekçeler üzerine analiz ve yorumlar yapılıyor.

Ama atlanan bir nokta var:

18 gün sonra yapılacak 24 Haziran seçiminin ve sonrasındaki her türlü gelişmenin kilidi de anahtarı da MHP’nin elinde duruyor.

Çünkü…

Seçimin kaderini MHP’nin alacağı ya da alamayacağı oylar belirleyecek.

Alacağı kendi oyları 24 Haziran’da MHP’nin varlığı kadar cumhurbaşkanı seçimi sonucunu etkileyecek, Meclis çoğunluğunu belirleyecek. Alamayacağı oylarsa 24 Haziran’dan sonra yeni bir siyasal sürecin önünü açacak.

O bakımdan…

MHP’nin bu kampanyada gördüğü ilgi ve 24 Haziran’da sandıkta alacağı sonuç bugüne kadar katıldığı tüm seçimlerden daha önem taşıyor.

Nitekim…

1.-yazi-icin-mhp-genel-sekreteri-ismet-buyukataman.jpgBu tabloyu çok iyi okuyabilen MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, bugün için MHP’ye yönelik olumsuz algı oluşturulmak istendiği görüşünde.

“Gittiğimiz her yerde büyük bir sevinçle ve ilgiyle karşılanıyoruz. Bize gösterilen ilgi üst düzeyde” deyip şu karşılaştırmayı yaptı:

“Geçmiş seçim çalışmalarıyla mukayese ettiğimde, Cumhur İttifakı’na seçmenin olumlu baktığını görüyorum.

Seçmenin mesajını şöyle yorumladı:

“Siyaset kurumunun parçalı yapısı, ekonomideki sorunlar, dış ilişkilerde yaşananlar nedeniyle seçmen siyasetçilere ‘Bir araya gelin ve ortak çözüm anlayışı üretin’ mesajı verdi. Bu nedenle Cumhur İttifakı’nı kurduk.”

Şunu vurguladı:

“Vatandaş ‘Türkiye varsa biz varız’ anlayışını ortaya koyuyor.”

Ardından…

“Dün söylediğinin arkasında duran MHP’nin 15 Temmuz öncesi ve sonrası aldığı inisiyatifi vatandaş olumlu buluyor” dedi ve ekledi:

“Gittiğimiz her yerde Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye büyük bir teveccüh görüyorum. Hatta, ‘Tıpkı adı gibi gerçek bir devlet adamı’ diyenlerin sayısı da her geçen gün artıyor.”

Şunu da paylaştı:

“Sahada ‘Cumhurbaşkanlığında oyum Reis’e, milletvekili seçiminde de Devlet Bahçeli’ye borcumuzu ödeyeceğiz’ diyenlerle karşılaşıyoruz.”

 

Büyükataman: İtibarsızlaştırmak istiyorlar

 

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman 24 Haziran seçimine yönelik saha gözlemlerini paylaşırken şunu söyledi:

“7 Haziran seçimiyle 1 Kasım seçimi arasında 2 milyon oy kaybımız oldu. O gün ‘Neden ittifak yapmadınız?’ diye tepki gösterip MHP’yi suçlayanlar bugün de ‘Neden AK parti ile ittifak yapıyorsunuz?’ diyorlar, Cumhur İttifakı’na karşı çıkıyorlar.”

Yorumu şu:

“MHP’yi zorda bırakıp itibarsızlaştırmak istiyorlar.”

 

MHP İl Başkanı Coşkun: Millileşen politikaları anlatıyoruz

 

3.-yazi-icin-mhp-il-baskani-kurtulus-coskun.jpgSeçmen eğilimlerini ve değişen politikalar nedeniyle ortaya çıkan farklılıkları, Tevfik Topçu’nun milletvekili adayı olmak üzere istifa etmesiyle görev üstlenen MHP İl Başkanı Kurtuluş Coşkun’la da konuştuk.

O da…

Önce tespit yaptı:

“15 Temmuz öncesi AK Parti bir kısım politikalarıyla oy aldı, destek gördü. Güvenlik, iç ve dış politikalarında da bir kesimin tepkisini aldı.”

Bu noktada…

“15 Temmuz devlet politikaları doğrultusunda sağlam bir buluşma ve millileşme ortaya çıkardı” dedi ve şuna dikkat çekti:

“Tayyip Beyi çok sevmekle beraber; iç, dış ve güvenlik politikaları nedeniyle tasvip etmeyen merkez sağ ve milliyetçi seçmen vardı.”

Sonra da şunu söyledi:

“Değişen ve millileşen güvenlik politikaları merkez sağ ile birlikte milliyetçi ve muhafazakar seçmende artık onay buluyor. Biz de bunları hem teşkilatlarımıza, hem de vatandaşlarımıza anlatıyoruz.”

Şunu da ekledi:

“Dünyada iktidarlar değişir, ama devlet politikaları değişmez. Seçim meydanlarına bakınca, devlet politikalarını değiştireceğini söyleyen partiler ve cumhurbaşkanı adayları görüyorum. Bunu da anlayamıyorum.”

 

Siyasetçi-yerel medya buluşmaları

 

4.-yazi-icin-ak-parti-genel-sekreteri-fatih-sahin,-yerel-medya-bulusmalari,-basin-yayin-genel-muduru-mehmet-akarca.jpgPazartesi akşamı Ankara’da Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca’nın evsahipliğinde bir organizasyonla karşılaştık.

Batı Karadeniz illerinin Gazeteciler Cemiyetleri başkanlarıyla, yerel gazete sahip ve yöneticilerinin katıldıkları Yerel Medya Buluşmaları programında AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin konuşmacıydı.

Geçen hafta Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın katılımıyla Samsun’da gerçekleştirilen program Güney Marmara illerinin katılımıyla önümüzdeki hafta Bursa’da yapılacak.

 

KADEM’den ramazanda toplumsal dayanışma: Sokak İftarı

 

5.-yazi-icin-kadem-demetevler-sokak-iftari.jpgKısa adıyla KADEM olarak bilinen Kadın ve Demokrasi Derneği’ni kurulduğu günden beri dikkatle izliyoruz. Kimse alınıp gücenmesin, ama alışılmış kadın dernekleri faaliyetlerinin çok ötesinde etkinlikler yapıyor.

Eğitim çalışmaları ve konferanslarla bilgilendirmeler bir yana, sosyal dayanışma ruhunu ortaya çıkarmak üzere topluma dokunan etkinliklere ve buluşmalara imza atıyor.

Kuşku yok ki…

KADEM Bursa İl Temsilcisi Hatice Akbaş Şahin’in bunlarda büyük emeği var. Yönetiminin ve Genç KADEM’in de desteğiyle; dikkat çekmek istemeseler bile ilgi çeken etkinlikler yapıyorlar.

Nitekim…

Ramazanın manevi iklimi ve paylaşma özelliğine uygun olarak sokak iftarları düzenliyorlar. Demetevler Mahallesi’ndeki sokak iftarı da büyük ilgi gördü.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X