Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bölünme haritası hazırken, yeni bir Ortadoğu doğuyor

TRT Haber ekranında Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ı dinlerken, 18 gün önce Moskova’nın beyni Kremlin Sarayı’nda izlediğimiz tören aklımıza geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Çağlar’ın yakasına taktığı ve ilk kez bir türk’e verilen Rusya Devlet Dostluk Nişanı aslında bozulan küresel hesapların ilanı gibiydi.

Çünkü…

Rus uçağının Türk savaş jetlerince düşürülmesinden sonra iki ülke arasında oluşan gerginlik, Ortadoğu’nun çatışmalı bölgeleri Kuzey Irak ve Suriye’de bambaşka bir atmosfere yol açtı.

Rusya’dan gelebilecek müdahale nedeniyle Türkiye bölgede uçak dolaştıramaz, sınırlarından çıkamaz hale gelince, küresel emperyalizm hemen harekete geçip bölünmüş yeni Ortadoğu haritalarını masanın üstüne çıkarmıştı.

İşte…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın isteği üzerine Devlet eski Bakanı Cavit Çağlar’ın üstlendiği uzlaşma trafiği böyle başladı, Kremlin’deki madalya böyle geldi.

Tüm bu süreci Çağlar dün TRT Haber ekranında tane tane anlatırken, başından beri yaptığı gibi mütevazılığı hiç elden bırakmadı.

Yine… 1.-yazi-icin-cavit-caglar.jpg

“Biz yalnızca verilen görevi ve üzerimize düşeni yerine getirdik, bütün başarı Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin’e aittir” sözünü tekrarladı.

Bunu yaparken de çok önemli bir gelişmeye dikkat çekti.

O gelişme…

Bugün Rusya’nın Soçi kentinde Rusya, Türkiye, İran devlet başkanları üçlü zirvesi öncesinde Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın aniden Soçi’ye gidip Putin’le görüşmesiydi.

18 gün önce…

Tarihin akışını değiştiren gelişmelerin sonunda, Kremlin Sarayı’nda tarihe tanıklık ederken, şimdi bambaşka bir aşamaya gelindiğini görüyoruz.

Üçlü zirveden 1 gün önce Esad’ın Putin’le görüşmesi yalnızca Suriye için değil, tüm bölge için çok önemli bir gelişme. Belki de dünya savaşına gidecek gelişmelerin önünü kesen tarihi bir anlaşmanın öncesindeyiz.

İşin bir de ekonomik tarafı var.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek başkanlığında cuma günü iki ülke yatırımcı işadamlarının Moskova’da yapacakları toplantı için davet aldığını Çağlar yine TRT ekranında açıkladı.

Bu da yeni Ortadoğu ile birlikte yeni Türkiye-Rusya işbirliği adına önemli.
 

Kremlin’i görünce Beştepe anlaşılıyor 2.-yazi-icin-kremlin-sarayi.jpg

 

Moskova’dan döndüğümüz günden beri bulunduğumuz her ortamda “Kremlin Sarayı nasıl bir yer?” sorusuyla karşılaşıyoruz.

Biz de şu cevabı veriyoruz:

“Kremlin dünyanın sayılı sembol yapılarından. Yüzlerce yıl Rus Çarları ülkeyi buradan yönetmişler. Yüksek tavanlı büyük ve görkemli salonları etkileyici.”

Şunu da ekliyoruz:

“Kremlin Sarayı’na girince, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Beştepe ısrarını daha iyi anladık. Görkemli yapılar, içine gireni kesinlikle etkiliyor.”
 

Başbakan Yardımcısı teklif yaptı, Prof. Yüksel Özkan da kabul etti 3.-yazi-icin-basbakan-yardimcisi-hakan-cavusoglu-ve-prof.-dr.-yuksel-ozkan.jpg

 

Pazar günü… Naim Süleymanoğlu’nun son yolculuğuna uğurlandığı İstanbul’daki cenaze töreninde Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ile Bal-Göç Genel Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özkan tesadüfen yan yana geldiler.

Bir an…

Yüksel Hoca hemen “Sizinle konuşmak istediğim bazı sorunlar var” dedi. Çavuşoğlu da “İyi olur, benim de konuşacaklarım var” cevabını verdi.

İkili…

Atatürk Hava Limanı’nda baş başa görüştüler. Önce Prof. Dr. temsil ettiği Bulgaristan göçmeni camiasının sorunlarını sıraladı:

“Göç İdaresi sürekli ikamet tezkerelerinde sorun çıkarıyor. Sağlık giderlerinde sosyal güvenlik payı 53 liralar sorun oluyor.”

Bu sorunlara…

“İlgileneceğim” diyen Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu ise şunu söyledi:

“Bir yanda Yüksek İhtisas Hastanesi, diğer yanda yapımı hızla ilerleyen Şehir Hastanesi. Bize yardımcı olup görev kabul etmeni istiyorum.”

Teklifin…

Başbakan Yardımcısı’ndan gelmesini beklemeyen Prof. Dr. Yüksel Özkan şaşırsa da şu cevabı verdi:

“Yüksek İhtisas Hastanesi çok önemli. Yanında Kalp Damar Cerrahisi, altında Kadın Doğum Hastanesi var. Görükle’deki Psikiyatri Hastanesi de eklenince önemi artıyor. İyi bir ekiple iyi işler yapılabilir.”

Böylece…

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun doğrudan teklifini Prof. Dr. Yüksel Özkan kabul etmiş oldu ve Bursa Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Sağlık Araştırma Uygulama Merkezi Başhekimliği yolu açıldı.

Konuşmayı duyunca Yüksel Hoca’yı arayıp kutladık. Çok doğru tercih olmuş.
 

AK Parti merkeze dönüşü Karacabey ilçe başkanıyla mı başlatıyor? 4.-yazi-icin-ertem-iscan.jpg

 

Bursa’nın tarım ağırlıklı ilçelerde seçmen tabanı aşağı yukarı bellidir ve seçimlerde çok büyük sürprizler yaşanmaz. Örneğin, Karacabey’de merkez sağ seçmen yapısı nedeniyle genelde merkez sağ adaylar kazanır.

Nitekim…

Ali Özkan seçilene kadar Karacabey Belediye Başkanlığı’na hep merkez sağ partiler ya da bu partilerden gelen adaylar seçildi.

Şimdilerde…

Yeniden yapılanma aşamasında olan AK Parti, teşkilatı yenileme kararı verdiği ilçelerden Karacabey’de yeni ilçe başkanı arayışını sürdürürken merkez sağ seçmen tabanını göz önünde bulunduruyor.

Nitekim…

Geçtiğimiz cumartesi günü; aynı zamanda Belediye Başkanvekili olan Ertem İşcan ile Ahmet Şen, Kadir Sevük, Semih Torun, Olcay Ünal, Erol Şen, İsmail Kutluer ve İsmail Yozgat görüşme için İl Başkanlığı’na çağırıldı.

8 kişi arasından Karacabey siyasetinde her zaman etkili olan İşcan ailesinden Hatem İşcan’ın oğlu ve Ömer İşcan’ın yeğeni Ertem İşcan’ın şanslı görüldüğü kulağımıza geldi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X