Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Başkan Aktaş’tan bayram müjdesi: En büyük kentsel dönüşüm başlıyor

Köşe Yazısını Dinle

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yoğun tedavinin ardından sağlığına tam kavuşmuş olarak Şehir Hastanesi’nden taburcu olduktan sonra birkaç gün evde dinlendi. Bayramla birlikte de yeniden sahaya çıktı.

Bu sütunlarda paylaşmıştık…

28 Nisan günü hastaneden aradığında telefonda sesini tanıyamamış ve kimle konuştuğumuzu anlamaya çalışmıştık. O süreç geride kalmış, Başkan Aktaş’ın sesi de, enerjisi de geri gelmiş.

Dün…

Bayramın son gününde bayram sohbeti yaparken, öncelikle herkesi sağlığına dikkat etmeye davet etti.

Sonra da…

Bursa’nın gündemindeki büyük projelere değinirken “Bursaray’ı Şehir Hastanesi’ne ulaştıracak projenin iptal edilen ihalesi yeniden yapıldı. Herkes müsterih olsun, süreyi 24 ayın da altına indiren bu ihale Bursa’nın hayrına” dedi.

İnşaat başladığında ortaya çıkabilecek sorunları en aza indirmek için projede yapılan değişiklikleri anımsattı.

Ardından…

21 Mayıs Cuma günü Bursa’yı ziyaret edecek olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un programıyla ilgili bilgi verdi:

“Sayın Bakanımız her zaman Bursa’ya önem ve destek veriyor, projeleri yakından takip ediyor. Önümüzdeki hafta da hem yapımı tamamlanan projelerin açılışlarını yapmak, hem planlanan projelerin temellerini atmak için Bursa’mıza gelecek.”

Şunu özellikle vurguladı:

“Gündemimizde en büyük kentsel dönüşüm var ve yakında başlıyoruz. İlk projeler 1050 Konutlar ve Sıcaksu bölgesi kentsel dönüşümleri olacak. Bu dönüşüm projeleri kent içinde etap etap devam edecek.”

Bu noktada…

Türkiye gündeminde yer bulan Hanlar Bölgesi projesiyle ilgili şunu söyledi:

“Hanlar Bölgesi projesini çok önemsiyoruz ve Bursa’mızı tarihiyle mutlaka buluşturmak istiyoruz. Bakanımızın da heyecan duyduğu gelişmeleri konuşacağız.”

Mesajı da şu:

“Tarihiyle bütünleşen, modern projeleriyle geleceğe bakan Bursa’da yaşamak çok mutluluk verecek.”

 

Üftade’deki heyelan projesi masada

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş sohbetimizde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un programı hakkında bilgi verdi:

“Vakıf Kent Parkı açılışını yapacak, Gökdere Millet Bahçesi temelini atacak.”

Şunu da açıkladı:

“Çakırhamam’da, Üftade Hazretleri Türbesi’nin alt tarafında heyelan yaşanmıştı. Osmangazi Belediyemizin aldığı bir karar var. Büyükşehir olarak Bakanlığın desteğini isteyeceğimiz bu proje de masada.”

 

Sarıgül siyasi anlayışlarını Olay’da açıkladı: TDP neyi değiştirecek?

Uzun yıllardır güzel bir diyaloğumuz var… Enerjisi ve siyasi nezaketini her zaman yüksek bulduğumuz Türkiye Değişim Partisi Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, sürpriz yapıp Balıkesir’den Kocaeli’ye geçerken konuğumuz oldu.

Sohbetimizde…

“TDP neyi değiştirecek?” diye sorunca Sarıgül şunu söyledi:

“Türkiye Değişim Partisi önce siyasetin dilini ve yapılış şeklini değiştirecek. Rakiplerini ya da diğer partileri eleştirirken çözüm önerilerini de sunacak. Siyasete nezaket getireceğiz. Hoşgörü anlayışını yeniden getireceğiz.”

Bu noktada…

“Ankara’da büyük bir Vatan Sofrası kuracağız” deyip; o sofrada kırılan, dökülen, küstürülen, kıyıda-köşede kalmış milyonlarca yurttaşı buluşturacaklarını söyledi ve şunu da ekledi:

“Herkesin karnı doyacak. Bir tek evlat karnı aç yatağa girmeyecek. Herkes rahat konuşacak.”

 

Bursa İl kongresi haziran, kurultay temmuzda

Sohbetimizde… Teşkilatlanma bilgileri veren TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, 20 Aralık 2020’den bu yana 60 ilde teşkilat kurduklarını söyledi.

Şunu vurguladı:

“Hızlı örgütlenen, çekim merkezi olan kitle partisiyiz. Aramıza katılanlara hangi partiden geldiklerini sormayız.”

Şunu açıkladı:

“Haziranın üçüncü haftası Bursa’da çok görkemli il kongresi yapacağız. Temmuz sonu da Ankara’da büyük kurultayımız var.”

 

Lale Karabıyık, CHP Genel Merkezi bayramlaşmasının vazgeçilmezi

İlk evsahipliğini 2019’da yaptı…. 7 partiyi ziyaret edip bayramlaşan CHP Genel Merkezi heyetinin başında, CHP Bursa Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Lale Karabıyık vardı.

Bayram ziyareti için CHP’ye gelen siyasi partileri de Lale Hoca kabul etti. Hatta, İYİ Parti heyetinin başında Genel Başkan Yardımcısı olarak Bursa Milletvekili Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu gelince, Uludağ Üniversitesi’nden arkadaş iki akademisyen olarak partileri adına buluşmuşlardı.

Geçen yıl ise…

Siyasi partiler pandemi nedeniyle bir araya gelmezken, dijital bayramlaşmada CHP Genel Merkezi’ni yine Lale Hoca temsil etmişti.

Bu yıl da öyle oldu…

CHP Genel Merkezi’nde Genel Başkan Yardımcısı olarak Prof. Dr. Lale Karabıyık oturup tam 14 partiyle dijital ortamdan bayramlaştı ve böylece CHP’nin vazgeçilmezi oldu.

 

Çok yönlü siyasetçi: Fuat Alpaslan

Bursa’da… Fur-Pa marketleri sahibi olarak başarılı işadamlığı biliniyor. Gençliğinde milli boksör olarak ayyıldızlı formayla defalarca ringe çıktı, Boks Federasyonu Asbaşkanı olarak görev yapıyor.

Son kongrede…

AK Parti İl Yönetim Kurulu’na seçilip İl Başkan Yardımcısı olan Fuat Alpaslan bu kez de, İstanbul’a gidip eski dostu Mehmet Ali Erbil’i ziyaret ederek çok yönlü siyasetçi olduğunu gösterdi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X