Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Ankara’da siyaset senaryoları: Millet İttifakı yerine Demokrasi İttifakı mı?

Pazar sabahı… İnsanların kısıtlama nedeniyle evlerine çekildiği, sokakların da sessiz kaldığı ortamda yakın geleceğe yönelik siyasi öngörüler üzerine sıcak bir sohbet yaptık.

Telefonun ucunda…

Zaman zaman arayıp “Ankara’da neler oluyor?” diye sorduğumuz; düşünce, izlenim ve yorumlarını da bu sütunlardan paylaştığımız Ankara’daki dost var.

Siyasetin içinden gelen, Ankara kulislerinin neredeyse göbeğinde olan, siyasi partilerdeki hareketlerin perde arkasını iyi okuyabilen dostumuza şunu sorduk:

Pandemi nedeniyle AK Parti kongrelerini durdurmuştu. Şimdi Bursa’da ocak ayında kongre olacağı İl Başkanı değişimi sırasında ortaya çıktı. Bu olağan prosedür mü, bir başka hareketin başlangıcı mı?”

Dostumuz da, Bursa’dan yola çıkarak konuya açıklık getirdi:

AK Parti’nin son MYK’sında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın il kongrelerinin 20 Şubat’a kadar tamamlanmasını istediğini duydum.”

Şunu da ekledi:

Kurultayın da mart-nisan aylarında düşünüldüğü konuşuluyor.”

Şunu anımsattı:

CHP kurultay yaptı. MHP 18 Mart’ta yapacağını 1 yıl önceden açıkladı. DEVA Partisi 29 Aralık’ta yapıp, seçime girme hakkını kazanmak istiyor.”

Yani…

Yani, Ankara’da siyasi partilerin kongre-kurultay hazırlıkları daima bir sonraki gelişmenin habercisi olur. O da erken seçime hazır olmak için önce parti kadrolarının yenilenmesidir.”

Şu söylediği dikkat çekici:

Ankara’da konuşulan siyasi senaryolar var. CHP’nin seçime tek başına gireceği konuşuluyor. Aynı şekilde HDP’nin de ayrı girmesi bekleniyor.”

Adını da koydu:

Millet İttifakı yerine seçimde İYİ Parti-Saadet Partisi-Demokrat Parti-DEVA Partisi-Gelecek Partisi ittifakı konuşuluyor. Adının da Demokrasi İttifakı olacağı beklentisi oluştu. Siyasi manzara bugün için bu.”

Anladığımız kadarıyla…

Siyaseti yılbaşından sonra hareketli günler bekliyor. İlk işareti de kongreler.


AK Parti’de koordinatör değişiyor mu?

Güne… Ankara kulislerinden başlayınca, bir beklenti daha ortaya çıktı.

Anımsanırsa…

AK Parti ilçe kongreleri sürecinde Bursa Koordinatörü olarak görev yapan Trabzon Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammed Balta’nın taraflı davranışları sıkıntıya yol açmıştı.

Bursa’daki rahatsızlığın Genel Merkez’e iletildiği, İl Başkanı değişiminden sonra Koordinatör değişimi de beklendiği kulağımıza geldi.


Bitmeyen siteye esnaf tepkisi: Ya işyerlerimizi yapın, ya paramızı verin

Temeli… 2011’de atıldığında beklenti büyüktü. BESOB ve TOKİ işbirliğiyle Kestel Çataltepe’de başlayan Sanayi Sitesi kent içinde üretim yapan esnafı bir araya toplayacaktı.

Fakat…

İşler planlandığı gibi gitmedi, inşaat yürümedi. Gerçi, altyapı yapıldı ve bitirilen bir bölüm var, ama o da projenin bütünü yanında çok küçük kaldı.

İşte…

Bu siteyle ilgili olarak üye esnafın tepkisi var. Tepkiyi de, site üyesi Fatih Güçlü ile birlikte ziyaretimize gelen Bursa Vinç İşletmecileri Derneği Başkanı Mehmet Arslan dile getirdi.

Dedi ki:

Biz üye olurken TOKİ’ye güvendik. Sonra TOKİ çekildi ve yerine kurulan kooperatifin inşaatı devam ettireceği söylendi. Fakat hiç hareket olmadı.”

İstekleri şu:

Üye olurken yüklü ödemeler yaptık. Şimdi ya siteyi bitirin ve işyerlerimizi teslim edin, ya da paramızı geri verin diyoruz, ama muhatap bulamıyoruz.”

Cumhurbaşkanı’na götürmek için imza toplanıyor

Bursa Vinç İşletmecileri Derneği Başkanı Mehmet Arslan, bitmeyen esnaf sitesine tepki gösterirken, Kestel Çataltepe’de yapılan altyapı yatırımına dikkat çekti ve “Açıkta kalan altyapı kırılıyor, 2 yıl sonra bir şey kalmaz” dedi.

Esnafa da çağrı yaptı:

Üye olduğumuzda 7 bin kişiydi, 3 bine düştü. Cumhurbaşkanımıza götürmek üzere imza toplamaya başladık. Esnafımızı da bizimle temasa geçmeye çağırıyoruz.”

Oyuncaklar Muhsin Abi’den… Karavanıyla köy köy oyuncak dağıtıyor

Adı Muhsin Şaşmaz… Küçük yaşta ailesiyle birlikte Bursa’ya gelmiş. Yoğun yaşam mücadelesinde iş kurmayı başarmış.

Fakat…

Bir eksiklik içinde hep kalmış. O da, çocukluğunda hiç oyuncağı olmaması. Hep oyuncağıyla oynayan çocuklara imrenmiş.

Sonra da…

O eksikliği başka çocukların hissetmemesi için kendine görev vermiş. Karavana dönüştürdüğü römorku oyuncaklarla doldurup yollara düşmüş.

İlçe ilçe, köy köy geziyor.

Gittiği köylerde çocukları çevresine topluyor ve “Oyuncaklar Muhsin Abi’den” deyip dağıtıyor. Oyuncağı alan, belki de ilk kez oyuncak gören köy çocuklarının mutluluğunu izleyerek mutlu oluyor.

Son rotası…

Uludağ’ın arkasındaki Keles’in merkez mahalleriyle Kıranışıklar, Sarıyar, Gelemiç ve Kozağacı bölgesi köyleriydi.

Hedefinde…

Bin köye ulaşıp yüz bin çocuğa oyuncak dağıtmak var.

Yoksula yemek, çocuğa oyuncak, kuşlara yem

Boşuna kara gün dostu dememişler… Nerede afet olsa yardıma ilk koşan Kızılay’ın merhamet eli herkese uzanıyor.

Kısıtlama günlerinde sokağa çıkan Ünsal Barutçu liderliğindeki Kızılay Gönüllüleri ve Genç Kızılay ekipleri her zaman olduğu gibi ihtiyacı olana ve yoksula yemek, çocuklara oyuncak dağıttı.

Cadde ve sokakların boşaldığı için aç kalan kuşlar da unutulmadı, Kızılay ekipleri kuşlara da yem attı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X