Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Böyle dernekler de var: İyilikte dokunmadıkları kimse kalmadı

Köşe Yazısını Dinle

Zaman zaman… Hemşeri dernekleriyle ilgili tartışmalar yaşanır. Bu dernekler üzerinden siyaset yapıldığı, hatta siyasete müdahale edildiği iddiaları gündeme gelir.

Bu konuya…

Hemşeri derneklerinin yardımlaşma anlayışıyla toplumun sosyal sibobu olduğunu düşününlerdeniz. Aralarında elbette tabela derneği olan, yalnızca kişisel hesaplarla siyasi unvan hedefleyenler var, ama toplumun tümünü kucaklayanlar da var.

Örneğin…

Muş İl-Der bu derneklerden biri.

Aynı zamanda…

Yıldırım Kent Konseyi Başkanı olan Muş İl-Der Başkanı Mehmet Akif Bingöl ve yönetiminden Nuran Çeşitli, Ferit Gücüyener, İhsan Altun, Sabahattin türker, Erkanettin Akaydın ziyaretimize geldiklerinde, sohbetten şunu çıkardık:

Muş İl-Der bir hemşeri derneğinden öteye, yöre ayrımı yapmaksızın iyilik hareketi gibi çalışıyor.

Nitekim…

Başvudan ve gerçekten ihtiyaç sahibi olan her öğrenciye burs desteği vermişler. 25 bin kişilik SMS listesiyle ihtiyaç duyulduğunda kan anonsu yapmışlar.

Suriye’den gelenlere gıda yardımı yanında, dönenlere İdlib’de 15 briket ev yaptırmışlar. Yine o bölgede çadır kentlerde kalanlara giysi ve gıda malzemesi desteği sağlamışlar, fırınlara destek vermişler..

Bunları anlatırken…

“Sadece hemşerilerimize değil, yardım isteyen herkese el uzatıyoruz, en önemli ilkemiz bu” diyen Muş İl-Der Başkanı Bingöl, şuna dikkat çekti:

“Öğrencilere burs yanında, bize ulaşan ihtiyaç sahiplerinin kiralarıyla elektrik ve doğalgaz faturalarını ödüyoruz.”

Üstelik…

Yalnızca yardım yapmıyorlar, sosyal amaçlı çalışmalar sürdürüyorlar.

Gençleri uyuşturucudan korumak için yürütülen projeler yanında, mülkiyeti kendilerine ait Esentepe Mahallesi’ndeki 4 katlı binalarında siyasetten iş yaşamına, eğitimden spora ve yerel yönetimlere kadar her ay kentin bir değerini ağırlayıp sohbet ediyorlar.

Böyle derneklerin çoğalması en büyük dileğimiz.

AK Parti meydanda miting planlaması yaptı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumartesi günkü Bursa programı, NATO Zirvesi’ndeki gelişmelerden sonra halkla  ilk buluşması olacak.

Miting hazırlıklarını yoğun şekilde sürdüren AK Parti İl Başkanı Davut Gürkan milletvekilleri ve yöneticilerle Gökdere Meydanı’nda planlama yaptı.

O gün…

Erdoğan iş dünyası açılışlarını GUHEM’den, belediye açılışlarını Gökdere’den yapacak. Programa Mudanya Kavşağı yeni bağlantı yoluyla Gökdere Millet Bahçesi de girdi.

Altın liste: Büyükşehirde Aktaş, ilçelerde Dündar, Taban, Erdem, Türkyılmaz

Araştırmayı… Belediye başkanlarının başarı oranları üzerinden Hakan Bayrakçı yönetiminde SONAR araştırma firması yaptı.

Dahası…

Büyükşehir ve ilçe belediye başkanları sıralamaları yapılırken, AK Parti ve CHP’li belediyle başkanları için de ayrı ayrı ayrı listeler oluşturuldu.

Buna göre…

Türkiye genelindeki En Başarılı 10 AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanı listesinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yüzde 44.9’la yedinci sırada yer aldı.

Yanı sıra…

En Başarılı 10 AK Parti İlçe Belediye Başkanı listesine Bursa’dan yüzde 58.3’le Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar dördüncü. yüzde 56.2’yle İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban altıncı sıradan girdi.

En Başarılı 10 CHP İlçe Belediye Başkanı listesindeyse Turgay Erdem yüzde 52.7 ile sekizinci ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz yüzde 50.9 başarı oranıyla onuncu sırada bulunuyor.

Erkan Aydın’ın çabası sonuç verdi

Konuyu… TBMM’de 1 yıl önce söz alan CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın gündeme taşıdı, önergeler verdi.

Tip-1 Diyabet Hastası Çocuklar için günde 3-4 kez yapılan ölçümlerde kullanılan sensör ve pompalara SGK’nın ödeme yapmamasını eleştiren Aydın, aileleri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 0-14 yaş grubuna destek verileceğini açıklaması, Aydın’ın çabasının da sonuç verdiği anlamına geldi.

Enerji tasarrufu için Valilik ve üniversite işbirliğinde ilk adımlar atıldı

Toplantı… Bursa Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün başkanlığında yapıldı. Bursa Valiliği İl Enerji Birimi Yöneticisi Levent Yazıcı ve ekibinin yanı sıra, akademisyenler katıldılar.

Ana gündem maddesi…

Üniversitenin doğalgaz ve elektrik ihtiyaçlarının rekabetçi koşullarda karşılanabilmesiyle tasarrufa yönelik adımlardı.

Özellikle…

BUÜ Görükle Kampusu altyapısının eski olmasından kaynaklı kayıp-kaçak ciddi sıkıntı oluyor. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Doğangün de altyapıya aktarılacak kaynakların sınırlı olduğuna dikkat çekti.

İl Enerji Birimi Yöneticisi Yazıcı ise, okullar ve kamu kurumlarındaki çalışmalarını anlatıp 2023 sonuna kadar binalarda yüzde 15 enerji tasarrufu hedefini anımsattı.

Şimdi…

Valilik ve üniversite enerji tasarrufu ve yenilenebilir enerji işbirliği yapacaklar.

FotoFest’te hazırlıklar başladı

12 yıl önce… Türkiye’nin en büyük Fotoğraf Festivali için yola çıkıldı, dünyanın ilgisini çeken yarışma doğdu.

Bu yıl…

18-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek 12. FotoFest için Bursa Kent Konseyi kolları sıvadı. Küratörlüğünü Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Beyhan Özdemir’in yapacağı festivalin ilk hazırlık toplantısı da yapıldı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X