Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Balkanlarda dost eli iş talebi getirdi: Savaş Türkiye’ye olan ilgiyi artırdı

Köşe Yazısını Dinle

Bursa’da… Balkanlar’ın her köşesinden göç etmiş çok sayıda hemşerimiz yaşıyor. Yani,  Bursa’nın Balkanlar’ın her köşesiyle bağları var.

Üstelik…

Balkan kökenlileri temsil eden çok sayıda sivil toplum örgütü var. En güçlüleri arasında da, kısa adı Balkantürksiad olan Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği öne çıkıyor.

Dahası…

Sosyal ve ekonomik çalışmalar yanında kültürel projesi olan ve Balkanlar’daki anıt yapıların bire bir maketlerinden oluşan Minia Balkantürk Parkı’nda okullardan gelen öğrencileri ağırlıyor, tarih bilgilerini geliştiriyor.

Hatta…

Park Büyükşehir Belediyesi’nin turizm rehberinde yer aldığı için Bursa’nın gezilecek yerleri arasında yeni bir cazibe merkezi oldu.

Bir yandan da…

Balkan ülkeleri ziyaretleriyle ilişkiler geliştiriliyor. Bu kapsamda, 1,5 yıl önce görevi devralan Balkantürksiad Başkanı Fatih Şakir başkanlığında 24 kişilik heyetle Romanya ziyareti yapıldı.

Bulgaristan ve Bosna-Hersek’ten sonra üçüncü dış ziyaret programı yapan Fatih Şakir’le sohbet ederken şunu söyledi:

“Romanya’nın başkenti Bükreş’teki Parlamento Sarayı’nda düzenlenen Ulusal Kredi Garanti Fonu 20. Yıldönümü organizasyonuna özel davet üzerine katıldık.”

Şunu vurguladı:

“Bükreş’te biz de özel toplantı düzenledik. Bu toplantıda Ekonomi ile Girişimcilik ve Turizm bakanları 2 saat bizlerle birlikte kaldılar, büyük ilgi gösterdiler.”

Gözlemi şu:

“Rusya’nın Ukrayna ile savaşı, kuzeyinde Moldova bulunan Romanya için kritik bir durum. Gözlemlediğimiz kadarıyla, bu savaş Romanya iş dünyasında Türkiye’ye ilgiyi arttırmış.”

Şunu da paylaştı:

“Türkiye ile iş ilişkilerini arttırmak istiyorlar. Özellikle de, inşaat malzemesi istiyorlar.”

Bakışı şu:

“16 milyon nüfuslu Romanya’da sanayi gelişiyor, inşaat çok hızlı büyüyor. AB hibeleri de artıyor. Savaşın yol açtığı ortamı fırsata dönüştürebiliriz.”

 

Rumeli Kanaat Önderleri Bursa’da buluştu

Aralarında… Eski bakanlar siyasetçiler, bürokratlar, işinsanlarının olduğu Rumeli Kanaat Önderleri bu hafta sonu Bursa’da toplandılar.

Büyükşehir Belediyesi Dobruca tesisindeki toplantıya Bursa’dan Büyükşehir Belediyesi geçmiş dönem başkanı Recep Altepe ile yine geçmiş dönem Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar katıldılar.

Toplantıda…

Bursa Uludağ ve Rumeli üniversitelerinde doktora öğrencilerine burs verilmesi kararı alındı.

 

Bursa için öneri: Kentin doğusuna Tıp Fakültesi, Samanlı’ya da hastanesi

Kapıyı… Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı, eğitime 2 yıl önce başlayan Bursa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Demir açtı:

“2 milyon nüfuslu Konya’da 4 Tıp Fakültesi var. 3.5 milyonluk Bursa’da 2 Tıp Fakültesi olması yeterli değil. Üstelik 2 Tıp’tan biri çok yeni.”

İşte…

Bu sütunlarda yer verdiğimiz değerlendirmeden sonra Bursa için öneriler geldi:

“Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi 52 yıldır çok önemli hekimler yetiştirdi.  İstanbul’daki SBÜ’ye bağlı 2 yıl önce açılan Bursa Tıp’ta eğitim sürüyor. Bursa’ya bir Tıp Fakültesi daha yakışır.”

Adres de gösterdiler:

“Üçüncü Tıp Fakültesi, kentin doğusundaki Bursa Teknik Üniversitesi’ne yakışır. Eğitim-araştırma hastanesi de Samanlı’da hastane alanına yapılır.”

Görüş şu:

“3. Tıp Fakültesi Yıldırım’a kimlik kazandırır, sosyal değişim getirir.”

 

Çocuk onkoloji mesajı: Hastalar emin ellerde

Tartışma… BUÜ Tıp Çocuk Onkoloji Kliniği’nin kapatılacağı iddiasıyla başladı. Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz da doktor eksiğinden aksama olduğunu ama kapatma kararı olmadığını açıkladı.

Dün de…

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin 2 büyük hastane Şehir ve Yüksek İhtisas’ta çocuk hematoloji ile onkoloji hastalarını ziyaret edip doktorlarla görüştü, “Hastalarımız emin ellerde” mesajı yayınladı.

 

En kritik eğitim: Büyükorhan MYO öğrencileri orman yangını gönüllüsü

Her yıl… Yaz aylarıyla birlikte orman yangını kâbusumuz da başlıyor. Bu yıl Vali Yakup Canbolat ormanda ateş yakılmasını yasakladı, bazı bölgelerde piknik ve ormana giriş yasağı getirirken önemli bir karar aldı.

Çünkü…

Dağ yöresi ormanları kızılçam kaplı olduğu için geçmişte ciddi orman yangınları yaşandı. Şimdilerde küçük de olsa yer yer orman yangını haberleri gelirken, büyük ormanları tehdit eden yangınlara karşı mücadele hazırlıkları da aralıksız sürüyor.

Bu kapsamda…

Orman Bölge Müdürlüğü’nün Orman Yangını Gönüllüsü eğitimleri için dağ yöresinde Büyükorhan Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinden çok önemli başvuru geldi.

Açıkçası…

Büyükorhan MYO’nun Ormancılık ve Orman Ürünleri, Avcılık ve Yaban Hayatı ile Çocuk Gelişimi bölümlerinin topluca gönüllü olma isteği en kritik eğitim özelliği taşıyor.

 

Çocuklar topluca kitap okudular

İlgiyle izliyoruz… Bursa Felsefe Kulübü Başkanı Diş Hekimi Gürkan Kaya, büyükler kadar felsefeyi çocuklara da sevdirmek için önemli adımlar atıyor.

Örneğin…

Osmangazi Belediyesi ile birlikte Panorama 1326 Fetih Müzesi’nde düzenlenen Kitap Okuma Günleri çocukların müzeyi tanımaları yanında, felsefenin temelleri atılıyor.

Erdem Bayazıt Ortaokulu öğrencileri için Başarısızlar Kulübü kitap okuması da çok etkili oldu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X