Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Ankara’daki Bursa buluşması: Hızlı tren ve trafiği konuştular

Fotoğrafta… AK Parti’nin bu dönem Bursa’daki siyasi lideri konumunda olan, geçmiş dönem Başbakan Yardımcılığı yapan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile MHP’nin Bursa’daki belirleyicisi olan MHP Bursa Milletvekili ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman var.

Bir anlamda…

Cumhur İttifakı’nın iki ortağının Bursa’daki iki güçlü ismi bir araya geliyor.

Buluşma…

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nu ziyaretiyle gerçekleşiyor.

Birbirlerini iyi tanıyan iki dost siyasetçi olarak oturup Bursa üzerine sohbet ediyorlar. Daha çok da Bursa’nın iki temel problemi üzerine konuşuyorlar.

Bu noktada…

Büyükataman, 21 Kasım 2019 günü bu sütunlarda “Büyükataman’ın hızlı tren uyarısı: Artık sabırları taşırıyor, çözülmeli” başlığıyla yayınladığımız açıklamasını anımsatıp kulağımızı çınlatıyor ve görüşünü tekrarlıyor:

“Bu projenin artık tehire tahammülü yok. Halledilmesi hususunda tolerans kalmadı. Hızlı tren mi, yük treni mi tartışmalarını okuyorum. Siyaset kurumu bu meseleyi halletmeli ve Bursa hak ettiği hizmetleri görmeli.”

Sonrasında…

“Şehir içi trafik de yine Bursa için önemli konu. Acil olarak bir şeyler yapılmalı” deyince, Çavuşoğlu da bilgilendirme yapıyor:

Bir…

“Hızlı tren konusunda projede bir değişiklik olmadı. Yani, hızlı tren olarak proje devam ediyor. Birtakım aksamalar oldu elbette, ama bitirilmesi için yoğun bir çabamız var. Bizler de bu çalışmanın takipçisiyiz.”

İki…

“Şehir içi trafik için de Büyükşehir belediyemiz projeler hazırlıyor. Bir yandan da metronun Şehir Hastanesi’ne kadar uzatılması için Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Ulaştırma Bakanlığı hazırlık yapıyor.”

İki dost siyasetçi, Cumhur İttifakı’nın 2 Bursa Milletvekili olarak Ankara’daki Bursa buluşmasında 1 saati aşkın Bursa’yı konuşuyorlar.

Elbette…

Konuştukları yalnızca bu 2 temel konu değil. Bursa’ya ve önümüzdeki sürece yönelik bazı konulara ilişkin olarak da görüş alışverişi yapıyorlar.

Çavuşoğlu’nun TBMM’deki makamında yapılan görüşmenin sonunda fikir birliğine varmış olarak da ayrılıyorlar.

Çavuşoğlu bilgi verdi, Büyükataman umutlandı

Aslında… Daha önce de buluşup Bursa’yı konuştular. Bu kez MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın TBMM İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’nu ziyaretiyle gerçekleşen Ankara’daki Bursa buluşmasını iki tarafla da konuştuk.

Çavuşoğlu şunu söyledi:

“Cumhur İttifakı ortakları olarak Bursa için işbirliğine devam ediyoruz, sürdürmeye kararlıyız. Sayın Büyükataman’ın fikirleri bizim için değerli.”

Görüşme için Büyükataman da şunu söyledi:

“Sayın Çavuşoğlu’nu ziyareti çoktandır arzu ediyordum. Bursa’yı ele aldık. Hızlı tren konusunda bir defa daha umutlandım.”

 

21 yıl önce önerilen Hanlar Bölgesi projesini Büyükşehir gündeme aldı

Davet… Büyükşehir Belediyesi tarafından İYİ Parti Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’na geldi.

Gördük ki…

İsmail Hoca da 21 yıl önce DYP Büyükşehir Adayı olarak açıkladığı projenin gündeme alınmasının mutluluğunu yaşıyor.

Gelen yazıda…

“UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Hanlar Bölgesinin canlandırılması ve açık alanlara kavuşturulmasına yönelik 06 Şubat2020 tarihlerinde Hanlar Bölgesi Sunumu ve Çalıştayı gerçekleştirilecektir” denip, katılımı arzu ediliyor.

Tatlıoğlu da…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür telgrafı çekti. Davete teşekkür edip şunları yazdı:

“Hanlar Bölgesi Projesi ilk defa 1999 yerel seçimi sürecinde kamuoyu ile paylaştığımız bir çalışmadır. Sadece bir çevre düzenlemesi değil, en az 1 milyar Euro gelir yaratıp bölgeyi dünya turizminde değerli mekan haline getirecek projedir.”

Sonra da…

“Bu çalışmanın takibinden dolayı memnuniyetimi paylaşıyorum” dedi.

Çıkışı olmayan köyü kavşak kurtaracak

Sorun eski… Mudanya Yolu’nda Bademli ve Nilüfer Köy kavşaklarını geçtikten sonra sağ tarafta kalan Çağrışan Köyü’ne giriş var, ama çıkış yok.

Üstelik…

Mudanya Yolu’na çıkabilmek için Kebapçı İskender’in arazisini kullanmalarına Yavuz İskenderoğlu izin vermese, arka yollardan Nilüfer Köy’e ulaşmak zorunda kalacaklar.

İşte…

Bu soruna Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş el attı ve kavşak yaparak köye çıkış sağlamak için hazırlanan projeyi yerinde inceledi.

BBP İl Başkanı Uçak çağrısı: Davayı Bursa’dan birlikte şahlandıralım

Yıllarca… Büyük Birlik Partisi’nin üst karar organları olan MYK’da ve MDK’da görev yaptı. 1993’te kurulduğu günden beri BBP’de siyasetin içinde olan Salih Uçak şimdi de Bursa İl Başkanı olarak sorumluluk üstlendi.

Yönetiminden…

Sosyal İşler Başkanı Mesut Altay ve Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın’la birlikte yaptığı ziyarette İl Başkanı Uçak’ı kararlı gördük.

Önce…

“Okçular Tepesi’ni terk etmeyen arkadaşlarımızla Allah için, vatan için, millet için, bayrak için siyasete devam ediyoruz” dedi ve şu çağrıyı yaptı:

“Bizim derdimiz siyaset değil. İnandığımız bir davamız ve ideolojimiz var. Bu doğrultuda olanları birlikte siyaset yapmaya davet ediyoruz.”

Ardından…

Eski yöneticileri de içine alan “yeni kadrolarla yeni heyecanlar için yola çıktıklarını” vurgulayıp iddiasını ortaya koydu:

“Bu davayı Bursa üzerinden şahlandıracağız. Dava, fikir, ideoloji çizgimiz aynı olanlarla beraber yürüyeceğiz.”

 

Bursa BBP’den hükümete 3 eleştiri

Büyük Birlik Partisi son iki seçimde Cumhur İttifakı içinde AK Parti ile birlikte yer aldı. Buna karşın, BBP İl Başkanı Salih Uçak aldıkları şikayetler üzerine uyarmak adına 3 eleştiri yaptı:

Bir…

“Haksızlığa uğrayan KHK’lıların hakları iade edilmeli, suç işleyenler de en ağır şekilde cüezalandırılmalı.”

İki…

“İstanbul Sözleşmesi kalbe saplanan hançer gibi aile yapımızı yaralıyor. Yeniden ele alınıp hatalar düzeltilmeli.”

Üç…

“EYT mağdurları ciddi bir mesele. Devlet bu mağduriyetleri gidermeli.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X