Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Anlayışı ‘aile ortamında siyaset’, hedefi ‘ülkenin çimentosu’ olmak

Köşe Yazısını Dinle

Siyaseti… Hiçbir karşılık beklemeden yapanlardan biri olarak tanıdık. Büyük Birlik Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Mustafa Aydın’ı yıllardır partisinin tek sesi olarak izledik.

1999’da Şehreküstü’ndeki Muhsin Yazıcıoğlu mitinginden etkilenip BBP’ye üye olan Mustafa Aydın, 2014’ten beri de BBP Nilüfer İlçe Başkanı.

Ziyarete geldiğinde, BBP’nin Bursa’daki durumunu konuştuk:

“Genel Başkanımız Sayın Mustafa Destici son gelişinde bine yakın üye sayımızı yılbaşına kadar 5 bine çıkarmamızı istedi. Osmangazi ve Yıldırım’a bin, Nilüfer’e 500 yeni üye barajı koydu.”

Peki…

Cumhur İttifakı ortağı partilerden BBP’nin yerel ve genelde hedefi ne?

İşte cevabı:

“BBP özel bir partidir, burada aile ortamında siyaset yapılır. Aramıza yeni katılacak arkadaşlarımızla birlikte Büyük Birlik Partisi’ni büyütüp yerel ve genel siyasette etkisini daha hissedilir yapacağız.”

Şunu anımsattı:

“2023’te genel seçimler var. 2024’te de yerel seçimler yapılacak. Biz her iki seçimde de gücümüzü arttırıp yönetime talip olmak için çalışacağız. Bunu başarabilecek potansiyelimiz var.”

Hedef şu:

“İnanıyorum ki; biz sahaya çıkıp milli hedefler için yürüdüğümüzde bu ülkenin çimentosu oluruz. Halkın desteğini de alırız.”

Bu noktada…

İttifak ortaklarıyla ilişki için şunları düşünüyor:

“Diğer partilerle olduğu gibi AK Partili arkadaşlarımızla da görüşüyoruz. Aynı ittifak ortağı olduğumuz için daha sıkı işbirliği yapmak gerekiyor. Cumhur İttifakı’nı da böyle büyütürüz diye düşünüyorum.”

İfadesinde vurguladığı “diğer partilerle görüşme” konusuna da örnek verdi:

“Geçenlerde Nilüfer’de bir vatandaşın evine katı atık bedeli ödemesi gelmişti. BBP Nilüfer İlçe Başkanı olarak konuyu gündeme getirince Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Turgay Erdem aradı ve yanlışlığın düzeltilmesi için devreye girdi.”

Şunu da ekledi:

“BBP tam kadro sahada olacak.”

 

DEVA’nın ‘mütareke’ duyarlılığı

Kuşkusuz… Mudanya Mütarekesi’nin sonuçları arasında, Kurtuluş Savaşı ile elde edilen kazanımların kabulü ve Cumhuriyet’e açılan yol var.

Türkiye Cumhuriyeti için böylesine önemli Mudanya Mütarekesi’nin 99. yıldönümü nedeniyle Mudanya Belediyesi tarafından düzenlenen törene DEVA Partisi İl Başkanı Serkan Özgöz de katıldı.

Böylece…

“Atatürk, Cumhuriyet, Mudanya Mütarekesi” gibi konularda duyarlılığını gösterdi.

 

Yıllar sonra ilk… Bulgaristan davasındaki tüm tarafları buluşturdu

Hükümet kurulamadığı için 14 Kasım’da bir kez daha sandık başına gidecek Bulgaristan’da geri sayım sürerken, oy kullanacak Türkler için yapılan girişim büyük buluşmayı getirdi.

Pazar günü…

Bulgaristan’da oy kullanacak Türk seçmenle, Türkiye’de oy kullanacak çifte vatandaşlara çağrı yapılan toplantıyı daha çok bu yönüyle izledik.

Birleştiricilik de…

Kısa adı BRTK olan Balkan Rumeli Türkleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turhan Gençoğlu’na nasip oldu.

Daha açık söylemek gerekirse…

Bulgaristan’da ve Türkiye’de bugüne kadar bir araya gelmeyen konunun tarafları ilk kez aynı salonda ve masada buluştular.

Sırf bu buluşmayı gerçekleştirdiği için bile Gençoğlu çok kritik bir süreçte çok önemli bir misyonu yerine getirdi.

Bundan sonrasında camiaya birlik ve birlikte olmak yakışır. O zaman sonuç da alınır.

 

Başkanlar pazara çıktı

Tablo ortada… Pazarda, çarşıda, markette fiyatlar çok arttı. Vatandaş tepkisiyle marketlerde fiyat denetimleri başladı.

Böyle bir süreçte vatandaş-siyasetçi iç içe görüntüsü yansıtan hoş bir fotoğraf karşımıza çıktı.

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş birlikte Alemdar Semt Pazarı’na çıkmışlar. Pazarcılar ve vatandaşla konuşup, pazarın nabzını tutmuşlar.

 

Sel mağduru öğrencilere en çok ihtiyaç duydukları hijyen seti götürdüler

Gerçi… Bursa’da doğdu, ama Kent Kültürü Derneği kent sınırlarını çoktan aşıp herkesin bildiği sivil toplum örgütüne dönüştü.

Milli günlere ve kadın sivil örgütlerine destek veren organizasyonlardan sonra Kent Kültürü Derneği sel felaketi yaşanan Kastamonu’da minik öğrencilere yardım eli uzattı.

Üstelik…

Genelde gıda maddesi gönderilen sel bölgesine, Uludağ OSB katkılarıyla en çok gereksinim duyulan malzeme hijyen seti götürüldü.

Yanı sıra…

Kurtuluş Savaşı’ndaki Şerife Bacı’nın torunları ilkokul öğrencileri için özel modelle özel kesim ve dikim yapılan eşofmanlar da AK Parti Bilecik Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Selim Yağcı önderliğinde teslim edildi.

Kastamonu’da minik öğrencilerin Bursa’dan gelen malzemelerle yaşadıkları sevince, Uludağ OSB Başkanı Yunus Aydın da ortak oldu.

 

Çavuşoğlu ile dünür oldu, ama düğünü göremedi

Geçen yıl… Yine ekim ayında AK Parti Bursa eski Milletvekili Ali Koyuncu’nun oğlu Sefa ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun tek çocuğu olan kızı Eylül İrem nişanlandıklarında konuşmuştuk.

Koyuncu o gün çok mutluydu. Gelin görün ki, kanseri yenemedi ve temmuz ayında aramızdan ayrıldı.

İşte…

Rahmetli Ali Koyuncu’nun ömrünün yetmediği o düğün 16 Ekim Cumartesi günü Ankara’da ATO Congresium’da yapılıyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X