Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bakü’deki fotoğrafın Bursa’daki sırrı: O kitabı Ferhat Hoca yazdı

Köşe Yazısını Dinle

Fotoğraf haberlere yansıdı… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı NATO Zirvesi sonrası Azerbaycan’ın başkenti Bakü’ye gitti.

Orada…

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le özgürlüğüne kavuşan Suşa’daki törenlerde bulundu, Bakü’de Türkiye-Galler milli maçını izledi.

O fotoğrafa da…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Aliyev’e kitap armağanı yansıyor. Eşi Emine Erdoğan ve Aliyev’in eşi Mihriban Aliyeva’nın da yer aldıkları fotoğrafta, Erdoğan’ın boynundaki “Tek Millet İki Devlet” yazılı atkı dikkati çekiyor.

Kitap ise sonradan anlaşıldı: Çıkmazdan Çözüme – Karabağ Sorunu

İşte…

O kitabın sırrı, Bursa’ya kadar uzanıyor. Çünkü, editör olarak kitaba imza atan 2 isimden biri, Bursa Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferhat Pirinççi.

Aynı zamanda…

Kısa adıyla SETA olarak bilinen Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nın Kıdemli Araştırmacısı olarak görev yapan Ferhat Hoca son dönem Orta Doğu ve uluslararası konularda görüşüne başvurulan isim oldu.

Aradığımızda…

Açılışını bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı Diplomasi Forumu için gittiği Antalya’ya girmek üzereydi.

Kitapla ilgili şu bilgiyi verdi:

“SETA’nın yayınladığı Çıkmazdan Çözüme – Karabağ Sorunu adlı kitabı Muhittin Ataman’la birlikte hazırladık. Türkiye ve Azerbaycan’dan 18 akademisyen katkı koydu. 400 sayfalık kitapta benim de 2 makalem var.”

Konusunu da söyledi:

“Kitapta Karabağ meselesinin evveliyatı ve ikinci Karabağ Savaşı’yla ulaşılan çözümü, Türkiye’nin desteğini, Azerbaycan’ın zaferi nasıl kazandığını, Türkiye’nin rolünü ele aldık. Karabağ merkezli olmakla beraber işbirliğini anlatan bir kitap oldu.”

Açıkçası…

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e armağan edilen kitabın iki yazarından birinin Bursa’dan bildiğimiz biri çıkınca biz de heyecanlandık.

 

Zirvedeki kitap, yazarına da sürpriz oldu

Kitap… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e armağanıyla bir anda gündeme geldi.

“Biliyor muydunuz?” diye sorunca, “Karabağ Sorunu” kitabı editörlüğünü Muhittin Ataman’la birlikte yapan Prof. Dr. Ferhat Pirinççi şunu söyledi:

“SETA Genel Koordinatörü Burhanettin Duran’ın geçen hafta kitabı Sayın Cumhurbaşkanımıza takdim ettiğini biliyorduk. Sayın Aliyev’e armağanı bize de sürpriz.”

 

Siyasetten uluslararası ilişkilere, Bursaspor’dan sanayiye Bursa sohbeti

Biz de… Son dönem Bursa siyasetine renk katan ve şu durgun dönemde öne çıkan az sayıdaki siyasetçi arasında yer alan Yıldırım Belediye Meclisi Üyesi Ali Mollasalih’in paylaşımında gördük.

İstanbul’da…

Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’a konuk olan Mollasalih, her biri tarihsel değere sahip dinledikleriyle unutamayacağı bir gün yaşamış.

Kendisi de…

Her biri için kitap yazılacak fotoğrafların önündeki paylaşımına duygularını şu satırlarla dile getiriyor:

“Değerli büyüğüm, Devlet eski Bakanı Sayın Cavit Çağlar’ı İstanbul’daki ofisinde ziyaret ettim. Siyasetten Bursaspor’a, sanayiden dünyanın önde gelen liderleriyle görüşmelere kadar çok değerli anılarının yer aldığı fotoğrafların öykülerini dinlerken kendimi ayrıcalıklı hissettim.”

Paylaşımı da “Anladım ki, kolay Cavit Çağlar olunmuyor” diyerek bitiriyor.

 

İlk Milli Görüş incelemesi Sarıbay Hoca’nın

Türkiye’de siyaset sosyolojisi denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay yıllardır Bursa’dan İstanbul’a gidip televizyona çıkıyor, konferanslar veriyor.

Konya’daki Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin yayınladığı Türk Siyasi Hayatında Milli Görüş Hareketi ve Necmettin Erbakan adlı kitap, Sarıbay Hoca’nın bir özelliğini daha ortaya çıkardı.

Meğer…

Milli Görüş’e ilişkin ilk inceleme, Prof. Dr. Ali Yaşar Sarıbay’ın 1979’daki doktora teziymiş.

 

Marmara Denizi ve derelerin nasıl öldüğünü ‘doğa gözlemleriyle’ anlattı

Bu sütunlarda… Karacabeyli doğa ve kuş fotoğrafçısı Alper Tüydeş’ten sık sık söz ediyoruz. Yaren Leylek ve Balıkçı Adem Amca dostluğunu anlatan belgeselle ödül kazanan Tüydeş, son dönemde İstanbul ve Antalya’da kuş yuvalarına zarar veren düzenlemelere Karacabey’den müdahale ediyor.

Dün de…

Gündemdeki müsilaj için, Marmara Denizi’nin ölümüne yol açan sanayinin kirlettiği dereleri fotoğrafların tanıklığıyla yorumladı.

Söylediği şu:

“Her gün onbinlerce ton kirli su Marmara’ya boşalıyor. Bu 40 yıldır böyle. Uludağ’da yaprağın üstündeki kar tanesinin erimesiyle başlayan dere denize ulaşana kadar Bursa sanayisinin pisliğiyle doluyor.”

Altını çizdiği şu:

“Bu dere yaşadığım şehirden denize dökülüyor. Ve köylüler bu suyu zamanında içtiklerini söylüyorlar. Yılan balığı başta, mahsulü bol bir suymuş geçmişti.”

 

Darendelilerin 2 adaylı seçimi

Bazen… Sivil toplum örgütlerindeki rekabet siyasetin önüne geçiyor. Bu rekabeti Bursa Malatya Darende Kültür ve Dayanışma Derneği de yaşadı.

Bursa’da yaşayan Darendelilerin kongresinde, Bursa İl Dernekleri Federasyonu Başkanı olan Ali Bozkurt’un karşısına Ali Seydi Avcı çıktı. Fakat seçimi 110’a karşı 144 oyla Bozkurt kazandı.

Bozkurt kongrede “Bu seçim bizi birbirimize daha çok kenetleyecek” dedi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X