Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Azerbaycan’da, işgalden kurtarılan yerlerde savaş suçlarını inceleyecek!

Hafta başında… Azerbaycan ordusu Karabağ’da işgal altındaki topraklarını kurtarmak için son hamleyi yaparken TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu da Türkiye’deki Ermeni cemaatiyle görüşmek üzere İstanbul’da Agop gazetesini ziyaret ediyordu.

Son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu bugün de Azerbaycan’a gidiyor.

Üstelik…

Çarşamba günü dönecek heyette İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun Alt Komisyon başkanlarıyla Dışişleri Bakanlığı’nın insancıllık konusuyla ilgili genel müdürü yanında uluslararası insancıllık ve savaş suçları uzmanı bir akademisyen de var.

Ziyaretin…

Ne kadar kritik olduğunu Çavuşoğlu’ndan öğrendik:

“Bakü, Gence, Terter ve Bedre kentlerinde bire bir temaslar kuracağız. Uluslararası hukuk ve Cenevre hukukuna aykırı suçları tespit edeceğiz. Şehit aileleri yakınları ve mağdurlarla tek tek görüşmeler yapacağız.”

Amaç şu:

“İşlenen insanlık suçlarına uluslararası kamuoyunun dikkatini çekmek amacındayız. Burada insanlık hukukuna aykırı ağır ihlaller yaşandığı ve savaş suçu işlendiği halde uluslararası kamuoyu kılını bile kıpırdatmadı. Biz bu işlemi başlatıp savaş suçlarını inceleyeceğiz.”

Şu önemli:

“Yasaklanmış silahlar, bombalar, füzeler kullanılıp kullanılmadığını, yerinden yurdundan edilmiş 1 milyon Karabağlı Azeri’nin çektikleri sıkıntı ve yaşam şartlarını araştırıp kayıt altına alacağız.”

Şuna dikkat çekti:

“Uluslararası Ceza Mahkemesi için Azerbaycan ve Ermenistan imza atmamışlar, fakat istisnalar var. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi mahkeme kurulup suçların araştırılmasını isterse bu suçlar araştırılıyor. Çünkü devletler değil, kişiler yargılanıyor.”

Şu bilgiyi de verdi:

“Kim emir verdi, kim tetiği çekti, kim bombaladı?.. Bunlarla ilgili yargılamada zaman aşımı yok. Sorumluları er ya da geç yargılanıyor.”


Testinin pozitif olduğunu TBMM’de öğrendi

TBMM’de çarşamba gecesi oylamalar için kurulan Tasnif Kurulu’nda görev yapan AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen oylama sırasında testinin pozitif olduğunu öğrendi.

Akşam saatlerinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Efkan Ala’ya Bursa heyeti olarak yapılan “hayırlı olsun” ziyaretine de katılan Özen gece Bursa’ya geldi ve Şehir Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Özen’e biz de “geçmiş olsun” diyoruz.

Çevikel’le TÜGİAD’da ilk kadın genel başkan dönemi ‘vekaleten’ başladı

Kuruluş tarihi 1986… Kısa adı TÜGİAD olan Türkiye Genç İşinsanları Derneği 34 yıldır Ankara, Bursa, Ege ve Çukurova şubeleriyle faaliyet gösteriyor.

Bu sürede…

Bursa’dan Muharrem Yılmaz ve Murat Coşkunkan genel başkanlık yaptılar. Son genel başkan Anıl Şohoğlu da üçüncü isim.

12 Aralık’ta, İstanbul’daki Conrad Otel’de TÜGİAD’ın genel kurulda, halen Genel Başkan Yardımcısı olan DOSABSİAD Başkanı Nilüfer Çevikel’i şubeler ortak aday gösterdiler. Seçime de tek aday girecek.

Böylece…

Hem Bursa’dan çıkan dördüncü TÜGİAD Genel Başkanı olacak, hem de TÜGİAD’da ilk kadın Genel Başkan unvanı kazanacak.

Kongreye 1 ay kala…

Tüzükte 45 olan yaş sınırı nedeniyle Genel Başkan Anıl Şohoğlu ayrıldı.

Yerine…

Genel Başkanvekili olarak 1 ay öncesinden görevi devralan Nilüfer Çevikel, 12 Aralık’ta seçilmiş başkan olacak.

Bursa’dan ilk Genel Başkan Yardımcısı

Açıkçası… AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı sürpriz oldu.

Fakat…

AK Parti’de Bursa’dan ilk Genel Başkan Yardımcısı olması da heyecana yol açtı.

Nitekim…

AK Parti Genel Merkezi’nde Ala’Bursa milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve kongrede aday olmama kararı alan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman devir teslime katıldılar.


TBMM Deprem Araştırma Komisyonu kurdu, Ahmet Kılıç da komisyonda

Türkiye 30 Ekim gününden itibaren İzmir Seferihisar Depremi’ni konuşmaya başladı. Yıkılan binalar, enkaz altında kalanların kurtarılması soluk soluğa izlendi.

Uzmanlar da…

Depremin nasıl olduğundan binaların neden yıkıldığına kadar değerlendirmeler yaptılar.

Ne var ki…

Arama kurtarma çalışmaları ve enkaz kaldırma işlemleri tamamlanınca deprem hemen gündemimizden çıktı. Sallanmanın korkusuyla ilk günlerde yapılan tartışmalar da bitti.

Böylece…

Depremin 15. gününde toplum kendi gündemine döndü, depremi de unuttu.

Buna karşın…

Geçen 15 gün içinde atılan en somut adım, TBMM’de kurulan Deprem Araştırma Komisyonu oldu.

Şimdi…

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’ın da yer aldığı Deprem Araştırma Komisyonu’nun yapacağı çalışmaların sonuçlarını bekliyoruz.

Çünkü, devletin adımları buna göre atılacak.


Bayraklı’dan Nilüfer’e deprem göçü

Geçenlerde… Nilüfer Belediyesi’nden arkadaşlarla sohbet ederken söyledikleri ilgimizi çekti.

Dediler ki:

“İzmir depreminde Bayraklı’da yıkılan binalardan sonra kentten kaçış var. Bayraklı’da yaşayan bazı aileler depremden sonra İzmir’den vazgeçip Nilüfer’de kiralık ev arıyorlar.”

Depremin kent içi göçlere neden olduğunu biliyoruz, ama İzmir’den Bursa’ya deprem göçü toplumsal yansımayı da gösteriyor.

 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X