Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Böyle bir paranoyayla yaşanmaz: Birileri attığınız her adımı izliyor!

Tartışma… Amerika Birleşik Devletleri Savunma Bakanlığı merkez binası “Pentagon’un dünya genelinde Müslümanların konum bilgilerini satın aldığı” haberleriyle yeniden gündeme geldi.

Haberde…

Pentagon’un, Müslümanların kullandığı dua ve Kur’an gibi cep telefonu uygulamalarındaki kişisel verileri satın aldığı duyuruluyordu.

Aslında…

Bu konu, yani akıllı telefonlar sayesinde dünyanın neresinde olursa olsun herkesin her hareketinin bir yerlerde izlendiği uzun zamandır tartışılıyor.

Hatta…

Pek çok kişi; aile içi sohbetler, ya da arkadaş konuşmalarında satın almayı düşündüğü bir ürün söylediğinde, cep telefonuna o ürünle ilgili bilgiler geldiğini, sosyal medya hesabında o ürünün karşısına çıktığını söylüyordu.

O bakımdan…

Yeni haber, eski bir tartışmayı yeniden başlattı, hatta alevlendirdi.

İşte…

Bursa Teknik Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ali Burak Darıcılı’nın Sputnik haber sitesine yaptığı değerlendirmeler tam da bu ortamda karşımıza çıktı.

Bu tür uygulamaların istihbarat birimleri için çok ciddi kaynak olduğunu ifade eden Darıcı, uygulamanın indirilmesiyle gelen zararlı yazılımların kişisel verilerin paylaşılmasına neden olduğunu söylüyor.

Arkadaşlık uygulamasına verilen kişisel bilgi ve fotoğraf, dini programlara verilen inanç bilgileri istihbarat servislerinin açık istihbarat kaynağı oluyor.

Darıcılı’nın yaklaşımı şu:

“Ben kişisel hayatımda uygulamaları çok az kullanmaya çalışıyorum, ama kullanmadan günlük hayata devam etmemiz de zor. Böyle bir paranoya içinde yaşamamız ise mümkün değil.”

Nasıl korunabileceğimizi de açıklıyor:

“Güvenilirliği bilinmeyen uygulamaları indirmemek gerekir.  Her akıllı telefon kullanıcısı da temel siber güvenlik konusunda bilgi sahibi olmalı. Herkes kendi kişisel verilerini korumalı.”

 

Türkiye sosyal medyadan ne istiyor?

Gündemde… Türkiye’nin sosyal medya devlerinin ofis açmasını istemesi, fakat henüz karşılık bulmaması da var

BTÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Ali Burak Darıcılı şöyle bakıyor:

“Bu temsilcilikler gerekli bilgilerin hukuk yoluyla alınmasını sağlar. Vermezse hukuki yaptırıma uğrar. Dünyanın her yerinde de olur. Kritik noktaysa güvenlik ve özgürlük dengesi.”

 

Yeni akademik unvanıyla ilk ziyaret, kariyerinin ilk basamağına

Geçen hafta duyurduk… Gençlik ve Spor Bakanlığı Yatırımlar ve İşletmeler Genel Müdür Yardımcısı olarak Ankara’da görev yapan Süleyman Şahin akademik unvan aldı ve Prof. Dr. oldu.

Dahası…

Bürokraside aktif görevdeyken Profesörlüğe yükselen birkaç kişi arasına girdi.

Konunun bürokratik boyutu da var:

Prof. Dr. Süleyman Şahin yıllar önce bürokrasiye Yıldırım Belediyesi Yavuz Selim Spor Kompleksi Müdürü olarak adım attı. Sonra, Manisa ve Bursa’da İl Gençlik Spor Müdürü olarak önemli hizmetler gerçekleştirdi.

Dün de…

Yeni akademik unvanıyla ilk ziyareti, kariyerinin ilk basamağı olan Yıldırım Belediyesi’ne ve Başkan Oktay Yılmaz’a yaptı.

Keyifli görüşmede…

Hem gelişmeleri, hem Yıldırım Belediyesi’nin yürüttüğü spor yatırımlarını ele aldılar, Yıldırım’ın gereksinim duyduğu spor yatırımlarını konuştular.

 

Çocuk haklarına Ombudsman desteği

Her fırsatta tekrarlıyoruz… Ombudsmanlık olarak tanımlanan Kamu Denetçiliği kurumunda Kamu Denetçisi Özlem Tunçak bu kentin insanı.

Geçmiş dönem Bursa Milletvekili Mehmet Tunçak’ın eşi Özlem Tunçak dün Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle çocuklarla birlikteydi.

Dahası…

“Çocuğun yüksek yararı ve katılım hakkı çerçevesinde çocuk dostu yaklaşımı kamu idarelerine ısrarla tavsiye ediyoruz” mesajı yayınladı.

 

AK Parti’nin ‘kongre öncesi değişim’ geleneği kadın kollarında da var

Siyasette… AK Parti’nin diğer partilerde gözlenmeyen kendine özgü kuralları var. Bunlar arasında, istişareye dayalı değişim öne çıkıyor.

Özellikle…

Değişecek il ya da ilçe başkanlarına kongreden önce karar veriliyor ve kongreler yeni atanan başkanla yapılıyor.

Nitekim…

AK Parti İl Başkanlığı için de bu süreç işliyor. Kimin AK Parti İl Başkanı olacağına ilişkin Ankara’da değerlendirmeler yapılırken, Kadın Kolları’nda da sessiz sedasız değişimler oluyor.

Örneğin…

Başlayan Kadın Kolu kongreleri öncesinde geçen ay Yıldırım, Nilüfer, Gürsu, Keles’te yaşanan İlçe Kadın Kolu Başkanı değişimlerinden sonra İnegöl’de Derya Uysal, Kestel’de Muazzen Yiğit ve Gemlik’te Aynur Beki atandılar.

Yeni İlçe Kadın Kolu başkanları görevlendirme belgelerini Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Selva Çam’dan aldılar.

 

Atlı Polis timine İl Başkanı ziyareti

Açıkçası… Bursa’nın tarih kokan havasına turizmin sembolü olan atlı polis çok yakıştı.

Vatandaşın ilgi gösterdiği tarihi mekanlardaki atlı polis devriyeleri, pandemi sonrası turistler için de hoş bir anı olacak.

İşte…

Bursa’ya görsellik katan Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne bağlı Atlı Polis Grup Amirliği’ni, kongrede aday olmayacağını açıklayan AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ziyaret etti ve bilgi aldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X