Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Başhemşire yoğun bakımda yattı, virüsü yendi, şimdi şifa dağıtıyor

Hep söyleniyordu, biz de bu sütunlardan aktarıyorduk… Fakat, Bursa’nın sağlık altyapısının ne kadar güçlü, sisteminin ne kadar iyi çalıştığını son dönemde Covid-19 olarak adlandırdığımız koronavirüs salgınıyla gördük.

Hastaneler yetersiz kalmadı, yoğun bakımlar taşmadı, korkulan da olmadı.

Kuşkusuz…

Kamu hastaneleri kadar özel sağlık kuruluşları bakımından da güçlü bir sağlık sistemi olması Bursa’yı bu salgında güvenilir kale haline getirdi.

Özellikle…

Kentin biri doğu ucunda, diğeri batı ucunda iki önemli üçüncü basamak sağlık hizmeti veren hastane var ki, yaşanan salgında da farklarını gösterdiler.

Çünkü…

Bursa’da ortaya çıkan Covid-19 vakalarının yüzde 70’i, Şehir Hastanesi ile Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi edildiler.

İşte…

Bu iki hastaneden Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin dün siyasi otorite anlamında konukları vardı.

AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin ile AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman süreçte yaşananlar ve sağlık hizmetiyle ilgili bilgi almak amacıyla, Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Mehmet Demir’le birlikte Yüksek İhtisas’ı ziyaret ettiler.

Ziyarette…

Başhekim Dr. Tarık Kuzhan siyasi konuklarına salgın sürecinde hastanede alınan önlemleri anlattı ve yapılan işlemler hakkında bilgi verdi.

Ortaya çıkan moral verici tabloyu da AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin şu sözlerle açıkladı:

“Covid-19 nedeniyle hastanelerimizin acil servislerine başvuran hasta sayısında da, yatan hasta sayısında da, yoğun bakım hastası sayısında da çok önemli azalmalar var.”

Bu arada…

Başhekim Dr. Kuzhan ile birlikte Milletvekili Esgin ve İl Başkanı Salman’ı ağırlayanlar arasında Yüksek İhtisas Hastanesi Başhemşiresi Selma Şahin de vardı.

Selma Hemşire’nin şöyle bir özelliği var:

Salgının ilk günlerinde koronavirüse yakalandı, hizmet verdiği hastanede yoğun bakımda yattı. Virüsü yendikten sonra evine gitmek yerine görevine döndü.

Şimdi de…

Canla başla çalışıp, yendiği virüsü tüm hastaların yenmesi için şifa dağıtıyor.


82 yaşındaki çift koronavirüsü  birlikte yendi

 

Aslında… İçinde bulunduğumuz süreçte morale çok ihtiyacımız var. Gerçi neredeyse 2,5 aydır evlerine kapanan insanlar bunaldılar, ama karşı karşıya kaldığımız virüsü toplumun yenebilmesi için moral de gerekli.

İşte…

Bu süreçte moral verici haberlerden biri Kestel Devlet Hastanesi’nden geldi.

Kestel’de yaşayan ve ikisi de 82 yaşında olan yaşlı çift, koronavirüse karşı birlikte verdikleri mücadeleyi kazandılar ve hastane personelinin alkışlarıyla evlerine döndüler.


Mezitler’e alternatif olacak : Yenişehir-Bilecik yolu yıl sonu bitiyor

 

Yenişehir’le Bilecik arasında Mezitler’e alternatif olarak planlanan duble yol aslında çok işlevli. Bursa-Bilecik bağlantısı yanında, Bilecik ve çevresinin Yenişehir Havaalanı’na ulaşmaları da yolun hedefleri arasında.

Ayrıca…

Sanayi üretimi açısından da iki bölgeyi birleştirecek.

İşte…

Çalışmaları uzun süredir devam eden 40 kilometrelik Yenişehir-Bilecik yolunun 21 kilometresi bittiğinde, müteahhit sorun yaşayıp işi tasfiye etti.

Yeniden yapılan ihalede, kalan 19 kilometrelik bölümü kazanan yeni firma işe de çok hızlı başladı.

Nitekim…

AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin ve Vildan Yılmaz Gürel’le AK Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın şantiyeyi ziyaret ettiler.

Firma yetkililerinden bilgi aldıktan sonra da Dr. Esgin şunu açıkladı:

“İhalenin 2021 sonuna kadar süresi var, ama firma yetkilileri bu yılsonu bitireceklerinin sözünü verdiler.”

 


Keles Yolu 10 metreye çıkıyor

 

Son dönemde… Bursa’daki yatırımları ve özellikle yol yatırımlarının takibini yakından sürdüren AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin dağ yöresindeki Keles Yolu’yla ilgili yeni gelişmeleri açıkladı:

“Keles Yolu’nda Çaybaşı’na çevre yolu yapıldı. Şimdi yaklaşık 2 kilometrelik bu yolun sıcak asfaltlaması yapılacak.”

Şu bilgiyi de verdi:

“Yapılan çalışmayla Keles Yolu’nun genişliği 3.5 metrelik iki yol ve kenarlardaki 1’er metrelik genişlemeyle 10 metreye çıkıyor.”

 


Yenişehir Belediye Başkanı Aydın, Cumhur İttifakı’nın modeli oldu

 

2004’ten bu yana Yenişehir’de belediyeyi kazanan AK Parti, 2019’da Cumhur İttifakı ortağı MHP’ye bıraktığında çok kişi için sürpriz olmuştu.

Fakat…

Cumhur İttifakı adına MHP Adayı olarak seçime giren Davut Aydın rahat bir şekilde kazandı ve Yenişehir Belediye Başkanı seçildi.

Dün…

Bilecik yolu şantiyesinden dönüşte AK Parti Bursa milletvekilleri Dr. Mustafa Esgin’le Vildan Yılmaz Gürel ve İl Başkanı Ayhan Salman belediyede Aydın’ın konuğu oldular,

Çıkıştı Esgin şunu söyledi:

“Yenişehir’de Cumhur İttifakı’nın örnek bir belediye başkanı var. Eğer Türkiye’de Cumhur İttifakı’nın uyumuyla ilgili bir araştırma ya da modelleme yapılacaksa, o model Yenişehir’dir ve Belediye Başkanı Davut Aydın’dır.”

Şunu da ekledi:

“Cumhur İttifakı’nın modeli olabilecek başarıda sağlanan uyum aynı zamanda Yenişehir’e hizmet olarak yansıyor. Bizler de kentin milletvekilleri olarak her türlü desteği veriyoruz.”

 


Tarihi medrese Yenişehir’e değer katıyor

 

Osmanlı’da üç dönem Sadrazamlık yapan Koca Sinan Paşa tarafından 1580 yılında inşa ettirilen Sinanpaşa Medresi hem tarih geçmişi hem mimari görkemiyle Yenişehir’in en gözde tarihi eserlerinden biri.

İşte…

Yenişehir’e değer katan bu medrese şimdilerde daha da anlamlı faaliyetlere evsahipliği yapıyor.

Çünkü…

Yenişehir Belediyesi-BEBKA işbirliğiyle Yenişehir’e kazandırılan makinelerle maske ve siperlik üretiliyor. Gençlere yönelik de kurslar düzenleniyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X