Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Beyhan Hoca’ya Beştepe’de özel görev: Deprem Çalışma Grubu Başkanı oldu!

Köşe Yazısını Dinle

O…  Deprem ve binaların depremselliği konusundaki çalışmalarıyla tanınıyor. Çünkü, Türkiye’nin sayılı uzmanları arasında.

Nitekim…

24 Ocak 2020’deki Elazığ Depremi ve 30 Ekim 2020’de İzmir Bayraklı Depremi sonrası hazırladığı raporlar Türkiye gündeminde yer aldı.

Bursa Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Beyhan Bayhan aynı zamanda BTÜ Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü olarak görev yapıyor.

Şimdi…

Beyhan Hoca bugüne kadarki başarılı çalışmalarını bir anlamda taçlandıran önemli bir görev daha üstlendi ve Cumhurbaşkanlığı Bilim Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu bünyesinde oluşturulan Deprem Teknolojileri Çalışma Grubu Başkanı oldu.

Hafta içinde…

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın bilgilendirmesiyle Beştepe’de görev üstlenen Prof. Dr. Bayhan, böylece kariyerini farklı boyuta taşıdı.

Yanı sıra…

Bursa Teknik Üniversitesi’nden 9 öğretim üyesi daha bilimsel kurullarda görev aldı.

Buna göre…

BTÜ’nin Biyomühendislik öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mete Yılmaz’a Marmara Denizi Eylem Planı Bilim ve Teknik Kurulu’nda, Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sinan Uyanık’a Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Marmara Denizi Noktasal Kirletici Kaynaklardan Gelen Yüklerin Müsilaja Etkisinin Belirlenmesi Bilim Kurulu’nda ve Marmara Denizi Havzası Kirlilik Tespiti Projesi’nde görev verildi.

Yine…

Aynı projede Çevre Mühendisliği’nden Prof. Dr. Mehmet İşleyen ve Doç. Dr. Ahmet Aygün de yer aldılar.

Ayrıca…

Orman Mühendisliği’nden Prof. Dr. Abdullah E. Akay ve Prof. Dr. Ebubekir Gündoğdu’ya Orman Yangınları TÜBİTAK Bilim Kurulu’nda, Orman Endüstri Mühendisliği’nden Prof. Dr. Murat Ertaş ve Dr. Belkıs Yaşa’ya Halk Sağlığını Tehdit Eden Enfeksiyonlara Karşı Tanı Ktleri İlaç ve Aşı Geliştirme Projesi’nde, Orman Mühendisliği’nden Prof. Dr. Oğuzhan Sarıkaya’ya da Tarım ve Orman Bakanlığı Bitki Koruma Kurulu’nda görev verildi.

 

Yıldırım’dan Milas’a 2 milyon fidan

İki hafta önce… Antalya Manavgat’tan başlayıp Ege sahillerinde Bodrum, Marmaris, Milas’la büyüyen orman yangınları Türkiye’nin yüreğini yaktı.

Yangınlarda…

Milas bölgesinde Yıldırım Belediyesi ekipleri de söndürmede görev aldı.

Orman yangınını söndürdükleri bölgeyi unutmayan Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, yeniden yeşillendirme çalışmalarına 2 milyon fidan dikerek katılacaklarını söyledi.

 

Beşyol Kavşağı’nda trafik, Ata Bulvarı’nda sanayiden gelen koku

Uyarılar… Geçen dönem Osmangazi Belediye Meclisi MHP Grubu Sözcüsü olarak görev yapan Cemil Aydın’dan geldi.

Kent için uyarmaya ve önermeye devam eden Aydın, önce Beşyol Kavşağı’na dikkat çekti:

“Beşyol Kavşağı’ndaki yoğun trafikte araç kuyruklarından kurtulmak isteyen bazı sürücüler kaldırımlara çıkarak tehlikeli şekilde yol almaya çalışıyorlar. Bölgede ulaşım sıkıntısı çok büyüdü.”

Şu çağrıyı yaptı:

“İhaleye çıkıldıktan sonra beklemeye alınan kavşak projesinin tüm kollarıyla hayata geçirilmesi aciliyet gösteriyor.”

Bir gözlemi de Ata Bulvarı için:

“Nilüfer’deki Ata Bulvarı’nın bir yanı konut yerleşimi, diğer yanı Organize Sanayi Bölgesi.  Emek, Akpınar, Fethiye, 23 Nisan mahalleleri ve diğer bazı sanayi bölgeleri de aynı durumda. Sanayiden gelen ağır kimyasal koku geniş bir bölgeyi etkiliyor.”

 

Hastaneden çıktı, kongreye yetişti

Hafta içinde… Kentin doğusunda Yeşil Çevre Arıtma Kooperatifi Müdürü olarak yeni nesil arıtmada önemli başarılara imza atan Mehmet Aydın kalp krizi geçirdi.

Hastanede tıkalı kalp damarları açılan Aydın, çıkar çıkmaz 20 yıldır başkanı olduğu ve öğrencilere yurt sağlamak için kurulan Bursa Ülküm Eğitim Kooperatifi’nin kongresine gitti.

Cumartesi günü yapılan kongrede Mehmet Aydın yeniden seçildi.

 

Boğazköy’de 15 yıl önceki kamulaştırma parça satışıyla sorun oldu

Baraj için… İnegöl Boğazköy’de 15 yıl önce DSİ kamulaştırma yaptı. Barajın yapımı tamamlandı, hizmete de girdi.

Ardından…

DSİ kamulaştırdığı arazilerden kullanılmayan artık parçaları mevzuat gereği ihale yöntemiyle satışa çıkardı.

Ne var ki…

Köylü, kendisinden kamulaştırılan bahçesi konumundaki yerleri DSİ’den satın almak için gittiğinde dışarıdan gelenlerin fiyat arttırmasıyla karşılaştı.

Ziyaretimize…

İsmet Koyuncu ile gelen Rıfat Haliç yaşananları anlatırken, “Köylünün arazisi olan 30 parça tarlanın satışına dışarıdan 4 kişi gelip girdi. Tepki üzerine de çekilmek için parça başına 10’ar bin lira isteyince ortalık karıştı” dedi.

Önerisi şu:

“Burada mevzuat istismarıyla haksız kazanç söz konusu. DSİ rayiç bedel belirlese köylü aralarında para toplayıp kendi arazilerini alacak, sorun çözülecek.”

 

Davutoğlu bu kez de nikah için gelecek

10 gün önce… İki günlük yoğun programla Bursa’ya gelen ve düzenlediği basın toplantısında “Gözümüz kulağımız Bursa’nın üstünde” diyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu salı akşamı yeniden Bursa’da olacak.

Bu kez…

Gelecek Partisi İl Başkanı Alpaslan Yıldız’ın oğlu Doğukan Yıldız ile Betül Kalkan’ın düğünlerinde nikah şahitliği yapacak olan Davutoğlu’nun siyasi programı yok.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X