Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bayramdaki merhamet elinden sonra Bursa kardeş eli uzatıyor

Anımsıyoruz da… Rahmetli Hadi Türkmen soy kökünün dayandığı Uganda Fahri Konsolosu görevi üstlendikten sonra, Bursa-Uganda arasındaki ticari ilişkiler için çok çaba harcamıştı.

Bursa’dan işadamı heyetlerinin başkent Kampala’ya ziyaretlerini sağlayan organizasyonlar yaptı, kara kıtanın özgün ürünlerinin dünyaya açılması için Bursa’nın kapı olmasını sağlamaya çalıştı.

Büyük ölçüde yol almıştı ki, hastalığı araya girdi, hareket olanakları kısıtlandı, sonuca ulaşmak üzereyken yarım kaldı.

Aradan yıllar geçti…

Bayramda Türkiye Kızılay’ı tarafından dünyanın en yoksul ülkesi Somali’ye giyecekten kırtasiyeye, ilaçtan kurban etine yardımlarla uzatılan Türkiye’nin merhamet eli yeni bir başlangıcı da beraberinde getirdi.

O da…

1.-yazi-icin-kizilay-bursa-subesi-baskani-davut-gurkan-ve-somali-ticaret-odasi-baskanvekili-abdulrashid-ali-aimashe-.jpgSomali’ye giden heyette yer alan Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan’ın girişimleriyle oldu.

Yardım teslimlerinin yanı sıra başkent Mogadişu’da başta Türk gruplarının temsilcileri olmak üzere çeşitli görüşmeler yapan Gürkan bu kapsamda Somali Ticaret Odası’nı da bayramlaşma amacıyla ziyaret etti.

Ziyarette…

Başkent Mogadişu’da kurulu Somali Ticaret Odası Başkanvekili Abdulrashid Ali Ainashe ve yönetimiyle bir araya gelen Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Davut Gürkan, iki ülke ticaretinin boyutlarıyla ilgili bilgi aldı.

O görüşmede…

Ainashe ülkelerin yanında Bursa’dan ticareti gündeme getirince Gürkan da telefonla Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay’ı aradı.

Bayramda kurulan Mogadişu-Bursa telefon köprüsü çok sıcak bir görüşme olarak yaşandı.

Burkay konuştuğu Ainashe’nin şahsında Bursa’dan Mogadişu’ya kardeş eli uzatılması fikrini çok önemsedi.

Hatta…

BTSO heyetinin Somali’yi ziyaret edip ve kardeşlik ilişkileri kapsamında neler yapılabileceğinin belirlenmesi için hemen harekete geçti, prosedürü de hemen başlattı.

Açıkçası…

Türkiye’nin şu sorunlu sürecinde önemi daha iyi anlaşılan kardeşlik ilişkileri için Burkay’ın yaklaşımı heyecan verici. Bursa’ya bu ağabeylik yakışır.

O nedenle de, Burkay’ı kutlamak gerek.

 

Haydi kızlar maça… 119 kıza Beşiktaş maçı bileti

 

2.-yazi-icin-bursaspor-besiktas-maci-askida-bilet.jpgBu sütunlarda kararı duyurmuştuk. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Büyükşehir Belediyesi, Bursaspor, Gürsu Belediyesi, Uludağ Organize Sanayi Bölgesi işbirliğiyle öğrencilere yönelik başlatılan Bursaspor maçları için askıda bilet uygulaması ilk hafta büyük ilgi gördü ve 2023 öğrenci Bursaspor-Kayserispor maçını tribünden izledi.

Şimdi de…

Hafta sonu oynanacak Bursaspor-Beşiktaş maçına 119 kız götürülüyor. Maçı askıda biletle izlemek isteyenler bu akşama kadar Gürsu Belediyesi’ne başvurabilecek.

 

Kalite Birliği’nin “Milli Ses Ver” projesine TSE’den tam destek

 

Aslında… Yalnızca üretim değil, tüketilen ve hizmet gerektiren her alanda kalite standardı önemli. Ne var ki, standardizasyon belgesi Türkiye’nin milli kuruluşu TSE yanında yabancı firmalar tarafından da veriliyor.

Hem milli standardizasyon hem milli sanayi ile milli üretim tüketimi teşvik amacıyla Kalite Birliği Derneği kampanya başlattı. Milli Ses Ver adıyla başlatılan kampanya Bursa’dan ilgi ve destek görüyor.

İşte…

3.-yazi-icin-kalite-birligi-dernegi-tse-baskani-adem-sahin-ziyareti-001.jpgBursa’da kurulan Kalmite Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok, Başkanvekili Mustafa Karaman ile yönetim kurulu üyeleri Feridun Baykara, Gül Çiçek Zengin Bintaş, Mustafa Toğuş ve Ziya Gökalp’ten oluşan heyet dün Ankara’daydı.

Çünkü…

Kısa adıyla TSE olarak bildiğimiz Türk Standartları Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin’i ziyaret edip sürdürdükleri Milli Ses Ver projesini anlattılar.

Dönüş yolunda Kalite Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Erkan Işığıçok umutluydu:

“Sayın TSE Başkanı projemize çok ilgi gösterdi ve tam destek verdi. Kendisinden dinlediklerimizden Türkiye adına mutlu olduk, heyecan duyduk, umutlandık.”

 

Mudanya’nın Myrleia antik kenti CHP Genel Merkezi gündeminde

 

4.-yazi-icin-mudanya-myrleia-antik-kenti-chp-genel-baskan-yardimcilari-incelemesi.jpgİncelemeyi… CHP’nin Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ile Tarımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Orhan Sarıbal birlikte yaptılar.

Aslında…

Karaca ve Sarıbal’ın bayramdaki incelemelerinin Çağrışan-Göynüklü arasındaki yangınla ilgili bölümü medya yoluyla kamuoyuna yansıdı.

Bununla birlikte…

CHP’nin 2 genel başkan yardımcısı olarak Bursa Milletvekili Sarıbal’la Denizli Milletvekili Karaca’nın gözden uzak kalan iki incelemeleri daha oldu.

İlk incelemeyi Mudanya’nın antik kenti Myrleia’da yaptılar.

Önce…

İnşaatı KİPA olarak yapılan ve Özdilek’in satın aldığı alışveriş merkezinin altındaki kalıntılar incelende. “AVM’ye hapsedilen antik kent” yorumu yapılan kalıntıların ardından yolun üst tarafındaki kazı alanına geçildi.

Burada…

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca gördüğü kalıntılar ve dinlediği özelliklerinden çok etkilendi.

Ankara’ya dönerken de, CHP Genel Merkezi olarak Mudanya’nın Myrleia’sını gündemlerine alacaklarını söyledi.

Karaca ve Sarıbal daha sonra da Büyükorhan’ın Karaağız Köyü’ne gidip, kurulmak istenen biyokütle enerji santralına karşı direnen köylülerle görüştüler.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X