Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Altıparmak zaman tüneli gibi: Hiç bu kadar boş kalmamıştı!

Fotoğrafı… Hafta içi bir gün olan perşembe öğle saatlerinde çektik. Bursa’nın bir dönem hem araç, hem yaya trafiği bakımından en hareketli ticari ve yaşam bölgesi Altıparmak Caddesi’ni gösteriyor.

Açıkçası…

Fotoğrafı çekerken de tedirgin olduk. Çünkü, çocukluğumuzu ve gençliğimizi geçirdiğimiz Altıparmak Caddesi’ni hiç bu kadar tenha görmedik.

O bakımdan…

60’lı yılların ilk yarısındaki Altıparmak gözümüzde canlandı, ama o yıllarda bile bu fotoğraftaki kadar ıssız bir Altıparmak Caddesi hiç görmedik.

Şunun farkındayız…

1.-yazi-icin-altiparmak-caddesi-issiz-001.jpgRamazan ayında, iftara yakın saatler dışında kentin hemen her bölgesindeki caddelerde gözle görülür bir rahatlama var.

Büyükşehir Belediyesi’nin kavşaklarda yaptığı düzenlemelere trafikte ramazan tenhalığı eklenince ramazanda akış hızlandı, ulaşım süresi kısaldı.

Ne var ki…

Perşembe öğle saatlerinde tek tük araç geçen Altıparmak Caddesi’nde yayalar da tek tük göze çarpıyordu. Asıl şaşırtıcı olan da buydu.

Oysa…

Altıparmak uzun yıllardır Bursa’nın en hareketli caddesi, ticaret ve yaşam bölgesi. Bursa’nın eski evlerinin yıkılıp hızla apartmanlaştığı yıllarda, binaların altına açılan işyerleri Atatürk Caddesi’ndeki ticaretin alternatifi oldu.

Yazıcıoğlu ve sonrasında Burç sinemalarıyla ile birlikte, başta Tavukçuoğlu Çorbacısı ile Durak Muhallebicisi ve Saray Börekçisi olmak üzere ayaküstü yeme-içme mekanları için de en cazip bölgeydi.

İşte o Altıparmak’tan eser yok artık.

Araç sayısının azalmasının ramazan ayıyla ilişkisi elbette var, ama yayaların çekilmesi cadde boyunca dükkanların boş olmasıyla doğrudan bağlantılı.

Bir dönem astronomik bedellerle havası parası karşılığı devredilen, yüksek kiralar ödenen Altıparmak Caddesi dükkanlarının çoğu boş.

Bunda da…

Bursa’nın alışveriş geleneği ve ayaküstü yeme-içme alışkanlıklarının değişmesinin etkisi var. İnsanlar kıyafet ya da başka bir şey almak için Altıparmak’a gitmiyorlar, alışveriş merkezlerinin yolunu tutuyorlar.

O nedenle…

Altıparmak Caddesi kararan vitrinleriyle, azalan yaya ve araç trafiğiyle günden güne gerileyen bir caddeye dönüştü.

Sağlam bir kentsel dönüşüm olmadan da eski günlerine dönemeyecek.

 

CHP’nin morali arttı: İnce ve Kılıçdaroğlu’na yeniden davet

 

2.-yazi-icin-muharrem-ince-bursa-mitingi.jpgGözle görülüyor… Muharrem İnce miting meydanlarındaki doğal tavrı, içten konuşmaları ve performansıyla CHP’lileri mest etmeye, CHP dışındaki seçmenleri de etkilemeye devam ediyor.

Beklenenin çok üstünde bir kampanya yürütüyor.

Nitekim…

Geçen hafta cuma günü Bursa’da gördük. Son yıllardaki CHP mitinglerinden daha fazla katılımla Atatürk Stadyumu Meydanı’nı dolduran CHP’lilerin mutluluk ve umut gözlerine yansıyordu.

İşte…

Bu hava CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş’ı harekete geçirdi ve ikinci tur program için düğmeye bastı.

İnce’nin sergilediği performans ve artan etkisiyle birlikte Bursa’daki oy oranını daha yukarı taşıma umudu da canlanan Akkuş iki ayrı öneri hazırladı.

Birincisinde…

Muharrem İnce’nin seçimden hemen önce bir kez daha gelip ilçeler turu yapması isteniyor.

İkincisinde…

1 Haziran’daki programında sivil toplum örgütleri ve iş dünyasıyla bir araya gelip muhtarlarla buluşamayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu kez muhtarlar için gelmesi isteniyor.

Tarih sorduğumuzda CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş şu cevabı verdi:

“Biz hazırlık yapıp Genel Merkez’e ileteceğiz. Genel Başkanın programı olabilir, fakat Sayın İnce’nin gelmesi zor gözüküyor.”

 

Gülten Kapıcıoğlu’na durmak yok, devam

 

3.-yazi-icin-gulten-kapicioglu,-ak-parti-bursa-1.-bolge-6.-sira-adayi-001.jpgAslında… Seçim çalışmalarına AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı olarak hiç yabancı olmayan Gülten Kapıcıoğlu pek çok başarılı organizasyona imza attı.

Dahası…

Rahmetli babası Kazım Kapıcıoğlu ve rahmetli amcası Faik Kapıcıoğlu kentin geçmişinde siyasetçi kimliğiyle hizmet verdiler.

Ne var ki…

Bu kez, AK Parti Bursa 1. Bölge 6. Sıra Milletvekili Adayı olarak seçimi bizzat yaşıyor. İl Başkanlığı tarafından verilen seçim programını uygulayan Kapıcıoğlu, yaptığı ziyaretlerde de ilgi odağı oluyor.

 

AK Parti tüm ağır toplarıyla çalışıyor: Faruk Çelik de sahada

 

4.-faruk-celik-dr.-ayten-bozkaya-spastik-cocuklar-hastanesi.jpgFaruk Çelik’in doğduğu yer Artvin, ama çocuk yaşta geldiği Bursa’da yetiştiğini ve önce iş yaşamı, sonra siyasete bu kentte atıldığını kendisi her fırsatta tekrarlıyor.

Nitekim…

2011’de siyasi tayinle gittiği Şanlıurfa’da bile ailesinin yaşadığı, evinin olduğu Bursa’yı göz ardı etmedi, ihtiyaç duyulan her alanda devreye girdi.

AK Parti Grup Başkanvekilliği yapan, kuruluşta Bursa teşkilatlarını oluşturan Faruk Çelik hükümetlerde 2 kez Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak yer aldı, Devlet Bakanlığı ile Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığı yaptı.

Gerçi…

AK Parti Genel Merkezi’nin isteğiyle Bursa’dan aday adaylığı başvurusu yaptı, ama listelerde yer almadı. Deneyimli siyasetçi buna karşın alışkın olduğu ve başarıyla yürüttüğü birebir temas siyasetini sürdürüyor.

Nitekim…

24 Haziran seçimi için kentin değişik bölgelerinde mahalle çalışmaları yaparak sahaya çıkarken, Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi’ni ziyaretinde duygusal görüntüler de ortaya çıktı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X