Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Ankara hazırlık yapıyor: 5 milyon EYT’linin yarısına emeklilik yolu!

Köşe Yazısını Dinle

Hafta sonu… Ankara’da yaşayan ve siyaset camiasındaki gelişmelere duyarlı, kulislere kulakları açık olan dostumuzla sohbet ediyorduk.

Kendisiyle sohbeti aktardığımız 31 Ağustos 2021 tarihli yazımızı anımsattı. O yazıda demişiz ki:

Bir…

“Üniversite puan barajı düşürüldü. Memura ve kamu işçisine beklenenden fazla zam yapıldı. 3600 gösterge gündemde. EYT sorununun çözümü, yeni öğretmen ve memur alımı masada.”

İki…

“Yılsonu asgari ücret bugüne kadarkilerden daha yüksek oranla artabilir.”

Üç…

“Mali ve idari aflar konuşuluyor. Kredi faizlerinin düşmesi bekleniyor. Otomobilde ÖTV matrahları değişti, şimdi ÖTV indirimi bekleniyor.”

Dört…

“Uluslararası politikada Mısır, İran, Suriye ilişkilerini geliştirme girişimleri var. Birleşik Arap Emirlikleri’yle temaslar başladı. Bir yandan yeniden AB normlarına dönüyoruz.”

Beş…

“Toplumun tepkisine yol açan göçmenler konusunda Suriyelilerin dönüşü ve Afganların deport, yani sınır dışı görüntüleri karşısına çıkarsa şaşırma.”

Sonra da…

“31 Ağustos’ta köşende çıkanları alt alta sırala, hepsinin gerçekleştiğini görürsün” dedi ve “yeni gelişme” olarak tanımladığı konuya dikkat çekti:

“Son günlerde EYT olarak bilinen Emeklilikte Yaşa Takılanlar eylemler yapıyorlar. Hükümetin bu konuyla ilgili çok ciddi hazırlık yaptığını duydum.”

O hazırlıkları da aktardı:

“50 yaşın altında olmamak ve 1999 öncesi Bağ-Kur ya da SSK sicil kaydı bulunmak şartıyla, kanun çıktığında prim ve gün sayısını dolduranlara emeklilik hakkı geliyor.”

Rakam da verdi:

“Türkiye’de 5 milyon civarı EYT’li olduğu söyleniyor. Çalışmayla yaklaşık 2.5 milyon EYT’li olacak. Bu da bekleyenlerin yarısı emekli olacak demek. Kalanlar da süreleri dolduğunda emekli olacaklar.”

Ardından…

“Ankara’da hazırlıklar hemen hemen tamam” dedi ve ekledi:

“Türkiye 2022’de seçime hazırlanıyor. Bunun başka anlamı yok.”

 

Yüksel Hoca’nın ‘emekliye tatil’ önerisi gündeme gelmedi

Bir yandan… Çarşı-pazar-market etiketlerindeki hayat pahalılığı, bir yandan elektrik ve doğalgaza gelen zamlar var.

Vatandaşı rahatlatacak iyileştirmeler üzerinde çalışılırken, CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan önerisini anımsattı:

“Gelişmiş Avrupa ülkeleri gibi emeklilere en az yılda bir kez ücretsiz tatil sağlanması için 15 Haziran 2020’de TBMM’ye verdiğim kanun teklifi halen gündeme alınmadı.”

 

Bilekleri bükülmüyor: Dünya Şampiyonası’ndan madalyalar getirdiler

Hiç de karşıdan göründüğü kadar kolay bir spor dalı değil… Her şeyden önce bilek gücü istiyor.

Nitekim…

Romanya’da yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası’nda yarışan Bursalı genç sporcular daha özel tekniklerle hazırlandılar. Bursa’ya da madalyalarla döndüler.

Geçen hafta…

Dünya Şampiyonası’ndan 1 altın ve 1 gümüş madalyayla dönen İnegöl’deki Alanyurt Kocatepe Ortaokulu öğrencisi Raşid Mavigil’in ziyaret ettiği Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la makamında bilek güreşi yaptığını aktarmıştık.

Yürüme engelli genç sporcuyla birlikte, 1 bronz ve 14.’lük derecesi elde eden BTSO Celal Sönmez Spor Lisesi öğrencisi M.Yuşa Erdem ve yarışmada dördüncü olan TEV Hayri Tokaman MTAL öğrencisi H. Tan Okumuş madalyalarıyla belgelerini İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür’e götürdüler.

Gür de gençleri kutladı.

 

Ertuğrulgazi’ye yakışan Aile Sağlığı Merkezi

Kuşku yok ki… Ertuğrulgazi Mahallesi bu büyüklüğüyle herhangi Anadolu kentinde olsa, ilçe statüsü taşırdı.

Hizmet verdiği nüfusu çok yüksek olan Ertuğrulgazi Aile Sağlığı Merkezi eski yerinde yenilenip pırıl pırıl yeni bir binaya kavuştu. 2 bin 500 metrekare kapalı alana sahip bina pazartesi sabahı kapılarını açtı.

Yıldırım İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Ekinci ilk hasta kabulleri yapılırken oradaydı.

 

Karacabeyliler Derneği’nde hedef: Yöreye hizmetle birleştirici olmak!

Kendilerini… “Bu toprakların çocukları” olarak tanımlıyorlar, “Karacabey-Bursa insanı ayrımı görmüyoruz” diyorlar. Şunu da özellikle vurguluyorlar:

“Yörenin insanlarını bir arada tutup birleştirici olmak ve yöreye hizmet etmek için yola çıktık.”

Nitekim…

Bursa Karacabeyliler Derneği Başkanı Hasan Kahraman, Başkan Yardımcısı Recep Erdim, Sayman Hüseyin Ay ve yönetim kurulu üyesi Bilal Sarucan ziyaretimize geldiklerinde, önce sosyal ve kültürel etkinlikleri hakkında bilgi verdiler:

“Şef Mustafa Koç yönetimindeki Türk Sanat Müziği koromuz her ay gezek düzenliyor. Ayfer Koçbaş yönetmenliğinde tiyatro grubumuz var. Günay Sağır’ın çalıştırdığı halk oyunları ekibimiz yurt dışı festivallerde ilçemizi, şehrimizi ve ülkemizi temsil ediyor.”

Yanı sıra…

“İş edindirme eğitimi” verdiklerini ve iş makinesi operatörü yetiştirdiklerini söylediler ki, bu eğitimi alanlar çok değerli hale geldi.

 

Suuçtu karla kaplanınca da çok güzel

Fotoğrafları… Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar hafta sonu paylaştı.

Yılın her mevsimi görkemi ve güzelliğiyle bilinen Suuçtu, yılın ilk kar örtüsü altında daha da muhteşem gözüküyor.

O fotoğraflara bakarken şunu düşündük:

Böyle bir doğa harikası başka ülkede olsaydı, dünyada tanımayan kalmazdı.

1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X