Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Ayak sesleri uyarmaya yeterli olmadı, deprem korkusunu Bursa’ya yaşattı!

Köşe Yazısını Dinle

Elbette… Deprem, yaşadığımız bölgenin kaderi. Anadolu fay hatları üzerinde, kritik bir yerdeyiz. Zaten, tarihsel süreç de, tehlikeyi gözler önüne seriyor.

Buna karşın…

Kentlerimiz fay hatları üzerinde kurulu. Konutlarımız, sanayi tesislerimiz, okullarımız, idari yapılarımız tehlikenin tam ortasında, ama depreme daha güvenli hale getirmek için bir şey yapmayıp tevekkül etmekle yetiniyoruz.

Nitekim…

1999 Körfez Depremi’nden beri Bursa’nın deprem risklerini konuşuyoruz. Bazı belediyeler kentsel dönüşüm başlatsa da yeterli boyuta ulaşamadı.

Sabah…

Gemlik merkezli depremi yaşayınca, daha 5 yıl önce yapılan tartışmalar nedeniyle sonuca ulaşamayan girişimleri anımsadık.

2018 Ocak ayıydı…

Dönemin Başbakan Yardımcısı olan Hakan Çavuşoğlu, uzun zamandır konuşulan Gemlik’teki deprem riski nedeniyle harekete geçti.

Amacı…

Zemini alüvyon, fay hatlarının geçtiği Gemlik’i dönüştürüp, güvenli kent olmasını sağlamaktı.

Konuyu…

Bakanlar Kurulu gündemine götürdü. Özel yasa mümkün olmayınca bu kez, olağanüstü hal kararnamesi ile çözüm yoluna gidilmesi benimsendi.

Çavuşoğlu’nun girişimleri ve ısrarıyla yayınlanan o kararnamede; Gemlik’in deprem riskini ortadan kaldırmak amacıyla dönüşümünü sağlamak ve yeni yapılaşmalar için rezerv alanlar oluşturulması söz konusuydu.

Bugün de aynı görevde olan dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile Orman Bakanı Veysel Eroğlu da destek verdiler.

Gelin görün ki…

Tartışmalar farklı yönlere gitti, Gemlik için hayati dönüşüm kaldı.

Sabah…

Gemlik’teki depremin sallantısını yaşarken aklımıza bu geldi. Elbette Bursa’nın her yerinde depreme hazırlıklı olmak için sağlıklı kentsel dönüşümler gerekiyor, ama öncelikli yerleri de tartışırken boğuyoruz.

Düne kadar…

Ayak seslerini duyduğumuz depremin korkusunu Bursa olarak yaşadık. Dileriz bu kadarıyla kalır.

Hepimize geçmiş olsun.

 

Mudanya’da belediye binası şoku

Açıkçası… Fay hatları hemen her yerden geçtiği için, Bursa’nın neredeyse tüm ilçeleri deprem tehdidi altında.

1999 depreminde bina yıkımlarının yaşandığı Mudanya da riski öne çıkan ilçeler arasında ilk sıralarda.

Dün de…

Gemlik depreminde Mudanya Belediyesi Hizmet Binası hasar görüp çatlayınca boşaltıldı. Son aylarda kentsel dönüşümü gündemine alan Mudanya Belediyesi için bu durum tam bir şok etkisi yaptı.

 

Bu da umut ve heyecan: Hızlı trende tünellerin yüzde 80’i tamamlandı

Sabah… Gemlik Depremi’nden 1 saat önce AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan önemli bir sosyal medya paylaşımı yaptı.

Aslında…

Kentin yürüyen projelerine ilişkin gözle görülür gelişme olmadan kamuoyu önüne çıkmayan Gürkan’ın paylaşımı, deprem yaşanmasaydı günün konusu olacaktı.

Çünkü…

2012’de temeli atıldıktan sonra ödeneği tünellerde biten hızlı trenin gelip gelmeyeceği 11yıldır kent efsanesine döndü.

Gürkan da…

Dış krediden sonra hızlandığı gözlenen hızlı tren inşaatında önemli gelişmeyi duyururken, “tünel inşaatlarında yüzde 80 ilerleme sağlandığını” açıkladı.

Böylece…

Özlemle beklediğimiz projede somut gelişmeler olduğunu öğrenirken; Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’nun son ziyaretinde “test sürüşlerini 2025 başı, yolculu sürüşleri 2025 sonu, en geç 2026 başına” çekmesi sonrası Bursa’ya umut oldu.

 

Ali Rıza Hoca’dan büyük bir başarı daha

Dağ köyü… Soğukpınar’da doğdu, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde okudu, Amerika’da ileri taşıt sistemleri üzerine önemli çalışmalar yaptı.

Son yıllarda…

Dünyanın en başarılı akademisyenlerin listesinde sürekli yer alan Prof. Dr. Ali Rıza Yıldız bir başarıya daha imza attı ve 19 yeni akademisyenin seçildiği Türkiye Bilimler Akademisi’ne asli üye olarak girdi.

Ali Rıza Hoca’nın başarısı hepimizi gururlandırdı.

 

Dünyaya çörekotu gönderdiği Keles’in kaderini değiştirmek için aday oldu

Genç bir bürokrat…Keles’in Yazıbaşı Köyü’nden Emre Kahraman, ailesiyle birlikte Yazıbaşı Köyü’nde önce çörekotu sonra köye kurduğu atölyede çörekotu yağı üretti.

Yılda…

300 ton çörekotu üretip 60 ton yağ çıkaran Emre Kahraman, ailesiyle dünyaya ihracat yapıyor. Büyükşehir Belediyesi de, çörekotunun coğrafi işareti için harekete geçti.

İşte…

Yazıbaşı’ndan dünyaya çörekotu yağı ihraç eden Emre Kahraman, 31 Mart yerel seçiminde Keles’in kaderini değiştiren olmak için AK Parti’den aday adayı oldu.

Dahası…

Yıllarca Destek Hizmetleri Müdürvekili olarak hizmet verdiği Keles Belediyesi’ne bu defa başkan olmak için yola çıktı.

Gündeminde…

Ulaşılan Keles var. Kentte yaşayan Keleslilerin hafta sonları köy ve tarlalarına gelebilmelerini sağlayacak, Keles’ten köylere ulaşımı kolaylaştıracak projeleri hazır.

 

Nilüferli kadınlara AK Parti motivasyonu

Bursa’da… AK Parti kurulduğundan beri yalnızca Nilüfer’de seçim kazanamadı. 31 Mart’ta bunu kırabilmek için özel yöntemlerle çalışmalara başladı.

İlk olarak da…

AK Parti Nilüfer İlçe Kadın Kolu tarafından kadın kolu mahalle başkanlarına motivasyon eğitimleri düzenlendi.

Toplantıya…

AK Parti’nin 2 kadın milletvekili, Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Emine Yavuz Gözgeç’le Emel Gözükara Durmaz da katıldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X