Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bir dönem Bursa’yı sallayan Savcı’ya Sakarya’da gözaltı

​15 Temmuz gecesi darbe girişimi yaşayan Türkiye’de yeni bir dönem başladı. Daha gece siyasi otoritenin hızlı ve kararlı adımlarla başlattığı operasyonlarda, FETÖ terör örgütü ile ilişkili oldukları gerekçesiyle çok geniş yelpazede gözaltına alınan ve tutuklananların sayısı hiç de az değil.

Listeye dün gazetecilerden sonra Büyükelçiler de eklendi. Doğrusu, devletin en önemli iki kurumuna sızılmış olması gelinen noktayı gözler önüne seriyor.

Adları açıklananlar arasında gözaltına alınmaları ya da tutuklanmaları şaşırtmayanlar olduğu gibi, büyük sürpriz kabul edilenler de var.

Bursa’dan Antalya’yla giden Vali Yardımcısı Bilal Çelik’in tutuklandığını dün bu sütunlarda paylaştık. Şaşırtan bir haber de Sakarya’dan geldi.

Bir dönem…

Bursa’daki tüm önemli davaların soruşturmasını yapan ve Bursa’yı sallayan Savcı olarak da anılan Ferruh Gün’ün gözaltına alınması bizi gerçekten şaşırttı.

Gün’ün imza attığı soruşturma dosyaları arasında ikisi daha fazla yankılandı.

Dosyalardan biri…

Dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla tanınan Yeni Şafak Gazetesi’nin sahibi Ahmet Albayrak hakkında Karacabey Boğazı’nda kaçak kum çıkardığı gerekçesiyle yapılan soruşturmaydı.

Gerçi…

Operasyonun asıl hedefi Albayrak bulunamadığı için gözaltına alınamadı, ama hiç ilgilerinin olmadığı ilk duruşmada belirlenip beraat eden dönemin İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kemal Demirel ve 20 civarındaki bürokrat 3.5 ay hapis yattı.

O günlerde, Albayrak üzerinden Erdoğan’ın sıkıntısı konuşulmuş, fakat korkusuzluk izlenimi her şeyin önüne geçmişti.

Diğer dosya Bursaspor’daki yolsuzluk iddiasıydı.

Dönemin Bursaspor Başkanı olarak rahmetli İbrahim Yazıcı’nın hapis yattığı süreç kente korku salan çok özel bir soruşturmaya dönüştü.

Yanı sıra…

Kamuoyuna Bozuk Para, Çağrı, Gökkuşağı, Temiz Eller, Sahte Protez gibi iddialı isimlerle yansıyan soruşturmalar da Savcı Ferruh Gün’e aitti.

Gün 6.5 yıl çete ve terör suçları ile ilgili soruşturmaları yürüttükten sonra kendi isteğiyle daha sakin bir göreve geçmişti. 2 yıl önce de Sakarya’ya atanmıştı.

HSYK’nın 30 Haziran’da yayınlanan kararnamesinde Sivas’a Cumhuriyet Savcısı olarak atandı. Ne var ki yeni görevine başlamak yerine Sakarya’da kaldığı anlaşılıyor.

Bir dönemin korkusuz savcısının 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ ile ilişkili olduğu iddiasıyla gözaltına alınması bize çarpıcı geldi.

Bu noktada…

Sakarya yerel gazetelerinin haberine göre, adli kontrol şartıyla ve yurt dışı yasağı getirilerek serbest bırakıldığını da eklemek gerekiyor.

 

Yıldırım’da demokrasi birlikteliği

 

​Siyasette yukarıda esen rüzgarlar aşağılarda aynen hissediliyor. Rüzgar sert olduğunda, aşağıdan da sert sesler geliyor. Yukarıda dostluk diyaloğu başladığında, aşağıya da aynen yansıyor.

Nitekim…

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 3 partinin liderlerini bir araya getirmesi, yerele de örnek oldu.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de AK Parti Grup Sözcüsü Şenol Şimşek, MHP Grup Sözcüsü İhsan Bilgili, CHP Grup Sözcüsü Şerafettin Atalay’la birlikte darbeye karşı ortak bildiri yayınladı.

 

 

BUDO Eminönü’ne gitti, İDO Beşiktaş seferi başlattı

 

Kim ne derse desin… Bursa’nın İstanbul’a açılan kapısı 10 yıldır Mudanya ve Burgaz oldu. Önce İDO’nun Burgaz-Yenikapı hızlı feribot seferleri başladı, buna Burgaz-Kabataş deniz otobüsü hattı eklendi.

Sonra…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İDO’yu özelleştirmesi Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin geçmişteki deniz otobüsü çalıştırma isteğini yenirden canlandırdı. Böylece BUDO adıyla başlayan Mudanya-Kabataş seferleri İstanbul ulaşımına rekabet getirdi.

Ne var ki…

Bu rekabeti sürdüremeyeceğini açıklayan İDO, 17 Aralık 2013’te deniz otobüsü seferlerini durdurduğunu açıkladı ve Burgaz-Kabataş hattını BUDO’ya bırakıp çekildi.

Gerçi…

Kabataş’tan çekildi, ama Burgaz-Yenikapı-Kadıköy hattını açtı. Böylece Bursa’dan Anadolu Yakası’na hat oluştu.

Gördüğümüz kadarıyla…

Alternatifli İstanbul yolculuğu, büyük ilgi görüyor. Hem BUDO, hem İDO deniz otobüsleri yüksek doluluk oranıyla çalışıyorlar.

Ne var ki…

Kabataş’ta BUDO iskelesinin olduğu yerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Martı Projesi adıyla çalışma başlatılıyor. Bu nedenle de BUDO iskelesi Eminönü’ne aktarıldı.

Başlangıçta İDO’nun da terminalini Eminönü’ne taşıması bekleniyordu, ama anketlerde yolcular Beşiktaş İskelesi’ni istediler.

Bunun üzerine…

İDO iskele olarak Beşiktaş’ı kullanmaya karar verirken bir de denizde rekabete yeniden döndüğünü gösteren sürpriz yaptı.

Gazetelerde dün yayınlanan sürprize göre İDO son 3 yıldır sürdürdüğü Kadıköy-Yenikapı-Bursa hattını; BUDO’nun Eminönü’ne gitmesinden sonra Beşiktaş’a uzatma kararı aldı.

Sürprizi…

İDO’nun yeni Kurumsal İletişim Müdürü Hande Ergünlü ile konuştuk. Seferlerin yaz döneminde günde karşılıklı 8 sefer olarak planlandığını ve yarın yani 28 Temmuz’da başlayacağını söyledi.

Programa göre…

Bursa-Beşiktaş direkt seferi olmayacak. Fakat, Burgaz’dan günde 2 sefer Kadıköy’de biterken 6 sefer Beşiktaş’a ulaşacak. Karşılığında 2 sefer Kadıköy’den başlarken, Beşiktaş’tan çıkan 6 sefer de Yenikapı-Kadıköy üzerinden Burgaz’a gelecek.

Burgaz-Beşiktaş yolculuğu 2 saat 20 dakika sürecek.

 

Ölümünün 3. yılında Gönül Doktoru İsmail Fakı ödülü

 

Hiç kuşku yok ki… Dr. İsmail Fakı’nın bu kentte apayrı bir yeri var. Yaşamı boyunca herkese yardım etmeye çalıştı. 3 yıl önce aramızdan ayrıldı, ama hem yeri dolmadı, hem unutulmadı.

Nitekim…

Türk Sağlık-Sen Bursa Şubesi tarafından Gönül Doktoru İsmail Fakı adıyla her yıl ödül veriliyor. Başkan Mustafa Köse’nin verdiği bilgiye göre, ödüllerin 2013 yılında ilkini Fakı’nın son günlerinde tedavisini yapan Prof. Dr. Rıdvan Ali aldı. 2014’te Uzman Doktor Ramazan Köylü, geçen yıl da Dr. Yüksel Yöndem’e ödül verildi.

Bu yıl ise…

DOSAB Termik Santralı’na makamını kaybetme pahasına karşı çıkan ve sürpriz bir şekilde aramızdan ayrılan Halk Sağlığı eski İl Müdürü Dr. Resul Özbek ödüle layık görüldü. Ödül Dr. Özbek’in ailesine bu akşam saat 18.00’de Ördekli Kültür Merkezi’nde verilecek.

Yanı sıra…

Prof. Dr. Mahmut Yavuz’un moderatörlüğünde Dr. Fakı’nın arkadaşları anılarını anlatacaklar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X