Günlük yaşam… Bir anda koronavirüs üzerinde yoğunlaştı. Dünyayı saran bu virüs hastalık olarak hızla ilerliyor, can kayıplarına yol açıyor. Mücadele için de insanlar evlerine kapandı, yaşam kısıtlandı, ekonomi bozuldu, çarklar durdu.
Günlerdir…
Tüm haberler, konuşmalar, değerlendirmeler, tartışmalar koronavirüs üzerine.
Belediyeler her yeri dezenfekte edip hijyeni korurken, gıdadan ihtiyaca yardım kolilerini vatandaşa ulaştırıyorlar.
Bir yandan da…
Kente ve halka yönelik belediye hizmetlerini sürdürmeye, sorunları çözüp güzel bir gelecek için adımlar atmaya çalışıyorlar.
Örneğin…
Büyükşehir Belediye Başkanı AlinurAktaş’la dün sohbet ederken, günlük işlerin büyük bölümünün koronavirüs mücadelesi olarak yapılanlar olduğunu söyledi ve şunu da ekledi:
“Böyle bir süreçte yatırımlarımızı da sürdürmeye çalışıyoruz. Örneğin Mustafakemalpaşa ilçemizin 1950’li yıllarda yapılan ve eskidiği için artık içinde su tutamaz hale gelen içme suyu şebekesini yeniliyoruz.”
Şu bilgiyi verdi:
“BUSKİ Genel Müdürlüğü’müzde 1 Nisan günü yaptığımız ve yaklaşık 75 milyon lira bedeli olan ihaleye 16 firma katıldı. 326 bin metre şebeke hattı döşeyip Mustafakemalpaşa’nın içme suyu sorununu çözeceğiz.”
Anımsıyoruz da…
Sadi Kurtulan belediye başkanı olduğu yıllarda sürekli Mustafakemalpaşa içme suyu şebekesinin eski olduğunu anlatır, “1950’li yıllarda yapıldıktan sonra hiç yenilenmemiş. Her yerinden su kaçırıyor. Bir gün suyu taşımaz hale gelecek” derdi.
Aynı şekilde…
Mehmet Kanar da geçen yıl Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı seçilince önceliğini en fazla kayıp yaşanan içme suyu şebekesinin yenilenmesine verdi.
İşte…
Günden güne büyüyen ve kentsel gelişim sağlayan Mustafakemalpaşa’nın 70 yıllık su şebekesinin yenileneceğini açıklayan Başkan Aktaş, belki de büyük bir ilçenin kaderini değiştirecek adımı attı.
6 Nisan’da da Karacabey’in içme suyu ihalesi var.
Bursa’dan bakıldığında 75 milyon lira proje bedelli 326 bin 320 metrelik içme suyu hattı pek dikkat çekmiyor, ama Mustafakemalpaşa için çok önemli.
Yani, bu ihale sanılandan daha büyük anlamlar taşıyor.
Acil olmayan ihaleler 31 Mayıs sonrası
Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, günlük çalışmaların büyük bölümünü alan koronavirüs mücadelesi yanında sürdürülen hizmetleri ve projeleri anlatırken şu bilgiyi de verdi:
“Yatırımlarımızı ihmal edemeyiz. Fakat bu süreçte öncelik sağlık oldu. O nedenle İnegöl ve Mustafakemalpaşa’da yarım kalan spor tesislerinin ikmal ihalelerini 31 Mayıs’tan sonraya öteledik.”
Şunu da ekledi:
“Yenişehir’de kapalı pazaryeri ve otopark projemiz var. Onun ihalesini de 31 Mayıs’tan sonraya bıraktık.”
Artık ‘garip’ değil: 45 nüfuslu Garipçetekke Köyü suya kavuştu
Bursa il merkezine 99, Mustafakemalpaşa ilçe merkezine ise 13 kilometre uzakta. Üç tarafı çam ormanı çevrili. Çevre köylerden biraz daha yüksekte, ama Uluabat Gölü’nün harika manzarasına ve Mustafakemalpaşa merkezin etkileyici gece manzarasına sahip.
Mustafakemalpaşa’nın Garipçetekke Köyü doğasıyla çok özel, fakat yıllardır su hasreti çekiyor. 45 nüfuslu köye tankerle su veriliyor.
Kaderinin değiştiğini ve artık garip olmadığını Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş açıkladı.
Dedi ki:
“Yıllardır tankerle içme suyu verdiğimiz 45 nüfuslu Garipçetekke Köyü’ne BUSKİ olarak kendi imkanlarımızla 6.5 kilometre mesafeden içme suyu getirdik ve şebekeyi bağladık. Köydeki musluklardan artık su akıyor.”
Açıkçası…
Doğasının özelliğine, manzarasının güzelliğine karşın içme suyu bakımından garip kalmış köyün musluklarından bu karamsar günlerde su akmasını sağlamak da bir yerel yönetici için mutluluk.
Her kapıyı çalanın her söylediğine inanmayın
Ne yazık ki… Kamu kurumları, yerel yönetimler, STÖ’ler koronavirüs mücadelesi verilirken, toplumu koruyabilmek için olağanüstü çalışılırken, bazı fırsatçılar ve dolandırıcılar da sahaya çıktılar.
Nitekim…
Nilüfer ilçesinde bazı site ve işyerlerine gidip “dezenfeksiyon için belediyeden geldiklerini” söyleyenlerin türemesi üzerine Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de özel mülkiyet alanlarında böyle bir çalışma olmadığını açıklayıp “her kapıyı çalanın her söylediğine inanılmayın” çağrısı yaptı.
Sürpriz istifa… Ülkü Ocakları’nın Bursalı genel başkanı ayrıldı
Haber… Twitter’da karşımıza çıktı ve Ülkü Ocakları’nın Bursalı genel başkanı Sinan Ateş’in görevden ayrıldığını öğrendik.
Paylaşımında…
“09 Ocak 2019’dan itibaren şerefle yürütmekte olduğum Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı görevimden akademik çalışmalarım ve üniversitedeki görevim nedeniyle bugün itibariyle liderimizin müsaadeleriyle ayrıldım” deyip devam ediyordu:
“Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı, ömür boyu taşıyacağım en kutsal unvan olacaktır. Ülküdaşlarım haklarını helal etsinler. Bu can bu bedende oldukça liderim Sayın Devlet Bahçeli’nin ve davamın emrinde olacağım.”
Bu gibi durumlarda…
Akla önce “Acaba birinin ayağına mı bastı?” sorusu geldiği için Sinan Ateş’i arayıp sorduk.
Şu cevabı verdi:
“Hacettepe Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi doçentliğim geldi. Üniversite çalışmamı istedi. Sayın Bahçeli ile konuştum, akademik kariyerin önemli olduğunu söyledi.”
Durum bundan ibaret.
Ahmet Vefik Paşa’ya saygı heykeli
Avukat Fazlı Seyis 2018 yılında atanan Yahya Bahadır’ın ilk yönetim kurulu listesindeydi. Dağ yöresi çocuğu olarak milletvekili aday listesine girdi, ama seçilemedi.
Gönderdiği mesajında…
“Türkçülüğün ve Türk ocaklarının abide taşlarından olan eski Bursa Valisi Ahmet Vefik Paşa’yı rahmet ve minnetle anıyoruz” deyip şu çağrıyı yapıyor:
“Bursa’mızın şehirleşmesinde önemli bir yeri olan Ahmet Vefik Paşa’nın Bursa’da heykelinin dikilmesi elzemdir.”