Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bozbey CHP’ye alarm verdi: İktidarı kadınlar belirleyecek

Pazar günü… CHP ilk ilçe kongresini Gürsu’da yaptı. Cavit Kaya’nın yeniden ilçe başkanı seçildiği kongrede, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey de yaptığı konuşmayla salona damgasını vurdu.

Meslektaşımız Erdal Orhan’dan kongrede CHP’ye alarm veren konuşmasını dinleyince Bozbey’i aradık.

Bize göre…

Çok önemli mesajlar içeren konuşmasını üç bölüm olarak ele almak gerekiyor.

İlkinde…

1.-yazi-icin-chp-nilufer-belediye-baskani-mustafa-bozbey.jpgNilüfer Belediye Başkanı seçimlerde asıl hedef olarak dikkate alınmasını istediği seçmen kitlesine işaret ediyor:

“Genel Başkanımızın bizlere bir tavsiyesi var. Özellikle kadınlar konusunda çalışma yapmamızı istiyor. Bu konu bizim için çok önemli.”

Bu noktada…

2007 seçimi sonrası dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’a, o dönem Grup Başkanvekili olan Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediklerini aktardı:

“Deniz Bey’e kadınlar konusunda özel çalışma yapması gerektiğini, iktidar partisinin kadınlara önem vererek oy aldığını daha o zaman söylemişti.”

Sonra da…

Gürsu kongresinde CHP’ye verdiği alarmı aktarmaya devam etti:

“Kadınlarla ilgili zaten sosyal projelerimiz var. Örneğin biz Nilüfer’de inanılmaz projeler yapıyoruz ve karşılığını da görüyoruz.”

Parmak bastığı nokta şu:

“Çünkü, kadınlar artık belirleyici unsur. İktidarı da kadınlar belirleyecek.”

Kongredeki uyarıda şu da var:

“Biz siyasetçiler kahvehaneleri dolaşarak siyaset yapıyoruz. Oralara bakarsanız iktidarın hemen değişeceğini düşünürsünüz, ama iktidar değişmiyor. Çünkü kahvehanelerde hep erkekler var.”

Şöyle devam etti:

“Seçim sonuçlarının sebebi kadınlar. Unutmayalım ki, mevcut iktidarı kadınlar iktidar yaptı, iktidarda da tutuyorlar Kadınlar kime oy verirlerse o iktidar oluyor. Bunu iyi algılamak lazım.”

Ardından…

“Kadın oylarını mutlaka değiştirmemiz gerekiyor” dedi ve şu mesajı verdi:

“Kadınlarımıza sosyal, kültürel ve ekonomik yönden ulaşamazsak seçimlerde kazanma ihtimalimiz azalıyor. Biz ne vaat edersek edelim, ekonomik yönden esir alınan vatandaşımızın oyu dönüyor dolaşıyor iktidara yarıyor.”

 

Bozbey’den iddialı “parlamenter sistem” tahmini

 

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, pazar günü CHP Gürsu kongresinde yaptığı ve CHP’ye alarm özelliği taşıyan konuşmasında iddialı bir siyasi tahmin de ortaya koydu.

Dedi ki:

“Göreceksiniz, çok yakında bizzat iktidar partisi 16 Nisan referandumunun iptali için Anayasa Mahkemesi’ne başvuracak.”

Gerekçesi şu:

“Çünkü yüzde 50 artı 1 oy çok büyük bir hedef. Onun için, parlamenter sistem sayesinde yüzde 30-35’le iktidarlarını sürdürmek isteyecekler.”

 

Mustafa Bozbey: Baskın seçime hazır olun!

 

CHP Gürsu kongresindeki konuşmasıyla parti örgütüne seçim alarmı veren Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, önümüzdeki sürece ilişkin tahmin de yaptı:

“İktidarlarını sürdürebilmek için baskın bir seçime gidebilirler. Onun moraliyle de yerel seçime gidip kalelerini kaybetmemek için mücadele etmek istiyorlar.”

Uyarısı şu:

“Bizim tüm bunlara karşı uyanık olmamız gerekiyor. Kaybedilecek zamanımız yok.”

 

İpekböceği tramvayı Terminal hattı tartışmasında yeni boyut

 

Bu sütunlarda dün de vurguladık… T2 olarak adlandırılan Terminal tramvayı için “Yerin altından neden yapılmadı?” sorusunu Proje Koordinatörü olan ve Recep Altepe döneminde Raylı Sistemler Danışmanlığı yapan Taha Aydın’a yönelttik, verdiği cevapları da aktardık.

Ne var ki, tartışmaya yeni bir boyut eklendiği çok sayıda elektronik posta ve mesajdan anlaşılıyor.

Bu da önemli bir aşama.

Çünkü, yerel yönetimler sağlıklı tartışmalarla yönlerini belirleyebiliyorlar.

Elektronik posta gönderenler arasında Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönem Bursaray’ın temelini atan Erdem Saker de var. Bilgi ve birikimine saygı duyduğumuz Saker’in kategorik değerlendirmesini bir başka yazıda aktarmak istiyoruz.

Gelen mesajları ilettiğimiz Taha Aydın şu bilgiyi de verdi:

“İstanbul Caddesi’nde çalışacak tramvay bölünmüş yol olduğu için 70 kilometre hız yapabilecek. T1 tramvayı ortalama 21 kilometre hız yapabiliyor.”

Ayrıca…

Yine bölünmüş yol avantajıyla iki aracın birbirine eklenebileceğini ifade eden Aydın şunu da ekledi:

“Kayseri ve Samsun’da yolcu kapasitelerine ulaşılamadığı için Bakanlık izin vermedi, Cumhurbaşkanı’nın özel onayıyla tramvay projeleri başladı.”

 

Sanayide çarklar dönüyor: Genç şövalyeler işlerinin başında

5.-yazi-icin-dosabsiad-baskan-ibrahim-ozturk,-nilufer-cevikel,-adnan-sarmen.jpg

Kurulması için çabaları dün gibi anımsıyoruz… Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi 25, DOSABSİAD da 30. yıla gelmiş.

Üstelik…

İşletmelerde genç kuşak patronlarla yaşanan değişim yönetime de yansımış. DOSABSİAD Başkanı İbrahim Öztürk ile başkan yardımcıları Nilüfer Çevikel ve Adnan Şarmen’i dinlerken, ilk kez bu dönem yönetim kurulunda 3 kadın olduğunu öğrenince sanayi kadar gelecek için de umutlandık.

Öztürk de umutlu:

“Sanayide çarklar dönüyor, elektrik tüketimi yüksek. Bu bize moral veriyor. Çünkü şövalyeler işbaşında.”

428 firmanın üretim yaptığı dev bir OSB’ye dönüşen Demirtaş’ta altyapı, arıtma gibi acil yatırımlar tamamlanmış, 10 bin metrekare yeşil alan çalışmaları yapılmış.

Gördük ki…

Genç şövalyelerin hedefleri büyük:

“Güzel işler yapıyoruz. Sanayicimizin girdi maliyetlerini düşürmek, devlet desteklerinden daha fazla yararlanmalarını sağlamak için çalışıyoruz.”

Bir çeşit danışmanlık da üstlenen DOSABSİAD’ın bir girişimi daha var.

DOSAB’dan ihracatı arttırmak için Bursa’daki 10 fahri konsolosla toplantı yapmışlar. Belçika Fahri Konsolosu İbrahim Hızalan toplantıya Başkonsolos’la birlikte gelmiş.

“Önümüzdeki yıl Belçika’da ikili iş görüşmeleri yapacağımız buluşmaya gidiyoruz” derken, mutlulukları yüzlerine yansıyordu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X