Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Beşli, ilk adımı şantiyelerden atıyor: Ulaşım kültürünü değiştirecek plan!

Köşe Yazısını Dinle

Açıkçası… Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey kadrosunu oluştururken, Burulaş Genel Müdürü olarak Fahrettin Beşli’yi göreve getirdiğinde Bursa için sevindik.

Çünkü…

Tanıdığımız Fahrettin Beşli’nin; doğduğu, büyüdüğü, yetiştiği Bursa’yı çok sevdiğini yakından biliyoruz.

Dağ-Der’de yıllarca sivil toplum örgütünden yöreye katkı çalışmalarına tanık olduk. Bursa Terminali’nin ilk Müdürü olarak düzeni kuran bürokrattı.

Ekrem İmamoğlu’nun davetiyle gittiği İstanbul’da, en sorunlu yer Esenler Otogarı’nı kütüphanesi, spor salonu olan modern tesise dönüştürdü.

Bunları söylediğimizde…

“İyi ama raylı sistemi bilmez” diyen dostlar oluyor. Biz de, “Burulaş’ta görev yapanların hangisi raylı sistemi bilerek geldi?” diyoruz.

Nitekim…

Beşli de, bir ulaşım organizasyonunun çalışan portföyünü iyi bilen yönetici olarak ilk iş personelle toplantı yaptı. Burulaş’ın 3 bin 100 personeliyle üç grup halinde Merinos’ta buluştu.

Çalışanlara…

“Hedefimiz yüzde 100 yüzü gülen Bursa. Bursalının yüzünün gülmesi için de önce sizin yüzünüzün gülmesi gerek” dedi. “Herkes erbabı olduğu işi en iyi şekilde yapmalı” uyarısında bulundu.

Ayrıca…

“Siz ışıldayıp çiçek gibi açacak, deniz feneri gibi aydınlatacaksınız, Bursalının da yüzü gülecek” mesajı verdi. Yer değişikliği bekleyenlerin başvurmalarını istedi.

Sürpriz yapıp…

Biz ziyaretine gitmek için yoğunluğunun azalmasını beklerken, Burulaş Genel Müdürü Fahrettin Beşli konuğumuz oldu.

Bursa ve İstanbul’daki terminal geçmişiyle ulaşım mantalitesini bilen yönetici olarak çalışma anlayışını şöyle açıkladı:

“Bursa’nın ulaşım sorununun çözülmesi için ulaşım kültürünün değişmesi gerekiyor. İşte bunu gerçekleştirmek için hazırlık yapıyoruz.”

Planı şu:

“Cuma günü Bursaray şantiyelerini gezmeye başlıyorum. İlk ziyareti Emek-Şehir Hastanesi hattı şantiyesine ve mağdur Geçit esnafına yapacağım.”

 

İlk genel müdürden son genel müdüre ziyaret

Biliyoruz ki… Burulaş Genel Müdürü Fahrettin Beşli hizmet kalitesini önemser. Bunun için de çalışan memnuniyetini önceler, kurumsal vefayı öne çıkarır.

Göreve, Burulaş personeliyle konuşarak başlaması da bunu gösteriyor.

Beşli’nin…

İlk ziyaretçisi ise; yine kurumsal vefa anlamında önemli. Çünkü, 1998-2004 arası Burulaş’ın ilk Genel Müdürü olan Fikret Yılmaz ziyaretine geldi.

Bir anlamda…

Beşli de kurumsal istişareyle göreve başlamış oldu.

 

Sabah yoğunluğuna karşı yeni ulaşım planında mesai saatleri de var

Sohbetimizde… Burulaş Genel Müdürü Fahrettin Beşli’yle Mudanya Yolu’nda Geçit’ten, İzmir Yolu’nda Uludağ Üniversitesi’nden başlayan ve  Şehreküstü’nden geçip kentin doğusundaki Kestel’e ulaşan raylı sistemle ulaşımı konuştuk.

Bakışı şu:

“Bursaray ve otobüs hatlarını en doğru şekilde entegre etmek istiyoruz.”

İlk hedefi şu:

“Sabahları 07.00-09.00 arasındaki yoğunluğun pik saatlerinde raylı sistem ve otobüs hatlarına yönelik yeni planlama yapmak üzere harekete geçtik.”

Ardından…

“Resmi kurumlar, fabrikalar, okullar aynı saatte başlıyor, aynı saatte bitiriyorlar. Bu da sabah ve akşam yoğunluk oluşturuyor” deyip ikinci hedefini açıkladı:

“Kurumların mesai, okulların ders, fabrikaların vardiya saatlerini farklı zamanlara alabilmek için çalışma başlatıyoruz.”

Şunu da ekledi:

“OSB yönetimleri ve büyük fabrikalarla görüşeceğiz.”

 

BTÜ Kurucu Rektörü emekli oldu

Bursa’nın… İkinci devlet üniversitesi olan Bursa Teknik Üniversitesi, 21 Temmuz 2010 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Bakanlar Kurulu kararıyla; bünyesindeki 6 fakülte, 2 enstitü ve 1 yüksek okulla kuruldu.

Fakat…

Yeri olmadığı için Merinos’ta bir bölüm Rektörlük olarak ayrıldı. İlk rektör Prof. Dr. Ali Sürmen zor koşullarda çalışmaya başladı.

Pazartesi sabahı…

Emekliye ayrılırken, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar ve akademisyenler kendisine özel bir veda düzenlediler.

 

AK Parti Osmangazi yönetimine Faruk Çelik’ten siyaset dersi gibi analiz

2002’de… AK Parti’nin Bursa İl ve İlçe teşkilatları oluşurken, Genel Merkez’deki etkili isimlerden biri Faruk Çelik’ti.

Dahası…

Bursa teşkilatlarının oluşturulmasında Faruk Çelik’in doğrudan öneri ve katkıları oldu. Sonraki süreçte Seçim Koordinasyonu Merkezi’nin başına geçen Çelik, 2002 seçimi sonrası Grup Başkanvekilliği üstlendi. 2007’de de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak hükümete girdi.

2011’de Şanlıurfa’ya, 2023’te Artvin’e siyasi tayinle aday olarak gitse de Bursa’dan kopmadı, Bursa siyaseti ve toplumsal yaşamının hep içinde oldu.

En önemlisi, siyasi deneyim paylaşımından kaçmadı, görüşü sorulduğunda açık açık anlattı.

Nitekim…

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Adnan Kurtuluş’un davetiyle Osmangazi ilçe yönetim kurulu toplantısına katıldığında, siyaset dersi tadında seçim analizi yaptı.

 

AK Parti Genel Merkezi yerel yönetimi görüştü

Seçimde… Özellikle aday belirlemelerinde ilk düğmeyi yanlış iliklediği için beklemediği sonuçla karşılaşan AK Parti Genel Merkezi, şimdilerde “Nerede hata yaptık?” sorusuna cevap aramayı sürdürüyor.

Bu kapsamda…

2 hafta önce Bursa’ya gelen AK Parti Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, ekibini toplayıp raporu görüştü.

Toplantıda…

Yılmaz’ın yanında Recep Altepe’nin oturması dikkat çekti.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X