Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz
E-Posta: [email protected] YAZARIN TÜM YAZILARI

Bir asker, kendi helikopterinden ateş altında kalırsa neler yaşar?

2 ay önce Bursa Garnizonu’nda nöbet değişimi yaşandı. Tümgeneral rütbesine terfi eden Tuğgeneral Ahmet Hacıoğlu’nun yeni görev yeri Erzurum Jandarma Bölge Komutanlığı oldu.

Yerine de…

Giresun Jandarma Bölge Komutanı olarak görev yapan Tuğgeneral Hakan Saraç atandı.

1.-yazi-icin-devlet-eski-bakani-cavit-caglar-ve-il-jandarma-komutani-tuggneral-hakan-sarac-.jpgYeni komutan olarak göreve başlayan Hakan Paşa’yla dün Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ı ziyaret için Olay Medya’ya geldiğinde tanıştık. Ziyaretini de, askerliğini jandarma yapmış bir gazeteci gözlemiyle izledik.

Hakan Paşa, 15 Temmuz gecesi Ankara’daki Jandarma Kışlası’nda darbeci subaylarla çatışmaya girenlerden biri.

O nedenle…

Masada otururken şunu düşündük:

“Bir askerin, bağlı olduğu kuruma ait, yani kendisine ait helikopterden açılan ateş altında kalması ve cehennemi yaşaması acaba nasıl bir duygu?”

Açıkçası…

Kendi kurumuna ait helikopterden açılan ağır ateşe maruz kalmak bir askerde acaba nasıl bir travmaya yol açar?

İşte…

15 Temmuz gecesi Tuğgeneral Hakan Saraç o travmayı yaşayanlardan biri. Birlikte nöbet tuttuğu, birlikte tüfek çattığı arkadaşlarından uzanan namlulara hedef olmuş bir asker.

Dahası…

Güneydoğu’nun her yerini karış karış dolaşmış, Silopi’de görev yapmış, hendeklere karşı mücadele vermiş terörle mücadelenin önemli kahramanları arasına girmiş bir subay.

Giresun Bölge Komutanı olarak görev yaparken de, Karadeniz dağlarını aldığı önlemlerle, girdiği çatışmalarla teröristlere kapatan gözüpek bir asker.

Biliyoruz ki…

Askerler konuşmayı pek sevmezler. Hele kendilerini anlatmaktan hiç hoşlanmazlar. Hakan Paşa’da da bu özellikler var. Buna karşın, insan ilişkilerinde içten ve güler yüzlü davranabilen, güven veren bir asker.

Zaten…

Teröristle mücadeleden darbe gecesi ateş altında kalmaya kadar canını riske attığı bunca yaşanmışlığa karşın bu kadar içten ve güler yüzlü, hoşsohbetli olması dikkat çekiyor.

 

Türkiye’nin çıkarlarını birlikte savunuyorlar

 

aey.jpgPortekiz’in başkenti Lizbon’da, kısaca Akdeniz Asamblesi olarak bilinen Akdeniz İçin Birlik Asamblesi toplantısı var.

Toplantıya katılan Türk parlamenter heyetine AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin başkanlık ediyor. Esgin, asambleye de ilk kez katılıyor. Heyette yer alan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın geçen dönem de katıldığı için deneyimli.,

Dün…

Terörizm ve Düzensiz Göç konulu toplantılarda Türkiye’nin tezlerini ve çıkarlarını birlikte savundular.

 

İYİ Parti’de revizyon sürüyor: İstifa sırası ilçe başkanlarına geldi

 

3.-yazi-icin-iyi-parti-teskilatlar-anitkabir.jpg3 gün önce… İYİ Parti’nin il yönetim kurulu, il disiplin kurulu, tüm ilçe başkanı ve yönetimleri 215 kişilik kafile halinde Ankaraya gittiler, Meral Akşener’i ziyaret ettiler ve İYİ Parti TBMM Grubu Toplantısı’na katıldılar.

Biz de…

MHP’li bazı dostlar itiraz etseler de 215 kişilik Ankara çıkarmasını siyasi rekor kabul edip bu sütunlarda yer verdik.

Topluca Anıtkabir’i de ziyaret eden İYİ Parti ilçe başkanları ve teşkilatlar mutlu bir şekilde Bursa’ya döndüler.

Ardından…

Genel Merkez’in biraz da beklenen genelgesi Bursa’ya ulaştı.

Genelgede…

İl başkanları ve yönetimlerinin revizyonu sürecinde olduğu gibi; 24 Haziran seçimi nedeniyle yaşanan boşalmaların doldurulması, yorulanların dinlenmesi, partiye dinamizm getirecek yeni isimlerin yönetimlere katılabilmesi amacıyla ilçe başkanları ve yönetim kurullarının istifaları isteniyordu.

Bu durumu…

İYİ Parti İl Başkanı Dr. Yahya Bahadır’la konuştuk. Böyle bir talebin biraz da ilçe başkanlarından geldiğini vurgulayıp, dün akşam itibariyle 9 ilçe başkanının istifasını verdiğini söyledi. Kalan 8 ilçe başkanının da bugün istifalarını vermelerini bekliyor.

 

2 ilçe başkanı adaylığa hazırlanıyor

 

Gerçi… Genelge gereği İYİ Parti’de tüm ilçe başkanlarının istifaları istendi, ama bu genelge gelmeseydi de 4 ilçe başkanı zaten bırakma niyetindeydi.

Bunlardan…

İnegöl İlçe Başkanı Müfit Besler sağlık, Büyükorhan İlçe Başkanı Ergün Oktaş işlerinin yoğunluğu nedeniyle ayrılmak istiyordu.

Yanı sıra…

İYİ Parti siyasetinin güçlü isimlerinden Orhaneli İlçe Başkanı İsmail Asa ile geçen dönem seçimi zorlayan Gemlik İlçe Başkanı Adnan Bıyıklı belediye başkanı adayı olmak üzere istifa edeceklerdi.

 

Mutlu Çınar AK Parti Genel Merkezi’nde Başkan Yardımcısı danışmanı

 

5.-yazi-icin-mutlu-cinar-ak-parti-yerel-yonetim-baskan-yardimcisi-selim-yagci-danisman-oldu.jpgBu sütunların okurları için Mutlu Çınar adı hiç de yabancı değil. Özellikle, sosyolog titizliğiyle seçim sonuçları ile ilgili istatistikleri inceleyerek yaptığı analizler yanında Kent Kültürü Derneği Başkanı olarak gündeme getirdiği projelerle tanınıyor.

Hatta…

Bir dönem Olay Televizyonu’nda da program yaptı.

Şimdiyse…

Bilecik eski Belediye Başkanı olan AK Parti Bilecik Milletvekili ve AK Parti Yerel Yönetimler Teşkilat Başkan Yardımcısı Selim Yağcı’nın davetiyle Milletvekili Danışmanı olarak Ankara’ya gitti.

Yağcı, seçime gidilen süreçte sürekli teşkilat ziyaretleri yaptığı için, Mutlu Çınar da onunla birlikte Bilecik’ten İzmir’e kadar uzanan bölgedeki il teşkilatlarını ziyarete gidiyor.

Ayrıca…

AK Parti Genel Merkezi’ndeki çalışmalara ve değerlendirmelere de katılıyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X