Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Anadolu’dan istek geldi, AK Parti Aktaş’ın konuşacağı illeri arttırdı!

Köşe Yazısını Dinle

Bir süredir… AK Parti Genel Merkezi il-ilçe teşkilatlarını motive etmek ve yeni döneme hazırlamak amacıyla Teşkilat Akademisi programları düzenliyor.

Nitekim…

20-21 Kasım tarihlerinde Bursa’daki Teşkilat Akademisi’ne, genel merkezden gelen yöneticiler yanında alanlarında tanınan isimler konuşmacı olarak katılıp deneyim paylaşımı yaptılar.

Konuşmacılar arasında…

Bursa Milletvekili olan Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala da, Antalya’da iki dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapan Menderes Türel de vardı.

Bu programın ardından, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a verilen görevi 29 Kasım günü duyurduk:

İl il devam eden Teşkilat Akademisi toplantılarının bundan sonraki organizasyonlarında AK Parti Genel Merkezi tarafından Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a da eğitmen olarak görev verildi.

Samsun, Kastamonu ve Kütahya’daki AK Parti Teşkilat Akademisi toplantılarında Aktaş da bilgi ve deneyim paylaşacak.

Ardından…

Başkan Aktaş’a ilk Kastamonu ve Samsun’da görev verildi. Geride kalan hafta sonu Çanakkale’de bilgi ve deneyim paylaşan Aktaş bu hafta da Bilecik ve Eskişehir’de yapılacak Teşkilat Akademisi’nde kürsüye çıkacak.

Başlangıçta…

Başkan Aktaş’a 3 ders planlanmışken, bu hafta sonu gittiği il sayısı 5 olacak. Yani, dikkat çekici bir artış söz konusu.

Bu da…

Kulağımıza gelenlere göre, Anadolu illerinden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş için yoğun “bize de gelsin” isteklerinden kaynaklanıyor.

Hatta…

Konuştuğumuz dostlar, bu sayının daha da artabileceğini, bazı sürpriz illerin de Aktaş’ın ders programına eklenebileceğini söylediler.

Aslında…

13,5 yılı İnegöl Belediye Başkanlığı olmak üzere 17 yılı aşkın belediyecilik deneyimi olan Aktaş’tan daha kıdemli Büyükşehir Belediye Başkanı yok AK Parti’de.

İllerden yoğun istek gelmesi de başlı başına moral oluşturuyor.

 

İnegöl’ün hayali Hocaköy Barajı’nda imzalar atıldı

İnegöl’ün… 2050 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak Hocaköy Barajı temeli 2016’da atıldı, ama 2019’da yarım kaldı.

İşte…

Bu inşaatın yeniden başlaması ve İnegöl’ün suya kavuşması için AK Parti Bursa Milletvekili Vildan Yılmaz Gürel’in önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşerek başlattığı girişimler sonuç verdi.

Cuma günü atılan imzalarla Hocaköy Barajı’nda inşaat 2022 başında başlayacak.

 

BUÜ’de geliştirilen ‘anlık test’ kitlerine Sağlık Bakanlığı da onay verdi

Covid ikinci yılını dolduruyor… Bu süreçte, mücadele yanında, tanı hızı da zaman kazanmak anlamında çok önemliydi.

Heyecan verici gelişmeyi…

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Ağca’dan öğrendik.

Hasta ya da şüpheliden sürüntü alınarak yapılan PCR testleriyle, BUÜ Pandemi Laboratuvarı’nda geliştiren ve anlık test olarak kabul edilen antijen testi sonuçları karşılaştırıldı.

Bu karşılaştırmada iki testin sonuçları yüzde 100 aynı çıkınca, Covid mücadelesinde hızlı hareket edip zaman kazanma adına önemli sonuç elde edildi.

Doç. Dr. Harun Ağca ve ekibinin geliştirdikleri testler olumlu sonuçlanınca,  Tıp Fakültesi Klinik Araştırmalar Etik Kurulu’ndan ve Sağlık Bakanlığı Bilimsel Araştırma Platformu’ndan onay alındı.

Harun Hoca’yı kutluyoruz.

 

Çocuklar onun yolunu gözlüyorlar

İki kimliği var… Kızılay Nilüfer Şubesi Başkan Yardımcısı olarak herkese yardım ulaştırıyor. Hatta mahallelerde çocuklarla oyun bile oynuyor.

Fatoş Şahintürk ayrıca AK Parti Nilüfer İlçe Yönetim Kurulu Üyesi.

Ancak…

Kızılay’ın kırmızı renkli Gönüllü yeleğini giyip çıktığı saha çalışması farklı oluyor. Zaten, mahallelerde çocuklar da kendilerini dokunan ve sevindiren Şahintürk’ün yolunu gözlüyorlar.

 

Şoförler Odası seçimi için ‘şoför esnafı’ istedi, 3 aday birleşme kararı aldı

Bir zamanlar… Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası kongresi olduğunda Bursa hissederdi. Hatta,  yıkılan Atatürk Spor Salonu’ndaki seçim gecesi kentte ticari ulaşım durur ve oy sayımı sabaha kadar sürerdi.

Kaç dönemdir…

Oda seçimini sessizce yapıyor, ama bu kez heyecan geleceği anlaşılıyor.

Çünkü…

16 yıldır Oda Başkanı olarak görev yapan Hasan Topçu’ya karşı, şoför esnafının isteğiyle 3 aday birleşti. Son 3 seçimde aday olan Ahmet Çakır, son 2 seçimde aday olan Ertuğrul Tan ve bu seçim aday olan Alibekir Sevinç, aralarında konuşup Ahmet Çakır’ın adaylığında anlaştılar.

Sonra da…

Birlikte ziyaretimize geldiler. Ocak ayındaki seçimin adayı Ahmet Çakır önce birliktelik harekâtı vurgusu yaptı ve şunu söyledi:

“Kötüye giden camiayı toparlamak için, şoför esnafının ekmeği ve geleceği için birleştik.”

 

Bursa’nın ‘renkli adamı’ Celal Cumurcul vefat etti

Onu… Bursa’nın en renkli adamı olarak tanıdık.

Merkez PTT’nin hemen üstündeki Katık Restoran’ı ilk çok garsonlu olarak açtı, ilk selfservis lokanta olarak işletti. Çelikpalas Karşısı’ndaki Alaybeyi Köşkü’nü restore edip Restaurant Cumurcul adıyla hizmeti soktu.

Yanı sıra, şair ve tiyatrocu özelliği vardı. Oda Tiyatrosu’ndaki Bir Delinin Hatıra Defteri oyunu unutulmaz. Ayrıca gezek ustasıydı.

Son yıllardaki rahatsızlığını yenemeyen Celal Cumurcul 77 yaşında aramızdan ayrıldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X