Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Ataevler’den Nilüfer’e bir kentin öyküsü: İlk yıllar ‘Otelkent’ti, yaşam bölgesi oldu

Köşe Yazısını Dinle

Daha önce de yazdık… 1986 ya da 1987 yılıydı ve Hakimiyet gazetesinde köşe yazmanın yanında Yazı İşleri Müdürü olarak çalışıyorduk. Gazeteciliğe İstanbul’da devam eden Ahmet Utlu bir gün özel haberle geldi.

Daha doğrusu…

Rahmetli Ekrem Barışık döneminde belediye meclisi üyeleri Kemal Türkün, Gönen Çakmakçı, Eser Ceyhan, Mustafa Kuşdil gibi isimlerin yeni Bursa planladıklarını öğrenmişti.

İzmir Yolu’nda, Beşevler Mezarlığı arkasındaki arazide, kooperatifler eliyle İstanbul’daki Ataköy konutları gibi bir kent söz konusuydu.

Haberi…

Başlıkta “Ataköy gibi” ifadesi uzun kalınca, “İzmir Yolu’nda Atakent kuruluyor” manşetiyle Bursa’ya duyurduk. Önce Ataevler ortaya çıktı. 1989’da Fethiye, İhsaniye, Karaman, Beşevler, Özlüce, Ertuğrul köyleri birleştirilip Nilüfer ilçesi kuruldu.

Yeni Bursa olarak planlanan Nilüfer’i 1999-2019 arasında yöneten Mustafa Bozbey tüm Türkiye’ye tanıttı. Fakat, 1989’da seçilen Kurucu Belediye Başkanı rahmetli Ziya Güney’le 1994’te seçilen Faruk Baykal’ın plan disipliniyle bugün herkesin yaşamak istediği kent haline geldi.

Rakamları da…

730. gün sunumunda Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem açıkladı.

“Kurulduğunda 50 bin olan nüfus 485 bine ulaştı. Büyükşehir Belediyesi Master Planı’nda da 2035’te 975 bin öngörülüyor.”

Kendisi de mimar olan Erdem, 2 dönem Belediye Başkan Yardımcısı olarak yönetiminde yer aldığı Nilüfer’de kontrolsüz büyüme istemediklerini söyledi.

Kuruluş döneminde otelkent olan Nilüfer’in bugün kültür-sanat-spor gibi etkinliklerle anıldığını; yeşil alanları, yeme-içme ve eğlence mekanlarıyla da Bursa’nın gözbebeği olduğunu anımsattı.

Sunumunda…

Görevi devraldığı Mustafa Bozbey’e teşekkür edip, 730 günde yaptıklarını anlattıktan sonra bir de hedef koydu:

“8 sanayi bölgesini barındıran Nilüfer’e Tarım Kenti kimliğini de kazandırmak istiyoruz.”

 

Yıllık 100 milyon lira gelir kaybı oldu

İkinci yıl sunum Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’den geldi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ve iki partinin Nilüfer ilçe başkanlarının da katıldıkları toplantıda şunu vurguladı:

“Katı atık bedellerini Büyükşehir Belediye toplamaktan vazgeçince yıllık 63 milyon lira kaybımız oldu. Sanayi bölgeleri vergilerinden de 35 milyon lira olmak üzere 100 milyon civarı kaybımız var.”

 

Bursa’nın yatırımları Ankara’da masada: Hangi proje ne aşamada?

Ankara’da… AK Parti Genel Merkezi’nin her ay düzenli olarak yaptığı Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı vardı.

Toplantı için…

AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Kadın Kolları Başkanı Emel Gözükara Durmaz birlikte Ankara’ya gittiler.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı ve mesajlar verdiği toplantının yanı sıra, Bursa ekibi bir de özel toplantı yaptı.

O toplantıda…

AK Parti Bursa Milletvekili olan Efkan Ala başkanlığında milletvekilleriyle bir araya gelen Bursa ekibi, enine boyuna Bursa’nın yatırımlarını masaya yatırdılar.

Pazartesi akşamı İl Yönetim Kurulu’nun ulaşım projeleri konulu toplantısının ardından, Ankara’daki toplantıda milletvekilleriyle hangi bakanlıktaki hangi projenin ne aşamada olduğu ele alındı ve değerlendirmeler yapıldı.

 

İnci Söğütlü duyurdu: Testim pozitif çıktı

Vakaların başdöndürücü bir hızla arttığı, Bursa’nın kötü bir döneme girdiği şu süreçte, her gün geniş kesimlerle temas halinde olan siyasetçilerin etkilenmemesi de mümkün değil.

Nitekim…

AK Parti Mudanya İlçe Başkanı İnci Söğütlü dün “Covid 19 testinin pozitif çıktığını” duyurdu. Temaslı olduğu için cuma gününden beri kendini karantinaya aldığını vurgulayan Söğütlü, tüm hastalara şifa diledi.

 

Gece başlayan istifa hareketi gündüz yönetimin toplu istifasına dönüştü

Bir süredir… CHP Nilüfer İlçe Kadın Kolu’yla ilgili “her an istifalarla yönetimin düşebileceği” haberleri geliyordu.

Salı gecesi…

Yönetim Kurulu’ndan bazı üyelerin ve bazı yedeklerin istifa etmeye başladıkları haberi geldi.

Ardından…

Dün öğle saatlerinde CHP Nilüfer İlçe Kadın Kolu Başkanı Ece Aktan ve yönetiminin topluca istifa ettiklerini duyduk.

Bunun üzerine…

CHP İl Başkanı İsmet Karaca’yı aradık ve “Nilüfer Kadın Kolu yönetimi toplu istifayla düştü mü, yoksa başkan ve yönetim birlikte mi istifa etti?” diye sorduk.

O da…

Başkan Aktan ve yönetimin istifa ettiğini, İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş’un Nilüfer Kadın Kolu’na atama yapacağını söyledi.

İstifa eden Ece Aktan geçmişte CHP Gürsu Kadın Kolu Başkanlığı yapmış, İsmet Karaca döneminde de Osmangazi İlçe Yönetim Kurulu’nda yer almıştı.

 

Özgür Şimşek’e İYİ Parti Genel Merkezi’nde görev

Uzun yıllar… CHP’de Merkez İlçe Başkanlığı, Belediye Meclisi Üyeliği, İl Başkanlığı, milletvekilliği yapan Yahya Şimşek’in kızı Özgür Şimşek siyasete İYİ Parti’de atılınca pek çok kişiye sürpriz olmuştu.

Kuruluşundan beri İYİ Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi olan Özgür Şimşek’e şimdi de İYİ Parti Genel Merkezi’nde görev verildi. Bundan böyle, Sanayiden Sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yapacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X