Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bir şok da doğalgazda: 9 ayda 35 bin evin doğalgazı borcu nedeniyle kesildi

Soruyu… TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Enerji Bakanlığı bütçesi görüşülürken CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın sordu:

“Bursa’da borcunu ödeyemediği için doğalgazı kesilen hane sayısı kaç?”

Cevabı ise…

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez verdi.

Üstelik…

Bakan Dönmez’in cevabında hem Bursa, hem Türkiye geneli tablosu var:

“Eylül ayı sonu itibarıyla Türkiye genelinde 128 milyon 809 bin 427 doğalgaz faturası kesildi. Bu faturaların 592 bin 523’ü ödenemedi.”

İki…

“2020 yılı eylül sonu itibarıyla Bursa’da kesilen 5 milyon 414 bin 737 faturadan 34 bin 112 fatura ödenemediği için doğalgazı kesildi.”

Gerçi…

Aydın’ın sorusunda vatandaşın kaç lira doğalgaz borcu olduğu da var, ama Dönmez’in cevabında bu bilgi yer almadı.

Oysa…

Aynı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 14 Kasım 2020 günü bu sütunlardan aktardığımız yine Aydın’a cevabında, “yılın ilk 9 ayında Bursa ve ilçelerinde 123 bin 558 elektrik abonesinin toplam 21 milyon 249 bin 095 lira borcu olduğunu, borcunu ödeyemeyen 22 bin 650 hanenin elektriğinin kesildiğini” açıklamıştı.

Yine de…

Borç rakamı açıklanmasa bile Bursa’da bu yılın ilk 9 ayında faturasını ödeyemeyen 35 bine yakın evin doğalgazının kesildiği görülüyor.

Bu rakam hiç de az olmadığı gibi, vatandaşın içinde bulunduğu ekonomik tablo nedeniyle korkutucu boyutta olduğunu da söylemek gerekiyor.

Nitekim…

Bursa’da borcundan dolayı elektrik ve doğalgazı kesilen ev sayılarını ortaya çıkaran CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın şu değerlendirmeyi yaptı:

“Pandemi yasakları yeniden başlayınca evde kalma süreleri uzadı. Kış koşulları da giderek sertleşince doğalgaz kullanımı arttı.”

Şuna dikkat çekti:

“Korkarım, vatandaşımızın borcunun üzerine borç eklenecek. Bu sürdürülebilir bir durum değil.”

Çağrısı şu:

“Doğalgaz giderlerini düşürmeye yönelik adımlar bir an önce atılmalı.”

 

AK Parti’de arayışa Covid arası!

AK Parti’de “yola devam etmeme” kararı alınan Ayhan Salman aday olmayacağını açıkladı, sonra vakalar yayılınca kongreler durduruldu.

Bu süreçte…

İl başkanı arayışında gözler AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’e çevrilmişti, ama ekipte Covid çıkınca, Genel Merkez’in 7. katı kapatıldı, arayış da durdu.

Ayrıca…

Kongreleri iptal edilen Kadın ve Gençlik yönetimleri atamayla belirlenecek. İl kongreleriyse en erken mart-nisan.

 

Adalet Bakanı hukuk reformu için, insan hakları önerilerini dinledi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın işaretini verdiği reformlardan hukuk boyutunda hazırlıkları Adalet Bakanı Abdülhamid Gül yürütüyor.

Bakan Gül, dün de TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu toplantısına katılarak insan haklarıyla ilgili öneri ve düşünceleri dinledi.

Toplantı sonrası…

Son Başbakan Yardımcısı olan AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu’na toplantıdaki görüşmeleri sorduk.

Önce şu bilgiyi verdi:

“TBMM 27. dönemi başından beri komisyonumuza, 2 yılda 6 bin 414 başvuru geldi. Kurmuş olduğumuz Göç ve Uyum, Hükümlü ve Tutuklular, Çocuk Hakları, Azerbaycan alt komisyonlarıyla çalışmaları yürütüyoruz.”

Şunu da ekledi:

“Elde ettiğimiz neticeleri ve Türkiye’de insan haklarının gelişip güçlenmesi için düşüncelerimizi Sayın Bakan’a iletme fırsatı bulduk.”

 

BTÜ’ye Teknoloji Geliştirme Bölgesi

İlk adımı YÖK attı ve yeni üniversiteler arasında Bursa Teknik Üniversitesi’ne teknoloji geliştirme görevi verdi.

Bunun üzerine…

BTÜ de, yapılanmasında Bursa Valiliği ve BEBKA’nın yer aldığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile işbirliği yaparak Bursa Teknik Üniversitesi Teknopark’ı kurdu.

İşte…

Bu Teknopark’ın kuruluşu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı ve yürürlüğe de girdi.

 

Salgın ve kriz yönetiminde başarı var, ama ‘kamu yönetimi’ sorunlu

Başından beri… Sağlık camiası saygınla mücadele veriyor. Son dönemde açıkladığı ya da açıklamadığı rakamlarla tartışılsa da Sağlık Bakanı Fahrettin Koca bu mücadelenin başarılı ismi.

Bunun yanında…

Terörle mücadelede gelmiş geçmiş en başarılı İçişleri Bakanı gördüğümüz, eski dost Süleyman Soylu afet sonrası kriz yönetiminde başarılı, ama kamu yönetimi boyutunda krizin kaynağı olmayı başarıyor.

Son süreçte…

Üretim ve çalışma yaşamı devam ederken, çalışanların çocuklarını bıraktıkları anaokulları kapatılıp anne-babalar sıkıntıya sokuldu.

Üstelik…

Bir gün önce özel anaokullarının devamı yönünde Milli Eğitim karar alırken, ertesi gün İçişleri Bakanlığı genelgeyle anaokullarının kapatıldığı duyuruldu.

Dahası…

Sabah çocuğunu anaokuluna bırakan anne-babalar işteyken okullara giden polisler “Saat 13.30’da kapatın, yoksa ceza yazarız” dedi.

O saatte nasıl gelinip çocuğun alınacağı hiç düşünülmedi.

 

Engellinin Ulucami’ye girme hakkı yok mu?

Bu sütunlarda… Engelliler Günü olan dün, İnşaat Yüksek Mühendisi M. Tözün Bingöl’ün geliştirdiği “Ulucami’ye mimarisiyle bütünleşen engelli rampası” önerisine yer verdik.

Fotoğraf ise Ulucami gerçeğini çok net gösteriyor.

Engelli sandalyesiyle bir vatandaş, Ulucami’ye giremediği için duvar dibinden ibadetini yapıyor. Oysa onun da içerideki havayı soluma hakkı var.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X