Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bozbey: İmardan trafiğe Bursa’yı ameliyat edip sorunları çözeceğiz!

20 yıl Nilüfer Belediye Başkanlığı yaparak Bursa rekorunu elinde bulunduran Mustafa Bozbey, edindiği deneyim ve gözlemlerine kurduğu insan ilişkilerini de ekleyerek CHP Adayı olarak Büyükşehir Belediyesi’ni yönetmek istiyor.

Olay Televizyonu’ndaki Her Açıdan programında konuk ettiğimizde, kendine çizdiği Büyükşehir hedefini konuştuk.

Öncelikle…

1.-yazi-icin-chp-buyuksehir-adayi-mustafa-bozbey.pngBugün için Türkiye’nin dördüncü büyük kenti olan Bursa’nın yeni ulaşım ağlarıyla çok yakında Türkiye’nin üçüncü büyük kenti olacağını öngörüyor.

Hesabını da…

Buna göre yapıp “Böylesine önemli bir merkezin marka değeri olması lazım” dedi ve bakışını şöyle ortaya koydu:

“Biz bilime dayalı ve danışarak dertlere derman olmak istiyoruz. İmar sorunlarından trafiğine kadar farklı açılardan bakarak Bursa’yı ameliyat edeceğiz ve sorunları birlikte çözeceğiz.”

Sonra da…

Yerel yönetim deneyim ve gözlemlerine dayanarak Bursa’nın sorunları sıralaması yaptı, ilk sıraya da ulaşım ve trafiği koydu.

İkinci sırada özel bir tespiti yer aldı:

“Bursa’nın kentsel sorunu var. Ne yazık ki doğru kentleşemedi. Oysa yöneticilik maharetlerinin doğru yönlendirmesi gerekiyordu.”

Ardından…

Üçüncü sırada çevresel sorunları ve dördüncü sırada turizm sorunlarını sayarken, turizmi yönetme hedeflerine farklı yaklaştı:

“Bursa turizmden pay alamıyor. Turistleri Bursa’nın kültürel değerleriyle tanıştırıp daha fazla gecelemelerini sağlayacağız.”

Örnek de verdi:

“600 yıldır acı günümüzde, mutlu günümüzde okuduğumuz ve Peygamberimize övgüleri dile getiren mevlidimizin yazarı Süleyman Çelebi’nin Ulucami’nin imamı olduğunu kaç kişi biliyor? Ulucami, ya da avlusunda Süleyman Çelebi neden yok?”

Hedefi şu:

“Bunun gibi çok kültürel değerimiz var. Kültürel mirasımızı anlatacağız.”

Kentin sorunlarına işsizliği de ekledi:

“İşsizler için proje üretmek zorundayız. Kritik dönemden geçiyoruz, ama herkes katkı sağlamalı. Büyükşehir Belediyesi de yapmak zorunda.”

 

“Birlikte yönetme sorunu var”

 

CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’in anlayışında birlikte yönetim önemli yer tutuyor. Bu noktada “Bursa’nın birlikte yönetme sorunu var. O nedenle yapılan bir çok hizmet atıl kaldı” deyip yöntemini açıkladı:

“Nilüfer’de mahalle komiteleriyle uyguladığımız demokratik katılım modelini Bursa’nın tamamına yayacağız.”

Planı şu:

“2 ayda bir belediyle başkanlarıyla toplantı yapacağız. Hangi parti önemli değil. Önemli olan Bursa’nın tamamını temsil eden yapı. 15 günde bir de bir ilçeye gideceğim.”

 

“Bursa’nın tüm ilçelerinde izimiz var”

 

Gerçi… 20 yıl Nilüfer Belediye Başkanlığı yaptı, ama insana dokunma anlamında Nilüfer’le sınırlı kalmadı.

CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey bu ilişkisini şöyle anlattı:

“Kentin her tarafında, tüm ilçelerde insanların acı gününde de mutlu gününde de gitmeye çalıştım. Fiziki talepleri oldu, yerine getirdik.”

Açılış için gittiği Osmangazi Panayır Mahallesi’nde 2012’de camiye yaptığı yardım nedeniyle teşekkür edildiğini söyleyip ekledi:

“Her şeyi karşılıksız yaptım, bugün hatırlatıyorlar. Onun için, Bursa’nın tüm ilçelerinde izimiz var.”

 

“Her yer Nilüfer olacak” sloganıyla yaşanabilir bir kent hedefi

 

Olay Televizyonu Her Açıdan programında konuk ettiğimiz CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’e projelerini de sorduk.

Projeleri…

Mart başında açıklayacağını söyledi, ama bazı ipuçları da verdi:

“Bursasporlular hiç merak etmesinler, stadyumu tamamlayacağız. Çevresiyle birlikte 24 saat yaşayan bir yer haline getireceğiz.”

Yaşamın vazgeçilmezi su ve ulaşım için hazırlık yaptıklarını söyledikten sonra, “Bursa’da 5 çeşit toplu taşıma var. Bursaray, tramvay, halk otobüsü, belediye otobüsleri, minibüsler. Bunları entegre etmemiz lazım” dedi.

Şuna özel vurgu yaptı:

“Bazı ilçelerimizin çok rahatlıkla bisiklet kullandıklarını görüyorum. Bildiğim için söylüyorum, ama ne yazık ki o ilçelerde bisiklet yolu yok.”

Önemli bir kriteri de şu:

“Kentsel dönüşüm, yaşanabilir binaların olduğu kentle gerçekleşecek. Kentin siluetini bozmayan binalar kenti kirli göstermeyecek.”

Ardından…

“Bunları çözecek anlayışa sahibiz. 20 yıllık birikimimiz var. Yaptıklarımızı Bursa’nın her tarafına yayacağız, her yer Nilüfer olacak” deyip yine insana dokunan proje açıkladı:

“Mahalle pazarlarının yakınlarında mobil kreşler kuracağız. Anneler daha rahat pazar alışverişi yapacak, gülümseyen bir Bursa olacak.”

 

Atatürk’ün önerdiği cadde!

 

Kentin doğru planlanıp gelişmesiyle ilgili görüşlerini açıklayan CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey, bu yöndeki ilkelerini anlatırken şu örneği verdi:

“Atatürk, Yalova Yolu’ndan Bursa’ya gelirken, karşıdan kente bakıp, ‘Öyle bir yol yapın ki, Bursa’ya gelenler direkt Ulucami ile karşılaşsın’ demiş. Bizim ilkemiz de bu. Turist Bursa’ya girerken Ulucami, Tophane gibi kentin değerleriyle karşılaşmalı.”

 

AK Parti’de baş döndüren cuma gecesi değişiminin perde arkası

 

Aslında… AK Parti’nin sürpriz adaylarını 10 Ocak Perşembe günü yazdık. Osmangazi’de Ahmet Yıldız’ın, Yıldırım’da Oktay Yılmaz’ın adaylıklarını duyururken, Mudanya’nın da MHP’ye bırakıldığı bilgisini paylaştık. Cuma günü de, Osmangazi ve Yıldırım’ın yeniden masaya alındığını aktardık.

Sonrasında…

Cuma günü Bursa milletvekillerinden bir grup AK Parti Genel Merkezi’ne gittiler. Görüşmenin ardından hareketlilik başladı ve bir dizi görüşme oldu.

Son görüşme de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM İnsan Hakları İmceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu arasında yapıldı.

O görüşme sonrası Osmangazi’de Mustafa Dündar’ın devamı kararı verilirken, Yıldırım’da Yılmaz onaylandı Keles’te Mehmet Kesin’e dönüldü.

Gece de Mudanya’dan vazgeçen MHP’ye Yenişehir verildi.

Böylece…

Bugün Numan Kurtulmuş’un açıklayacağı liste şu şekilde oluştu:

Osmangazi Mustafa Dündar, Yıldırım Oktay Yılmaz, Nilüfer Necati Şahin, Karacabey Ali Özkan, Gürsu Mustafa Işık, İnegöl Alper Taban, Mudanya Murat Ünal, İznik, Kaan Usta, Mustafakemalpaşa Mehmet Kanar, Gemlik Berkay Bulut, Kestel Önder Tanır, Orhangazi Bekir Aydın, Orhaneli Ali Aykurt, Keles Mehmet Keskin, Büyükorhan Ahmet Korkmaz, Harmancık Yılmaz Ataş, Yenişehir Davut Aydın (MHP).

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X