Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bahçeli 9 Haziran’da Bursa’da: Miting yok, salon toplantısı var

Aday listelerini 3 gün önceden açıklayan ilk parti olan MHP, seçim çalışması için sokağa çıkan ilk parti de oldu.

Nitekim…

Aday listelerinin Yüksek Seçim Kurulu’na teslim edildiği gün seçim çevresi Bursa’ya gelen MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman teşkilat bazında çalışmaları da bizzat yürütüyor.

Görünen o ki…

Listeler açıklandığında şok yaşayan teşkilatlar, Büyükataman rehabilitasyonuyla sakinleşmişler ve çalışmaya da başlamışlar.

Nitekim…

1.-yazi-icin-mhp-genel-baskani-devlet-bahceli.pngMHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman sokakta yaptıkları çalışmaları anlatmanın yanında şu bilgiyi de verdi:

“Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi 9 Haziran Cumartesi günü Bursa’da ağırlayacağız.”

Bildiğimiz kadarıyla…

24 Haziran seçimiyle ilgili planlamaların yapıldığı süreçte Bahçeli için Bursa programı düşünülmemişti.

O bakımdan…

CHP Adayı Muharrem İnce ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun 1 Haziran, SP Adayı Temel Karamollaoğlu’nun 10 Haziran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 11 Haziran, İYİ Parti Adayı Meral Akşener’in 17 Haziran olarak miting programlarının kesinleşmesinden sonra Bahçeli için özel program hazırlanması dikkat çekici.

O özel programı da Büyükataman şöyle açıkladı:

“Alışılmış meydan mitingi yok. Bunun yerine, Sayın Genel Başkanımız adaylarımız ve teşkilatımızın tüm kademeleriyle bir toplantıda buluşacak. Bu toplantıyı da Atatürk Spor Salonu’nda yapacağız.”

Şunu da ekledi:

“Bir çeşit istişare olacak. 9 Haziran Cumartesi günü saat 15.00-18.00 arasında Genel Başkanımız adaylarımız tüm teşkilat kademelerimizle seçime yönelik değerlendirmelerde bulunacak.”

Aslında…

Bu kadar geniş olmasa da, MHP benzer bir değerlendirme toplantısını önceki akşam yaptı.

Yıllardır MHP Seçim Koordinasyon merkezi olarak kullanılan Ulubatlı Hasan Bulvarı üzerindeki eski Uludağ gazetesinin olduğu binada 20 gündür yürütülen saha çalışmaları yine adaylar ve teşkilat kademeleriyle değerlendirildi.

Toplantıda…

20 günün izlenimleri yanında, çalışmaların daha koordineli ve verimli yürütülmesi için neler yapılabileceği konuşuldu.

 

MHP’den ‘gönüllü siyasetçi’ kampanyası

 

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’ın teşkilatla toplantısında Gönüllü Ol, Gönlünü Koy sloganıyla yeni kampanyanın tanıtımı da yapıldı.

“Gönül elçimiz olmak ister misiniz?” sorusuyla seçmene çeşitli seçenekler sunuluyor.

Bunlar arasında…

“Evime, işyerime bayrak asabilirim”, “Ev ziyaretlerine eşlik etmek isterim”, “Evimde misafir etmek isterim”, “Sosyal medyada aktif destekçi olabilirim”, “Broşür dağıtmak isterim”, “Arabamın arka camına etiket yapıştırabilirim” seçenekleri var.

 

YSK itirazı reddetti, Yüksel Özkan’ın adaylığı direkten döndü!

 

3.-yazi-icin-prof.-dr.-yuksel-ozkan.jpgProf. Dr. Yüksel Özkan üç dönemdir Bal-Gök Genel Başkanı olarak soydaş camiasına hizmet etmesinin yanında başarılı bir sağlık adamı.

Nitekim…

Yıllarca doktor olarak hizmet verdiği Yüksek İhtisas Hastanesi’nde Başhekim olarak görevlendirildi, hastane yönetimi önerdiği şekilde oluşturuldu.

Tam bu süreçte CHP İl Başkanı Hüseyin Akkuş kapısını çalıp, “Bursa 2. Bölge 2. Sıra adayımız olur musunuz?” dedi.

Geçen seçimde Bal-Göç yönetim kurulu kararıyla aday adaylığı için partilerden davet beklenmiş, ama o davet gelmemişti. Bu kez, Yüksel Hoca’nın niyeti yokken siyasetten davet gelince Bal-Göç camiası da kabul etmesi yönünde baskı yaptı.

O da…

Başhekimlikten istifa edip aday adayı oldu ve vaat edilen sıradan da milletvekili adayı gösterildi.

İşte…

Bu aşamada bir vatandaş tarafından Yüksek Seçim Kurulu’na yapılan itirazda, Özkan’ın başhekimlikten istifa etmesine karşın, hastanenin bağlı olduğu Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden istifa etmediğini ileri sürüp adaylığının düşürülmesini istedi.

Yüksel Hoca Bunun üzerine Ankara’ya gidip “istifanın iki kurum için de geçerli olduğu” belgesini YÖK’ten alıp YSK’ya teslim etti.

Dün akşam saatlerinde de YSK itirazı reddetti. Böylece Yüksel Özkan’ın adaylığında sorun kalmadı.

 

Bursa siyasetinin Demokrat Sami’si, tüm listelerin tek sanayicisi

 

4.-yazi-icin-sami-bilge-secim-calismasi.jpgAdı açıklandığında herkes için sürpriz oldu… Fakat, Sami Bilge bu kentte yıllarca siyaset yaptı, o nedenle Bursa siyasetinin yabancısı değil.

Dahası…

MHP’de siyaset yaparken, diğer siyasi görüşlere yaklaşımı nedeniyle Demokrat Sami olarak kabul edildi, namı bu oldu. AK Parti’nin kuruluşunda yer aldı, o süreçte yönetime önemli katkılar yaptı, ama yolları çabuk ayrıldı.

Uzun süredir köşesine çekilip sanayici olarak kendini üretime verdiği için aktif siyasetten uzaktı. Yalnızca dostlar arasındaki sohbetlerde ilgileniyordu.

Ta ki…

İYİ Parti’den aranıp Bursa 1. Bölge 2. Sıra Adayı olması istenene kadar. Açıkça söylemek gerekirse, böyle bir davet Sami Bilge için de sürpriz oldu.

En önemlisi…

Hatırlanma ve davet edilmenin ayrıcalığını yaşadı, mutluluk duydu. Bu nedenle de hizmet etmek üzere daveti kabul etti.

Üstelik…

Tüm siyasi partilerin Bursa listelerindeki tek sanayici olma özelliği taşıyor.

Seçime artık sayılı gün kala; sanayi kenti Bursa’da, BTSO Yönetim Kurulu Üyeliği de yapmış siyasetçi kökenli bir sanayici olarak Sami Bilge sahaya çok hızlı çıktı.

İYİ Parti’ye renk ve deneyim katıp siyasetçi-seçmen ilişkilerini geliştireceğine onu tanıyan herkes inanıyor.

 

SP’de yeni il başkanı İsmail Özdemir

 

5.-yazi-icin-ismail-ozdemir.jpg24 Haziran seçiminde milletvekili aday adayı olmak üzere 2 partide il başkanları istifa ettiler. İstifa eden MHP ve İYİ parti il başkanlarının yerlerine yeni isimler görevlerine başladılar.

Bu süreç…

Saadet Partisi’nde de tamamlandı. Aday adaylığı başvurusu yapmamasına karşın SP Genel Merkezi tarafından 2. Bölge 1. Sıra Adayı olarak listeye konan Mehmet Atmaca’nın yerine, yönetimde Teşkilat Başkanı olarak görev yapan İsmail Özdemir getirildi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X