Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Ankara zirvesi sürprizi: Merkeze 2 bin, Gemlik ve İnegöl’e 500’er kişilik yurtlar

Köşe Yazısını Dinle

Fotoğrafta… Bursa Valisi Mahmut Demirtaş ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve AK Parti Bursa milletvekilleri Osman Mesten, Müfit Aydın, Refik Özen, Ayhan Salman, Mustafa Yavuz, Ahmet Kılıç, Mustafa Varank var.

Yine…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ile Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ve Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan da yer alıyorlar.

Başında…

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın oturduğu masada, Bursa bürokratı olan Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdürü Prof. Dr. Süleyman Şahin de oturuyor.

Vali Demirtaş ve iktidar partisi AK Parti’nin milletvekilleriyle il başkanı ve belediye başkanlarının Ankara’ya gidip Bakan’la yaptıkları görüşmenin gündemi geniş.

Öncelikle …

Bursa Teknik Üniversitesi Yerleşkesi’nde 750 kişilik planlanıp geçen dönem siyasilerinin devreye girmesiyle bin öğrenciye çıkarılan yurt inşaatıyla, Arabayatağı’ndaki Polis Okulu’nun olduğu yerde 500 kişilik planlanıp 750 öğrenciye çıkarılan yurt inşaatları konuşuldu.

Bursa heyeti…

İki yurt inşaatının ağır ilerlediğini anlatıp hızlandırılmalarını istediler.

Bakan da…

BTÜ Yerleşkesi’ndeki bin kişilik yurt inşaatında zemin iyileştirmesi ve fore kazık çalışmaları nedeniyle aksamalar olduğunu söyledi. 750 kişilik yurt inşaatında da hem ana yol, hem yan yolla ilgili riskler oluştuğunu, imar ve mülkiyet sorunları yaşandığını anlattı.

Bunların da inşaatın hızlı gitmesini engellediğini ifade etti.

İşte…

Bursa’daki öğrenci yurtlarıyla ilgili Bakan Bak’a yapılan ziyarette bir de sürpriz yeni karar ortaya çıktı.

Onu da Bak açıkladı:

“Bursa merkezde 2 bin kişilik yeni bir öğrenci yurdu yapmak için çalışma başlattık. O yurdun yerini, sizlerin de desteğiyle belirleme aşamasındayız.”

Şu bilgiyi de ekledi:

“Merkezin yanı sıra, İnegöl ve Gemlik’te 500’er kişilik yeni yurtlar için de çalışmalara başladık.”

 

Atatürk Spor Salonu geri dönüyor, yeni tesisler geliyor

Ankara’da… Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’la Bursa zirvesi çok verimli geçti, Görüşmede öğrenci yurtları yanında yeni spor tesisleri projeleri de ele alındı.

Örneğin…

Bursa’nın anılarının olduğu Atatürk Spor Salonu’nun yeniden yapılması için Büyükşehir Belediyesi ihaleye çıkıyor.

Yanı sıra…

Karacabey’e Okçuluk Salonu yapılırken, Yıldırım’da Teferrüç Spor Salonu gündeme girdi. Karacabey’e 3, Yıldırım’a 3, Orhaneli’ne de 1 halı saha yapılacak.

 

Nilüfer için ‘elzem konuda’ aday: İhtisası, Bursa Ovası depremselliği

2020’de… CHP Nilüfer İlçe Başkanı Adayı oldu. CHP İl’de İsmet Karaca döneminde yerel yönetimler, Hüseyin Akkuş döneminde Akademik Odalar’dan sorumlu il başkan yardımcısıydı.

2 dönem Maden Mühendisleri Odası Temsilci Yardımcılığı yaptı, yine 2 dönem CHP Beşevler Mahalle Temsilcisi seçildi.

CHP Nilüfer Aday adayı Erman Aydıngün’ün yüksek lisansı özellikle şu günlerde Nilüfer için elzem bir konu: Bursa Ovası Depremselliği ve Zemin Yapısı.

Açıkçası…

Uzmanı olduğu konuyla ilgili “Nilüfer’in aradığı başkan benim” mesajı veriyor.

İzlediğimiz kadarıyla, gittiği her yerde yoğun ilgi gördüğü için ziyaret programlarını güne sığdıramıyor.

Kafasında da…

Hem ilçenin planlamasından depremselliğine teknik projeler, hem Taziye Evi, Kına Evi gibi mahallelerde sosyal projelerle Görükle’de ucuz öğrenci lokantaları var.

 

CHP’de sahaya çıkma hazırlığı toplantısı

Daveti… CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş yaptı. Toplantıya da; İl Yönetimi ve milletvekilleriyle, geçmiş dönem milletvekilleri, il başkanları ve Parti Meclisi Üyesi olarak görev yapanlar ve katıldılar. Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey de vardı

Hatta…

Bursa dışında yaşayan Kemal Ekinci bile uzun aradan sonra geldi.

O akşam…

31 Mart için, sahaya çıkmadan önceki son hazırlık kapsamında, seçim çalışmalarında izlenecek stratejiler ele alındı.

 

Bursa’dan 5 belediye bekleyen Özdağ, Büyükşehir Adayı’nı açıkladı

Geçen ay geldiğinde… “Bursa’da 5 belediye” beklediğini açıklayan Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ, 31 Mart’ta yarışacak Zafer Partisi Bursa Büyükşehir Adayı’nı açıkladı.

Özdağ…

Seçim otobüsünde, yanında oturan Bursa kurucularından ve Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı olan Bayram Kazancı’yı işaret edip şunu söyledi:

“Kendisi Bursa’nın önemli sanayicilerinden. Partimizin kurumsallaşma çalışmalarından sorumlu genel başkan yardımcısı. Yeni teknolojiye dayanan oto yedek parça üretiminde önemli bir üretim kapasitesine sahip.”

Ardından…

“Partimizin kuruluşundan beri birlikte çalışıyoruz” dedi ve adeta bombayı patlattı:

“Buradan açıklıyorum. Bursa Büyükşehir Adayımız Bayram Kazancı.”

Videodan…

Açıklamanın Bayram Kazancı için de sürpriz olduğu, Özdağ’a bakışlarından anlaşılıyor.

 

İYİ Parti Karacabey’den sahaya çıktı

Çarşamba akşamı… İYİ Parti’nin il yönetim kurulu toplantısı, milletvekilleri Selçuk Türkoğlu ve Hasan Toktaş’ın da katılımıyla farklı bir havada geçti.

İYİ Parti Büyükşehir Adayı Selçuk Türkoğlu, seçim ve sürecin ele alındığı toplantıdan sonra “Dava arkadaşlarımızı ilk günkü gibi ellerini taşın altına koymaya hazır gördük” açıklaması yaptı.

İYİ Parti perşembe akşamı Karacabey’den sahaya çıktı, aynı akşam Mustafakemalpaşa’ya da gidildi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X