Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bağıra bağıra gelen yasaklarda uykusuz ve vitaminsiz kalmayın

Kabul etmek gerekir ki… Cuma akşamından başlayacak sokağa çıkma yasağı resmen bağıra bağıra geldi. Belki de geç bile kaldı.

Maalesef…

Kişisel sağlık güvenliğimizi almamakta, toplum olarak umursamamakta direndik, boş vermişlikten vazgeçemedik, kurallara uymadık. Kalabalıklara girmekten de, kendi kalabalığımızı oluşturmaktan da uzak duramadık.

Belli olan şu…

İlk yasaklar koronavirüsün yayılma hızını kesemezse, hiç kuşku yok ki daha uzun süreli ve daha sert kısıtlamalar gündeme gelecek.

Onun için; kurallara uyarak, önce kişisel, sonra toplum sağlık güvenliğini sağlamak zorundayız.

Bu noktada…

Yeni yasaklı dönem başlarken, evde dikkat edilmesi gereken kurallar da var.

Onları da…

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Bursa Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğretim Üyesi Elif Güler Kazancı’ya sorduk.

Söze…

“Elbette en önemli temel kural olan maske-mesafe-temizlik üçlüsü çok önemli ve temel kurala sıkı sıkıya uymamız gerekiyor” diye başladı.

Sonra da şunu söyledi:

“Bu virüsle mücadele edebilmenin ve dirençli kalabilmenin en önemli yolu bağışıklık sistemimizi güçlü tutmaktan geçiyor.”

Bunu nasıl yapacağımızı açıkladı:

“Bağışıklık sistemini güçlendirmede en önemli olan sağlıklı beslenme. Beslenmemize dikkat etmeliyiz. İkincisi uyku düzeni. ‘Nasıl olsa evdeyim’ düşüncesiyle geç vakitlere kadar oturmak yanlış. Düzenli uyku önemli.”

Şuna dikkat çekti:

“Bilimsel araştırmalara göre, bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi olan melatonini beyin gece 23.00 ile sabah 05.00 arasında salgılıyor. Onun için bu saatlerde uykuda olmamız gerekiyor.”

Önemli bir konu da şu:

“Bağışıklık sistemi için D ve C vitaminleri çok önemli. Özellikle D vitamini güneş ışığında var. Öğle saatlerinde balkona çıkıp güneş ışığı alınmalı.”

Şunu da önerdi:

“Beslenmede, OMEGA3 desteği için deniz ürünleri tüketilmeli. Stresten de uzak durulmalı.”

 

Ahmet Kılıç, sağlık yatırımlarını anlattı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu gündeminde dün Sağlık Bakanlığı bütçesi vardı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bütçe sunumu yaparken, Bursa’dan yetişen Bakan Yardımcısı Halil Eldemir yanındaydı.

AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’ın yatırımlarla ilgili konuşma yaptığı toplantıyı, komisyon üyesi olmamalarına karşın AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin ile CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın da izledi.

 

Türkiye’nin otomobili fabrikası için ‘zemin iyileştirme’ çalışması tam gaz

Temelini… 18 Temmuz Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan attı. Temel atma törenlerine katılmamasıyla bilinen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın attığı temel, yatırımın önemini gösteriyordu.

Zaten…

Türkiye’nin yerli ve milli otomobili projesini çok istediği biliniyordu.

İşte…

Türkiye’nin Otomobili sunumuyla tanıtılan yerli otomobilin üretileceği Gemlik’teki Askeri Hara arazisinden tahsis edilen fabrika yerinde yoğun bir çalışma var.

Bugüne kadar…

Toplamda 7 bin 630 adet konteyneri doldurmaya yetecek 245 bin metreküp kazı ile olimpik ölçülerde 11 havuzu dolduracak 27 bin 500 metreküp dolgu yapıldı.

Uç uca birleştirildiğinde 318 kilometreye ulaşan 17 bin 500 zemin güçlendirme kolonu üretilirken, boya ve enerji birimlerinden sonra gövde birimi temel güçlendirme çalışmalarının yüzde 90’ı tamamlandı.

 

Bursa’nın göç ve göçmen sorunlarını konuştu

Bursa’yı anlatırken… Anadolu’nun her ilinden, Balkanlar ve Kafkaslar’dan göçmenin yaşadığı kent olduğu vurgusunu yapıyorduk. Bir süredir Suriyeli komşular nedeniyle Ortadoğu’yu da ekledik.

Sonuçta…

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık ilk adımı atıp bir göç ve göçmen kenti olan Bursa’da bu alanda yaşanan sorunları ve yapılabilecekleri konuşmak için Göç İdaresi Genel Müdürü Savaş Ünlü’yü ziyaret etti.

 

Demokrasiyi felsefeciler öğretti, ama genel ve yerel yönetimde felsefeci yok!

Her yıl… Kasım ayının üçüncü perşembe günü kutlanıyor. O bakımdan, bugün Dünya Felsefe Günü.

Aslında…

Felsefe düşüncenin yaşama yansıması. Özellikle günümüzün dünya düzeninde önemi çok daha arttı.

Nitekim…

Bursa Felsefe Kulübü Derneği Başkanı Diş Hekimi Gürkan Kaya felsefenin önemini anlatırken, sağlıklı toplumların sağlıklı düşüncelerle oluştuğunu ifade edip, “İnsanlık, uygarlık gelişimi aşaması; düşüncenin evrimi de düşüncenin devrimi aşamasıdır” diyor.

Demokrasinin temelinin 2 bin 200 yıl önce Felsefeci Aristo tarafından atıldığını anımsatırken bugüne bakışını şöyle dile getiriyor:

“Merkezi ve yerel yönetim kademeleri danışman olarak felsefe ve sosyal bilimler akademisyenlerine yer verdiklerinde, toplumların içinde bulunduğu ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlara kesin ve kalıcı çözümler üretilir.”

Mesajı da şu:

“Hayat düşünmeye değer.”

 

Keles Kaymakamı Teymur anne oluyor

Atanalı 1 yıl oldu… 1 yılda Keles’in kalkınıp gelişmesi için başlattığı çalışmalar, ilçe merkezsinden köylere kadar kurduğu içten diyaloglarla çok sevildi.

Eşi Osman Baturay Teymur da halen Keles Savcısı olarak görev yapıyor.

Şimdilerde…

Teymurn çifti evlat heyecanı yaşıyor. Çünkü, Kaymakam Kübra Teymur anne olmak için doğum iznine ayrıldı. Yerine de Harmancık Kaymakamı Muhammed Furkan Tuna vekalet ediyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X