Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Ankara’ya yağmur gibi elektronik posta: Başkanımızdan memnunuz

Anlaşılan o ki… Yaygın medya gazetelerinde yer alan haber ve yazılarla televizyonlarında yapılan yorumlar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile ilgili değişik bir beklenti oluştu.

Daha açık söylemek gerekirse, Altepe’nin istifasının isteneceği havası hızla yayıldı ve her yerde konuşulur oldu.

Bunun üzerine…

Söylentilere karşı harekete geçme gereği duyanlar olduğu kulağımıza geldi.

Nitekim…

Cumartesi gecesinden başlamak üzere Ankara’ya yoğun bir şekilde elektronik posta mesajları gidiyor. Giden mesajların Ankara’da iki adresi var.

Biri…

Kısa adı BİMER olan Başbakanlık İletişim Merkezi, yani Başbakanlık olarak gözüküyor.

Diğeriyse…

Kısa adı CİMER olan Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi olarak adreste yer alıyor.

Bursa’daki internet kullanıcılarından Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlığı elektronik posta adreslerine gönderilen mesajlarda ortak nokta “Başkanımızdan memnunuz” ifadesi olarak gözüküyor.

Gerçi…

Başlangıcında kendiliğinden bir hareket olarak gelişti, ama Bursa’dan Ankara’ya elektronik posta yağmuru düşüncesi, kısa adı HADİDER olan 15 Temmuz Halkın Direnişi Derneği Başkanı Halil İbrahim Argani’den çıkmış.

Sohbet ederken…

“Son zamanlarda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Recep Altepe ile ilgili o kadar çok şey yazılıyor ve konuşuluyor ki, rahatsız olduk. Vatandaş olarak harekete geçtik ve Bursa için çalıştığına şahit olduğumuz Recep Başkanın yanında olduğumuzu Ankara’ya duyurmak istedik. Başka bir amacı yok” dedi.

Şunu da vurguladı:

“Gerçi ilk olarak bizim arkadaşlarımız elektronik postaları göndermeye başladılar, ama kulaktan kulağı yayılınca bizim dışımıza taştı ve geniş bir kitleye ulaştı.”

Şunu da ekledi:

“Bir rakam var mı bilemiyorum, ama ben de Bursa’dan Ankara’ya giden elektronik posta sayısının çok fazla olduğunu duyuyorum.  Böyle giderse çok büyük rakamlara ulaşılır.”

Altepe: Destek sizden, hizmet bizden

 

Yeşilyayla Mahallesi’ndeki Havuzlu Camii’nin çevre düzenlemesi açılışı sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe farklı bir konuşma yaptı.

Konuşmasında…

40 yılı yönetici olmak üzere 48 yıldır seçimlere katıldığını belirtip şunları söyledi:

“Hizmet için buradayız. Sizler bizi hizmet için seçtiniz. Bizler de hizmetlerimizi yapmaya devam edeceğiz. Sizler desteklediğiniz müddetçe, bizler de burada olduğumuz müddetçe bu hizmetler devam edecek. Destek sizden hizmet bizden”

Büyükşehir devletten 538 milyon lira alacaklı

 

Sıcak gündem arasında pek duyulmadı, ama Büyükşehir Belediyesi’ni ilgilendiren çarpıcı bir haber de var.

Çünkü…

Son dönemlerde kimi çevrelerin borçlu olduğunu konuştukları Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin devletten 538 milyon lira alacaklı olduğu ortaya çıktı.

Üstelik…

Bu alacak, Büyükşehir’e vergi denetimi için gelen uzmanlar tarafından belirlendi. O nedenle gündem çalkantıları içinde çok dikkat çekici.

CHP Osmangazi’de delege seçimine yüzde 44 katılım oldu

 

Kongre için geri sayımın başladığı CHP’de, en büyük ilçe Osmangazi delege seçimlerini pazar günü tamamladı ve üyeler ilk sandığı geçtiler.

O nedenle…

Delege seçimleri “her mahalleye sandık” ve “demokratik ve şeffaf seçim” sloganlarıyla başlatıldığı için, CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca’ya iki soru yönelttik.

Önce…

“Demokratik ve şeffaf seçim” konusunda bilgi verdi:

“Osmangazi’de kayıtlı 7 bin 656 üyemiz var. Bu üyelerin 3 bin 319’u oy kullandı. Yani delege seçimine katılım yüzde 44 oldu.”

Şunu da açıkladı:

“26’sı köyler olmak üzere 156 mahallemiz var. Bu mahallelerin 1’inde 3 liste, 29 mahallede iki liste yarıştı. Kalan 80 mahalledeyse üzerinde uzlaşılan tek listeyle seçim yapıldı.”

Çarpıcı rakamlar da verdi:

“En yüksek katılım yüzde 79’la Gaziakdemir’de oldu. En yoğun katılım 203 üyenin oy kullandığı Akpınar mahallesinde yaşandı. En büyük fark ise 58-12’lik sonuçla Çirişhane’de ortaya çıktı.”

Bununla birlikte…

Karaca kongrelere yönelik “her mahalleye sandık” hedefi için de şunu söyledi:

“Sözümüzü tuttuk, 1 üyenin bulunduğu köylere bile sandık götürdük. Delegelerin tamamı sandıkta oy kullanılarak seçildi. O nedenle mutluyuz.”

Seçim rekabeti sandık dışına taşmadı

 

Seçim olan her yerde rekabete dayalı çekişme çok doğal. Her dönem iddialı kongreler yapan CHP Osmangazi’de de iki listeli mahallelerde bu çekişme oldu, ancak kayda değer sorun yaşanmaması önemli.

Yani…

Seçim rekabeti sandıkta kaldı ve dışarı olumsuz olarak nitelendirilebilecek bir şey yansımadı.

Karaca bu durumu şöyle yorumladı:

“Aday olan herkesi, seçilse de seçilmese de arayıp kutladım. Çünkü bundan sonra kol kola yürüyüp önümüze bakacağız. Birlikte daha güçlüyüz.”

CHP kulislerine göre, kongrede Karaca’ya rakip olmak zor

 

İlçe kongrelerine 26 Kasım Pazar günü Gürsu ile başlayacak olan CHP, 17 Aralık’ta Nilüfer, Harmancık ve Orhangazi ile kongreleri tamamlayacak. En büyük ilçe Osmangazi kongresini 10 Aralık Pazar günü Merinos’ta yapacak.

CHP Osmangazi İlçe Başkanı İsmet Karaca’yla delege seçimini konuştuktan sonra, kongrenin görünümü için tanıdıklara sorduk.

Yaygın kanı şu:

“80 mahallede Karaca tarafından oluşturulan tek listeyle delege seçimi yapıldı. Başlangıç zemini sağlam.”

Yani…

“Durum şöyle gözüküyor: Osmangazi kongresi muhtemelen tek adaylı olur, tablo ikinci adaya şans tanımıyor.”

Ya iki adaylı olursa?

“İki adaylı kongre olursa, bu tabloya göre İsmet Karaca 400 delegenin 300’e yakınının oyunu alır.”

Konuştuğumuz CHP’liler, aday olması beklenen Recep Çohan’ın mahallesi Yenikaraman’da uzlaşılan tek liste ile seçildiğini, karşısına siyasi nezaket gereği liste çıkmadığını söylediler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X