Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Ankara’dan geldi, tebdil-i kıyafetle sokaklarda gezdi, AK Parti’yi sordu

Telefonda… AK Parti Genel Merkezi’nin karar verilen katlarında görüşmelere katılan, partinin kılcal damarlarını iyi tanıyan eski bir dostla sohbet ediyorduk.

Bursalılar olarak gelişmeyi atladınız” dediğinde kulaklarımızı daha da açtık:

AK Parti Genel Merkezi farklı bir yol izliyor. Seçim döneminde adaylar, kongre döneminde de teşkilat için vatandaşa görüş soruyor.”

Şunu söyledi:

Genel Merkez tarafından görevlendirilen deneyimli bir siyasetçi, hakkında karar verilecek kente gidiyor, o kentin teşkilatı ve milletvekillerine haber vermeksizin sokaklarda geziyor, insanlarla sohbet ediyor.”

Şunun altını çizdi:

Görevlendirilen kişi tebdil-i kıyafetle sokaklarda geziyor. Camilere gidip cemaatle sohbet ediyor, çarşıları dolaşıyor, kahvehane ve çay ocaklarında oturuyor, berberler ve bakkallarla konuşuyor.”

İlgimizi çeken şu oldu:

Bursa için 2 dönem Kilis Milletvekilliği, geçen dönem de Kilis Belediye Başkanlığı yapan, Hasan Kara görevlendirildi. Vekilimiz 2.5 yıl önce Kilis Belediye Başkanı olarak Bursa protokolünü ağırlamıştı.”

Şöyle devam etti:

Geçmiş dönem milletvekilimiz ve belediye başkanımız Bursa’ya geldi, köşe bucak gezdi, raporunu da yazıp Genel Merkez’e verdi. Hatta bu rapor üzerinden ilk değerlendirmeler bile yapıldı.”

Bu noktada…

Teşkilatla ilgili karar verilirken tek kriter bu tebdil-i kıyafet sohbetlerden çıkan izlenim mi olacak?” diye sorduk.

Çünkü, tanıdığı olsa da kenti tanımayan biri yanlış izlenim edinebilir.

Şu cevabı verdi:

Değil elbette. AK Parti’nin karar mekanizması gereği milletvekillerine il teşkilatıyla ilgili görüşleri soruldu. Belediye başkanlarının düşünceleri alındı. Hatta yönetimlerde bulunan kimi isimlerle de görüşüldü.”

Şunu da ekledi:

Tüm bunların değerlendirilmesinden sonra, diğer illerde olduğu gibi İl Başkanı’nın kongrede devam edip etmeyeceğine karar verilecek.”

Telefonu kapatırken…

AK Parti’nin 2019 yerel seçimi öncesi aday belirleme sürecinde de kent merkezi ve ilçelerde tebdil-i kıyafet gezilerle vatandaşın düşüncesini öğrenmeye çalıştığı aklımıza geldi.

Anlaşılan o ki, yöntem kalıcı hale gelmiş.

 

AK Parti kongre tarihi ne zaman belli olur?

Soruyu… AK Parti Genel Merkezi’ndeki işleyişi ve gelişmeleri iyi bilen Ankara’daki dostumuza sorduk.

Şunu söyledi:

İl Başkanı’nın devam edeceği illerin kongre tarihleri yavaş yavaş belirleniyor ve açıklanıyor. Kongrede devam edip etmeyeceği kararı henüz tam oluşmayan illerdeyse artık son aşamaya gelindi.”

Ardından…

Sanıyorum önümüzdeki hafta kongre takvimi belli olur” dedi ve ekledi:

Tabii, bu takvim biraz da Sayın Cumhurbaşkanı’nın programına göre şekilleniyor.”

 

Meral Akşener, Hasan Toktaş’ın oğlunun nikâh şahidi olmaya geliyor

Görünen şu… Hakkında en çok konuşulan parti araştırılsa İYİ Parti lider çıkar. Kurulurken, seçime girerken, ittifak yaparken, kurultaya giderken, yeni dönem planlanırken, şimdi de kurultay hesabı görülürken spekülasyona dayalı polemiklerle gündemde yer alıyor.

Böyle bir süreçte…

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu yönetimiyle Ankara çıkarması yaptı.

Öncelikle…

Partinin iki Bursa milletvekili olan Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ile Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan ziyaret edildi, Genel Başkan Meral Akşener’le bir araya gelindi.

Heyette.

Genel İdare Kurulu Üyesi Hasan Toktaş da vardı. Oğlunun nikâh davetiyesini sunan Toktaş, 31 Ekim Cumartesi saat 16.00’da Crown Plaza’da yapılacak nikâha davet etti.

Akşener de, siyasetteki yol arkadaşının davetini kabul etti.

Bunun üzerine…

İYİ Parti İl Başkanlığı’nın 24 Ekim için planlanan üye katılım töreni de 31 Ekim’e alındı.

 

Karacabey’den BM Gıda Kahramanlığı’na

Kadının üretime katılmasının önünde ciddi engeller var. Bu durum, kırsalda daha da zor.

Son yıllarda Bursa’da yaygınlaşan kadın kooperatifleri ise üretime katılım anlamında çok önemli misyon üstlendi.

Nitekim…

Karacabey Dağkadı Üreten Kadınlar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Aylin Yıldız, 15 Ekim’de Birleşmiş Milletler Gıda Örgütü tarafından 2020 Gıda Kahramanları arasında ilan edildi.

Yıldız’ı dün de AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç ekinezya bahçesinde ziyaret etti.

 

İl Sağlık Müdürü’nün sürpriz değişimiyle gündeme gelen yönetim modeli

Salı akşamı yazımızı bitirdik, gazeteden ayrıldık, ev yolunda haber geldi. 10 yıl İl Sağlık Müdürlüğü yaptıktan sonra emekliliğini isteyen Dr. Özcan Akan’ın yerine 10 ay önce gelen Dr. Halim Ömer Kaşıkcı da ayrılmış, Balıkesir İl Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz gelmişti.

Gerçi…

Dr. Kaşıkcı’nın görevden alındığı vurgulanıyor, ama görevden affını istediğini söyleyenler de var. Bunu da, İl Sağlık Müdürlüğü yönetim kadroları atamasında istediklerinin olmamasına bağlıyorlar.

Açıkçası…

Bu tür değişimlerde; “Bursa’da bu işi yapabilecek çok değerli hekimler olduğunu biliyoruz” diyen Bursa Tabip Odası Başkanı Alpaslan Türkkan gibi düşünüyoruz.

Önümüzde Dr. Özcan Akan örneği var. Kurumun içinden yetişti, her kademede görev yaptı, yatırımdan sağlık planlamasına 10 yıl altın dönem yaşattı.

Yani…

Kimsenin kişilik ve kariyerine sözümüz yok, ama kurumdan yetişen yönetici modelinin başarılı olduğunu yaşayıp gördük.

 

Siyasette, sanatta, pandemi her yerde

İzlenimimiz şu… Koronavirüs vakaları mart ayındaki o en yoğun dönemden daha fazla gibi. Kimi sorsak “Testi pozitif diyorlar.

Fabrikalarda üretimi etkileyecek düzeyde vaka artışları olduğu haberleri geliyor.

Üstelik…

Salgın genç-yaşlı ayrımı yapmıyor. Örneğin, CHP İl Yönetim Kurulu’nun genç isimlerinden Av. Baran Güneş testinin pozitif çıktığını duyurdu.

Bu akşam yapılacağı duyurulan Bursa Senfoni Orkestrası konseri ise orkestra sanatçılarından birinin korona olması nedeniyle ertelendi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X