Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Ayhan Salman: Böyle bir liderin dava arkadaşı olmak onur verici

Farklı bir yıl yaşıyoruz… Deprem oldu, çığ düştü, sel bastı, küçücük bir virüs bütün günlük yaşantımızı ve alışkanlıklarımızı değiştirdi, hatta dünyayı esir aldı.

2 hafta önce Keles’te dolu dallardaki ihraçlık kirazları parçaladı. Cuma günü yamaçlardan gelen sel İvazpaşa’da bir kadını sürükledi.

Pazar akşamı bu kez Kestel’in Katırlı yamaçlarındaki köylerini sel bastı. İHA’nın dün servis ettiği dağın adeta yarıldığı ve içinden su fışkırdığı görüntüleri insanı dehşete düşürüyor.

Gördüğümüz kadarıyla…

Dudaklı’da evler betonarme olmasaymış, ortaya çok daha farklı hasar ve kayıp tabloları çıkarmış.

Gerçi…

Can kaybı nedeniyle Kestel’in köyleri odak noktası oldu, ama Orhangazi ve İznik’te, hatta Yenişehir köylerinde aşırı yağış nedeniyle evleri su bastı, ekili tarlalarda ve bahçelerde mahsul su altında kaldı.

İşte…

Böylesine yoğun iki günün ardından Olay Medya’yı ziyarete gelen AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman öncelikle arama ve kurtarma çalışmaları sonrası kesin hasar tespiti çalışmalarına başlandığını ifade ederken şunun altını çizdi:

“AK Parti İl Başkanı olarak, Cumhurbaşkanımızın süreci yönetiminden onur duydum.”

Şuna dikkat çekti:

“Sel felaketinin hemen ardından İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’yu Bursa’ya gönderdi. Sel bölgesinde vatandaşımızı dinleyen, çalışmaları yönlendiren Bakanımızı saat 04.00 gibi uğurladık. Sabah Tarım Bakanımız Bekir Pakdemirli’yle birlikte tekrar geldi.”

Bakışını da şu sözlerle ortaya koydu:

“Güçlü devlet, vatandaşının mağduriyetinde hassastır. Kestel’in köylerindeki sel felaketinde bunu gördüm. İşte böyle bir liderin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın dava arkadaşı olmak onur verici.”

Şunu anımsattı:

“Vatandaşın dertleriyle baş başa bırakıldığı, devletin geç müdahale ettiği, vatandaşın kendi başının çaresine bakmak zorunda kaldığı yıllar yaşadık.”

Şunu da ekledi:

“Aynı yaklaşım, kendini süper güç gören kimi devletler vatandaşını ortada bırakırken de görüldü. Türkiye, dünyanın neresinde olursa olsun vatandaşına sahip çıktı, mağdur olmaması için her şeyi yaptı.”

 

Bursa’da tarım sigortası yüzde 18’de

Son dönemde… Afetler çiftçinin belini büküyor. Kestel, Orhangazi, İznik ve iki hafta önce Keles’te hasar tablosu henüz belli değil.

Geçen yıl Karacabey ve Mustafakemalpaşa ovaları, önceki yıl yine Keles, bir önceki yıl Bursa ovasında armut bahçeleri yağış ve dolu mağduruydu.

Fakat…

Tarsim olarak bilinen Tarım Sigortaları Havuzu’nda Bursa’daki sigortalılığın yüzde 18 olduğunu AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman söyledi.

Ne yazık ki…

Afetlerde önemli hale gelen tarım sigortasından çiftçi uzak duruyor.

 

AK Parti’nin ilçe kongreleri 10 Eylül’de başlayıp ekim ortası bitecek

Bu sütunların okurları anımsayacaklar… 5 Haziran’da “Şekillenen Siyasete AK Parti Hamlesi: Kongreler Temmuzda Yıldırım Hızıyla” başlığıyla AK Parti Genel Merkezi’nin yarım kalan kongre takvimi eğilimini aktardık.

Sonrasında, ilçe kongrelerinin ağustos ayında yapılabileceği konuşuldu.

Son durumu…

Olay’ı ziyarete gelen AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman açıkladı:

“İlk kongre takvimimiz temmuz ayına kadar bitirmekti. Normalleşme takvimine uygun nasıl yapabileceğimize baktık. Geniş bir mekanda, örneğin stadyumda, sadece delegelerle kongre yerine, alıştığımız coşkulu kongrelere karar verdik.”

Tarih verdi:

“Eylül ayının 10’u gibi kongrelerin başlaması ve ekim ayının ortasında tüm ilçelerde tamamlanması düşünülüyor. Genel Merkez henüz göndermedi, ama böyle bir takvim bekliyoruz.”

İl kongresi…

Planlandığı gibi, kasım-aralık döneminde olacak. Bu tarih, ilçe kongrelerinin sona ereceği takvimi gösteriyor.

 

Kadın ve Gençlik’te kongre hazırlığı

AK Parti, ana kademeler gibi Kadın Kolları ve Gençlik Kolları’nda kongre yapmayı, yönetimlerin seçimle işbaşına gelmesini önemsiyor.

Bu nedenle…

Kadın ve Gençlik kongreleri için Genel Merkez tarafından ayrı takvimler hazırlanıyor. Yine istişareye dayalı yönetim oluşturma yanında, kongre süreçleri yakından takip ediliyor.

Ankara’nın eğilimini, AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman açıkladı:

“Ana kademe ilçe kongrelerinden bir hafta sonra da kadın ve gençlik kolları kongrelerimizi planlıyoruz.”

 

Dünyanın sorunu göç ve göçmeni anlatan filmler duyguları coşturdu

İçişleri Bakanlığı bünyesindeki Göç İdaresi’nin Uyum ve İletişim Daire Başkanı olan Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu bu insanı ve ailesi halen Bursa7da yaşıyor.

Kadıoğlu’nu yakından izliyoruz. En son, Avrupa’ya ulaşmak için Yunanistan sınırına adeta akın eden göçmenlerle birlikte haftalarca sınırda kaldı.

Son olarak…

Uluslararası Göç Filmleri Festivali’nin kapanış töreninde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun elinden teşekkür belgesi alırken izledik.

Dünyanın sorunu olan göç ve göçmen konusunda duyguları coşturan filmlerin atmosferinde İçişleri Bakanı Soylu’nun söyledikleri ilgimizi çekti.

Konuşmasına…

“Aydın bey bizim Uyum Dairemizin Başkanı” diyerek başlayan Soylu, şunu söyledi:

“Uyum Dairemiz olarak dünyada olmayan örnekleri ortaya koyuyorlar. Her kesimden kişileri tanımak için gayret sarf ediyorlar. Yaptıkları işi de seviyorlar. Kendilerinden memnunuz, film festivali için de kutluyoruz.”

 

Meclisler normalleşiyor

Pandemi sürecinin başladığı 13 Mart’tan bu yana belediye meclisleri çalışmalarını belli kurallarla sürdürüyorlar, ama partiler grup toplantıları yapmıyorlardı.

Bu süreçte…

Bir kez olağanüstü grup toplantısı yapan AK Parti, mesafe ve maske kurallarına uygun olarak dün Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Toplantısı yaptı.

Böylece, siyasetin belediye meclisleri ayağında normalleşme sürecini de başlatmış oldu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X