Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bozbey de adaylığa hazır: Bursa işlenmesi gereken altın gibi kent

Seçime 4 ay var… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cumartesi günü Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la yola devam edileceğini açıkladı ve AK Parti adayını belirleyen ilk parti oldu. Sonrasında, AK Parti İl Başkanlığı’nda dün basın toplantısıyla Aktaş startı verdi ve hazırlıklar başladı.

İşte…

1.-yazi-icin-mustafa-bozbey-ve-erkan-aydin.jpgO basın açıklamasının olduğu saatlerde CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın ve Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le birlikteydik.

Özellikle…

AK Parti’nin Aktaş’la devam kararından sonra siyaseten bakışların üstünde toplandığı Bozbey’in uzun süredir CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kafasındaki Büyükşehir Adayı olduğu biliniyor.

Ancak…

Bozbey de Nilüfer’e devam arzusunu her fırsatta tekrarlıyor.

Sohbetimizde…

Son durumu sorunca, bir kez daha “Elbette Genel Başkanımız en iyisini bilir ve en doğru kararı verir” dedi ve şunu söyledi:

“Değerlendirme yapıyoruz. Araştırmaları inceliyoruz ve çıkan sonuçları yorumluyoruz.”

Ardından…

“Nilüfer’e 20 yılımızı verdik” deyip devam etti:

“Büyükşehir’e aday olursak Nilüfer’de 4 ayımız daha var. Olmazsak devam ederiz, bunda da bir sıkıntı görünmüyor.”

Sonra…

Daha genel ve ilin tamamına yönelik bir değerlendirme yaptı:

“Bursa gerçek hizmeti alamadı. Hatta, bırakın hizmet almayı diğer şehirlerden geri kaldı. Ben böyle görüyorum.”

Bakışı şu:

“Bursa’yı Nilüfer taşıyor. Kültürde, eğitimde, sosyal alanlarda Nilüfer Bursa’nın merkezi oldu. Osmangazi, Yıldırım, Kestel, Gürsu var, ama bu değişimi göremedik, Nilüfer gibi yapılamadı.”

Düşüncesi şu:

“Bursa işlenmesi gereken, altın değerinde bir kent.”

Yıllarca Nilüfer’de uyguladığı yerel yönetim anlayışını anımsattı:

“Nilüfer’de yıllarca katılımcı demokrasi uyguladık. Bursa’da da doğru işler yapılabilmesi için toplumun tüm katmanlarından görüş alınarak uygulanmalı, ama sadece görüş almak da yeterli değil.”

Şunu da ekledi:

“İnsanlar otobüsler tutup Eskişehir’i görmeye gidiyorlarsa kent yöneticilerinin sorumluluğu var demektir.”

 

Aydın: Genel Başkan daha bana söylemedi

 

CHP kulislerinde yine uzun zamandır Kılıçdaroğlu’nun Osmangazi’de seçimin Bursa Milletvekili Erkan Aydın’la kazanılacağına inandığı konuşuluyor.

Bu durumu…

Mustafa Bozbey’le birlikte yaptığımız sohbet sırasında Aydın’a söylediğimizde şu cevabı verdi:

“Bunlar konuşuluyor, benim de kulağıma geliyor. Fakat Genel Başkanım’la bu konuda bir görüşmemiz olmadı, bana da söylemedi.”

Şunu vurguladı:

“2014’te Osmangazi adayıydım. Yeniden böyle bir adaylık söz konusu olursa parti görevi kabul ederim.”

 

CHP aday komisyonları kurdu, Bursa Başkanı Erdal Aksünger

 

31 Mart yerel seçimine yönelik aday belirleme çalışmalarını ilk başlatan parti CHP oldu ve geçtiğimiz hafta 9 ilçedeki belediye başkan adaylarını basın toplantısıyla Bursa kamuoyuna tanıttı.

Başta…

Büyükşehir olmak üzere merkezdeki adaylarını henüz netleştirmeyen CHP’de bu hafta önemli görüşmeler var. Daha doğrusu, hızlı bir karar süreci yaşanacak.

Çünkü…

CHP Genel Merkezi tarafından illerdeki aday belirleme çalışmalarını yürütmek üzere oluşturulan komisyonlar cuma gününe kadar aday adaylarıyla, ya da adaylığı düşünülenlerle görüşmelerini tamamlayacaklar.

Bu doğrultuda…

Bursa’daki aday belirleme çalışmaları için de Parti Meclisi Üyesi Erdal Aksünger başkanlığında Adıyaman Milletvekili Abdülrahman Tutdere, Adana Milletvekili Orhan Sümer ve Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’den oluşan komisyona görev verildi.

Komisyonun…

Cuma gününe kadar çalışmaları tamamlanacağı için, salı ya da çarşamba Bursa’da olması bekleniyor.

 

Gözler AK Parti’de: Başkanlardan kimlerle yola devam edilecek?

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’la yola devam kararı alan AK Parti’de gözler şimdi ilçe belediye başkanlarına çevrildi.

Daha açık söylemek gerekirse…

Nilüfer ve Mudanya dışındaki 15 ilçede belediye başkanlıklarını elinde bulunduran AK Parti’nin hangi ilçelerde belediye başkanlarıyla yola devam edileceği, hangi belediye başkanlarının değiştirileceği merak ediliyor.

Merak edilenlerin başındaysa, değişimin hangi oranda gerçekleşeceği geliyor.

Kulağımıza gelenlere göre…

Bu konudaki son karar, geride bıraktığımız hafta yapılan son kamuoyu araştırması sonuçları göz önüne alınarak verilecek. Teşkilatların görevdeki belediye başkanlarıyla ilgili görüş ve değerlendirmeleri de kararda etkili olacak.

Kararın da…

Bu hafta içinde şekillenmesi ve hafta sonunda toplu açıklamayla kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

 

Murat Ünal: Mudanya benim vatanım

 

5.-yazi-icin-murat-unal-paylasimi-mudanya.jpgAK Parti’de hangi belediye başkanlarıyla yola devam edileceği kararı kadar beklenen bir karar daha var: İlçe başkanlarından aday gösterilecek var mı?

Kulisler bu soruya cevap ararken, adaylığı yönünde beklenti olan isimlerden AK Parti Mudanya İlçe Başkanı Dr. Murat Ünal sosyal medya hesabından Mudanya fotoğrafı eşliğinde dikkat çekici bir paylaşım yaptı:

“Mudanya benim canım; vatanım da vatanım.”

Mesajı, aday adaylarından Necati Şahin de kendi takipçileriyle paylaştı.

 

Hem genç, hem heyecanlı: Keles için Bursa ve Ankara’da koşacak

 

6.-yazi-icin-keles-aday-adayi-emre-kahraman.jpgGenç bir aday adayı… Üstelik, gördüğümüz heyecanı en yüksek aday adayı. Emre Kahraman gençliğiyle AK Parti’den aday adayı olduğu Keles için koşmaya hazır.

Diyor ki:

“Seçilirsem Keles’te oturup kalmayacağım. Yoksa Keles’i büyütemeyiz. Sorunları çözmek için Bursa ve Ankara’da koşacağım, her kapıya gideceğim.”

Bu noktada…

Uludağ’ın arkasındaki saklı cennet Keles’i dışa açacağını söyleyen Kahraman’ın vaadi şu:

“10’ar katlı binalar değil, modern bir Keles vaat ediyorum. Her şeyi Kent Konseyi’ne danışıp yapacağım. Keles A.Ş.’yi kurup ürettiklerimizi satacağım.”

Şunu da ekledi:

“Türk Sanat Müziğimizin divası Müzeyyen Senar’ın Kelesli olduğunu kimse bilmez. Keles Müzesi kurup Senar’a da yer vereceğim.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X