Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Başkan’dan Bakan’a: Yerli otomobil kent ulaşımı ve imarını nasıl etkiler?

Masada Bursa vardı… AK Parti milletvekilleri Emine Yavuz Gözgeç, Mustafa Esgin, Müfit Aydın, Ahmet Kılıç, Osman Mesten, Zafer Işık, Vildan Yılmaz Gürel ile AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman hazırdı.

Evsahibi konumundaki Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank masanın başındaki yerini almıştı.

Yanında da Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oturuyordu.

Ayrıca…

Başkanvekili Gülten Kapıcıoğlu ile Kültür A.Ş. Genel Müdürü Fehim Ferik belediyeyi temsil ederlerken, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Latif Deniz de kentin bürokratı olarak oradaydı.

Toplantıda…

Başkan Aktaş kentin sanayi haritasıyla ilgili ayrıntılı bir bilgilendirme yaptı.

Özellikle de…

Organize Sanayi Bölgeleri’nin kapasiteleriyle mevcut durumları arasında karşılaştırmalı bilgi verirken, Bakan Varank’a ulaşıp yardım isteyen 2 firmanın talebiyle ilgili değerlendirmeleri alternatifleriyle birlikte aktardı.

Ardından…

Konu, Gemlik’teki Askeri Hara arazisinde üretilecek olan yerli otomobil çalışmalarına geldiğinde Başkan Aktaş kent alınan önlemleri anlattığı ayrıntılı bir sunum gerçekleştirdi.

Sunumunda da…

Yerli otomobilin üretimiyle birlikte Bursa’nın ulaşımı ve imarıyla ilgili konuların nasıl etkileneceğine ilişkin geniş kapsamlı değerlendirme yaptı.

Bunun üzerine…

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da, Bursa heyetine şunu söyledi:

“Bursa’da üreteceğimiz yerli otomobil fabrikasının temelini mayıs ayında atmayı planlıyoruz.  Hedefimiz bu. Arkadaşlarla görüşeyim, sizi Bilişim Vadisi’nde konuk etsinler ve belediye-sanayi işbirliği olarak neler yapılabileceğini hep birlikte ele alın.”

O görüşmenin de…

Çok fazla gecikmeden ve kentsel önlemlerin alınmasını sağlayacak şekilde önümüzdeki ay gerçekleşmesi konuşuldu.

Yanı sıra…

Bu yıl 9’ncusu düzenlenen ve 200 bin kişinin katıldığı Türkiye’nin En Büyük Bilim Festivali ile Gökmen Uzay Havacılık Merkezi açılışlarına Bakan Varank davet edildi.

Doğalgaz için ‘tarım görüşünü’ konuştular

İmar Barışı başvurularıyla birlikte ilgili yapıların elektrik ve suları bağlandı, ancak doğalgaz bağlanmasında sorun ortaya çıktı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yoğun Ankara temasları arasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi ziyaret ederek bu konuyu görüştü.

Osmangazi ve Yıldırım’ın yolun altındaki bölgelerinde konutlaşmayı Bakan Pakdemirli’ye anlatan Aktaş, tarım arazisi özelliğini yitirip konutlaşan bölgeler için tarım görüşünün gecikmemesi gerektiğini söyledi.

Aktaş, FSM Bulvarı’ndaki hastane alanını Sağlık Bakanlığı’ndan istedi

Aslında… AK Parti’nin her ay düzenli yaptığı Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı için Ankara’ya gitmişti.

Fakat…

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş bu toplantıyı fırsat bilerek Bursa’nın konuları ile ilgili Ankara’da kısa zamana sıkıştırdığı yoğun bir ziyaret ve görüşme trafiği yaşadı.

Bu kapsamda…

Ziyaret ettikleri arasında, Bursa’da büyüyüp yetişen ve ailesi Bursa’da yaşayan Sağlık Bakan Yardımcısı Halil Eldemir d vardı.

Büyükşehir Başkanvekili Gülten Kapıcıoğlu ile Kültür A.Ş. Genel Müdürü Fehim Ferik’in de hazır bulunduğu görüşmede Aktaş isteğini iletti:

“Fatih Sultan Mehmet Bulvarı üzerinde, hastane alanı olarak ayrılan bir yer var. Kentin bugünkü durumunda oraya hastane yapmak artık çok zor. Çünkü trafikten kent yaşamına her şey olumsuz etkilenir. İşte bu yere biz talibiz.”

Düşüncesi şu:

“Yer altına otopark, üstüne meydanla sosyal ve kültürel tesisler kazandırmak istiyoruz.”

 

Litvanya’da Türkiye’yi temsil ediyor

Ortak ticaret anlaşması yapmak üzere Litvanya’ya giden Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın heyetinde AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen de yer alıyor.

İki ülke arasındaki ekonomik görüşmelerin yanında anlaşma imza törenine katılan Özen, ayrıca Litvanya Ulaştırma ve Komünikasyon Bakanı Jaroslav Narkeviç’le yatırımların konuşulduğu toplantıda da hazır bulundu.

Bakan Pekcan ve Bursa Milletvekili Özen temasların yanı sıra Türkiye’nin Litvanya Büyükelçisi Gökhan Turan’ı da ziyaret ettiler.

CHP ilçe başkanları Ankara’ya giderken gergin, dönerken neşeliydiler

Daveti… CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Satıcı yaptı ve İl Başkanı ile birlikte ilçe başkanlarına “genel değerlendirme” için randevu verdi.

Ne var ki…

Kongreye 10 gün kala bu davet spekülasyonlara neden oldu. Satıcı davet ederken “Diğer büyük illerde yaptığımız gibi Bursa’nın da görüşlerini alacağız” dese de, il kongresi süreci nedeniyle farklı yorumlar ortaya çıktı.

Dahası…

“Genel Merkez’in İl Başkanı Hüseyin Akkuş’a destek isteyeceği” varsayımıyla ilçe başkanlarına “Ankara’ya gitmeyin” çağrısı bile yapıldı.

Ne var ki…

Akşam örgüt yemeği olan Osmangazi, çocuğunun doktor randevusu olan Kestel ve cenazesi olan Büyükorhan dışında 14 ilçe CHP Genel Merkezi’nde temsil edildi.

Mudanya, Yenişehir, Nilüfer, Yıldırım, Orhangazi başkanvekili, diğer 9 ilçenin başkanları katıldı.

Herhangi telkin yaşanmayan toplantıya gergin giden CHP ilçe başkanları neşeli şekilde döndüler.

AK Parti’nin yeni Ankara ekibi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çok önemsediği, AK Parti Genel Merkezi’nin her ay düzenlediği Genişletilmiş İl Başkanları toplantısına Bursa bu kez yeni ekiple katıldı.

Aslında…

AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Gençlik Kolları Başkanı Tarık Köse her ay yapılan toplantının Bursa için değişmeyenleri.

Buna karşılık…

Geçen ay AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı atanan Emel Gözükara ise ekibe yeni katıldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X