Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Barajdan seslendi: Ağaçlar kesilirse yağmur yağmaz barajlar dolmaz!

Son dönemde… Herkesin gözleri gökyüzünde, Bursa’ya yağmur getirecek kara bulut arıyor. Gerçi azar azar yağmur var, ama kentin su kaynakları Doğancı ve Nilüfer barajlarını dolduracak yağış henüz yok.

İşte…

Bursa’nın içme suyu ihtiyacının karşılandığı, ama boş kalan iki baraja giden CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın çektiği videolarla susuzluk sürecinin bir başka çarpıcı gerçeğine dikkat çekti.

Dedi ki:

Evet küresel iklim değişikliği ve ısınma var ve bu nedenle yağmur yağmıyor, ama Bursa için bir gerçek daha var. Madenler, mermer ocakları, taş ocakları eliyle yeşilimiz, ormanlarımız katlediliyor.”

Bu noktada…

Ankara’da birileri masa başında bu izinleri vererek doğanın dengesini bozuyorlar” dedi ve yağmayan yağmurun nedenleri arasında gösterdi.

3 milyonluk Bursa’da su kaynaklarının mahvedildiğini söyleyip çağrı yaptı:

Yeşili, doğayı korursanız yağmur da yağar, barajlar da dolar ve su sıkıntısı olmaz. Gelin 3 milyonluk Bursa’yı, 83 milyonluk Türkiye’yi ranta kurban etmeyelim.”

Söylediği şu:

Bursa denince akla ilk gelen Uludağ, Uludağ denince akla gelen de yeşil ve su. Ancak, küresel ısınma ve iklim değişikliklerinin etkisi olmakla birlikte insan eliyle doğa katliamları yapılıyor. Fütursuzca verilen kesim izinleriyle yapılan ağaç katliamlarının bu güzelim cennet gibi bölgeye yağmayan yağmurda ve karda etkisi var.”

Ardından…

Böyle giderse kıtlığa dönüşecek süreç yaşıyoruz” dedi ve şöyle uyardı:

Daha kötüye gitmemesi için uyarıyorum. Bu maden ruhsatlarını açmak için verilen dikili ağaç kesim izinlerini derhal durdurun. Yoksa ne yeşil, ne doğa, ne de su kalacak.”

Bu seslenişi…

Ayrı ayrı çekim yaptığı Doğancı Barajı ve Nilüfer Barajı görüntüsü eşliğinde dillendiren CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, iki barajdaki toplam yüzde 35 su seviyesini görünce çok etkilendiğini de vurguladı.

BUSKİ’ye İsmail Gerim dopingi

Geçmiş dönemde… TEDAŞ Bölge Müdürlüğü yapan Talat Özen ayrılıp BUSKİ Genel Müdür Yardımcısı olmuştu. Türkiye’ye örnek olan elektrik üretim projelerinde onun izi var.

Bu dönem…

Bursa’nın doğalgazla tanışmasını BOTAŞ Bölge Müdürü olarak sağlayan, BEBKA Genel Sekreteri olarak da yatırım planlaması yapan İsmail Gerim yine Genel Müdür Yardımcısı olarak BUSKİ’de göreve başladı.

Gerim’in BUSKİ’ye fark getireceğinden kuşkumuz yok.

 İl kongresi tarihini 1 Şubat olarak değiştiren AK Parti’ye hareket geldi

Gördüğümüz şu: Uzun süredir kabuğuna çekilen ve olan biteni izlemekle yetinen AK Parti’de Davut Gürkan’ın İl Başkanı olmasıyla gözle görülür hareket var.

Nitekim…

Yeni il başkanı bir yandan belediyelerin törenlerine katılıp protokolü yerine getiriyor, bir yandan milletvekilleriyle bir araya geliyor.

Özellikle de…

İlçe başkanları ve belediye başkanlarıyla toplantılarda, yeni bir heyecanla yola devam edildiğini gösterecek projeler üzerinde duruyor.

Bir yandan da…

İl kongresi hazırlıkları yapılıyor. Kongrenin 14 Şubat’tan 1 Şubat’a çekilmesi ve pazartesi günü kongre yapılacak olması hazırlık süresini kısalttı.

Bu süreçte…

Gençlik Kolları atamaları da devam ediyor. Mudanya İlçe Gençlik Kolu Başkanı olarak Mehmet Semih Bozdemir atanırken, Ömer Faruk Kaplan da Orhangazi İlçe Gençlik Kolu Başkanı oldu.


Yüksek heyecan İYİ, ama görüntü sıkıntılı

Öğleye doğru… İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu aradı ve Grup Başkanı olan Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu’nun basın toplantısına davet etti.

İsmail Hoca’nın önceki basın toplantısında İYİ Parti’nin heyecanı yüksekti, ama salon çok kalabalıktı.

Aynı tablo dün de tekrarlanmış. Heyecana sözümüz yok, ama pandemi döneminde bu görüntü sıkıntılı.

Tofaş’tan Galatasaray’a transfer gitti, şimdi Fatih Terim’in yardımcısı

Yıl 1965… İlkokula başlama dönemlerinde Ahmetpaşa Mahallesi’nin, araç geçmeyen Arnavut kaldırımlı sokaklarında çocuklarla top oynardık.

Mahallenin abisi…

Bursasporlu futbolcu rahmetli Hayrettin Aday evinin önündeki maçı sık sık kesip topa nasıl vurulacağını ve nereye pas verileceğini gösterirdi.

Daha çok da yaşıtımız olan oğlu Gürcan’la ilgilenirdi.

Gürcan önce rahmetli Necmi Güzey tarafından Amatör Küme’deki Tofaş’a seçildi. Oradan Brian Birch döneminde Galatasaray’a transfer olunca mahallede gururlandık.

Futbolu Adana Demirspor’da bıraktı ve bu kulüpte dönem dönem Sportif Direktörlük yaptı.

Çocukluğumuz Ahmetpaşa Mahallesi’nde birbirine yakın evlerde geçen Gürcan Aday’la Burgaz’da da komşuyuz.

Dün sabah kapıdan çıktığımızda, uzun süredir görmediğimiz Gürcan yürüyüşten dönüyordu.

Meğer…

1.5 yıldır Galatasaray’da takım arkadaşı olduğu Fatih Terim’in ekibinde yardımcı antrenörlüğe başlamış.

Çocukluğundan beri hep gururlandırmıştı, bir kez daha gurur duyduk.

Keles’e fabrika kuracak yatırımcı istedi

4 dağ ilçesinin işi çok zor. Girişimcilik ve gelişmişlik gibi konularda çok gerilerde kaldıkları gibi, fabrika kuracak yatırımcı için de cazip olamıyorlar.

Böyle bir süreçte…

İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Latif Deniz’i ziyaret eden Keles Belediye Başkanı Mehmet Keskin, ilçenin gelişebilmesi için sanayi gerektiğini söyledi ve “Bize yatırımcı bulun” dedi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X