Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bozbey kolları sıvadı: Halkın taleplerine karşı duramazdık

Bursa’da peşe peşe 4 seçim kazanıp aralıksız 20 yıl belediye başkanlığı yapan yalnızca bir kişi var: Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey.

30 yıllık geçmişi olan Nilüfer’de 20 yıl belediye başkanlığı yapmak kolay değil. Üstelik yeni kurulmuş bir ilçede bu kadar uzun süre görevde kalmak daha zor.

Zaten…

1.-yazi-icin-chp-buyuksehir-adayi-mustafa-bozbey.jpgCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Büyükşehir Adayı olarak Bozbey’i düşünmesinin ve ısrar etmesinin nedeni de bu.

Kılıçdaroğlu ocak ayından bu yana Mustafa Bozbey’i düşündüğünü her ortamda ve fırsatta ima etmekle kalmadı, ifade de etti.

Gerçi…

Başlangıçta Bozbey yeni hedefe soğuk yaklaştı ve Nilüfer’de devam etmek isteğini o da her fırsatta ortaya koydu, her sorulduğunda “Genel Başkan da bizim düşüncemizi göz ardı etmez” dedi.

Kararını da…

26 Kasım günü ilk kez bu sütunlardan “Bozbey de adaylığa hazır: Bursa işlenmesi gereken altın gibi kent” başlığıyla duyurduk.

İşte…

Tüm bunların ardından yeni yıl ziyareti için Olay’a geldiğinde son durumu da konuşma fırsatımız oldu.

Öncelikle…

Bugün için yapılan kamuoyu araştırmalarının lehine olduğunu vurguladı.

Sonra da…

Büyükşehir adaylığını kabul etmesinin nedenini açıkladı:

“Adımın konuşulduğu ilk andan itibaren halktan gelen teveccüh artarak devam ediyor. Halkın taleplerine karşı durmamız da söz konusu olamazdı.”

Duygularını da ilk kez dile getirdi:

“Son 1 aydır, Nilüfer’de 20 yılı boşa geçirmediğimi görmenin mutluluğu içindeyim. Benim için çok önemli olan Bursa’ya hizmet edebildiğimi, bir iz bırakabildiğimi gördüm.”

Ardından…

“Yaşadıklarım, gördüğüm ilgi beni duygulandırıyor” deyip devam etti:

“Sokağa çıktığımda insanların ‘Başkan buyur bir çay söyleyelim’ demelerini önemsiyorum. Sokağa çıktığında görmezden gelinip sırt dönülen olmadım. Bana hep ailelerinden biri gibi davrandılar. Ben de onları içten sevdim.”

Şunu da ekledi:

“Kararımı verip ‘Büyükşehir için yola çıkıyoruz’ dediğimde adım attığım her yerde bunları gördüm. Bu da beni çok mutlu etti.”

 

Kılıçdaroğlu ile neler görüştü?

 

Büyükşehir adaylığı 4 Ocak’taki CHP Parti Meclisi toplantısında açıklanacak, fakat Mustafa Bozbey seçim çalışmalarına başladı. Pazartesi günü de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel başkan yardımcılarıyla görüşmek için Ankara’daydı.

Neler konuştuklarını sorunca şunu söyledi:

“Genel bir değerlendirme yaptık, son anketleri Genel Başkanımıza sundum. Biraz da bunlar üzerine konuştuk.”

Şunu da ekledi:

“Bursa’yı çok önemsiyor, 31 Mart’ta kazanacağımıza da inanıyor.”

 

CHP ve İYİ Parti’ye Bozbey’den çağrı

 

CHP Büyükşehir Adayı olarak Mustafa Bozbey çalışmaya başlarken öncelikle şu değerlendirmeyi yaptı:

“İttifak anlaşması gereği Bursa’da CHP aday çıkaracak, İYİ Parti destek verecek. İlçelerle ilgili görüşme devam ediyor. İki parti genel merkezinin alacakları karara saygılıyız.”

Şunu vurguladı:

“Karar doğrultusunda tavizsiz çalışacağız.”

Sonra da çağrıda bulundu:

“CHP ve İYİ Parti’nin ‘Önce Türkiye, sonra Bursa’ anlayışıyla mutabakata varacaklarına inanıyorum. Çünkü iki partiye de sorumluluk düşüyor.”

 

Mudanya yeni dönemde antik kentleriyle tarih turizmine açılacak

 

4.-yazi-icin-mudanya-belediye-baskani-hayri-turkyilmaz.jpgAdaylığının açıklanması için 4 Ocak’ta toplanacak CHP Parti Meclisi’ni bekleyen Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz kendinden emin. Sloganını da “Yeniden Mudanya kazanacak” olarak belirlemiş.

“Adaylığımla ilgili sıkıntı yok” diyen Türkyılmaz 31 Mart seçimi için iddialı:

“Geçen seçim yüzde 42 ile kazanmıştık, bu kez yüzde 60’ın üstünde alırım.”

Bir yandan…

PM açıklamasını beklerken, yeni dönem projelerinin bazılarını Olay Medya ziyaretinde açıkladı:

“2700 yıllık Myrleia dışında dönemin iki antik kenti daha var. Mudanya’yı tarih turizmiyle dünyaya açacağız.”

Bu noktada…

Eşkel’den Altıntaş’a olan bölgedeki antik çalışmalar için Tarih Birimi oluşturduklarını, Myrleia bölgesinde antik yaşam alanı ve arkeopark planladıklarını anlattı.

Yanı sıra…

Tirilye’ye araç girişini önlemek için 4 otopark yapılacağını, gelenlerin de akülü glof araçlarıyla limana ulaştırılacağını söyledi.

Yeni dönemde…

İskele Meydanı’ndaki Atatürk Heykeli arkasında bulunan PTT binasını da deplase ederek oluşturulacak alanda yeni bir belediyle binası vaat ediyor. Bölgeyi de muhteşem bir meydan olarak düşünüyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın ailesi cenaze için Bursa’ya geldi

 

5.-yazi-icin-mustafa-erdogan-ve-ziya-ilgen.jpegPek kimsenin haberi olmadı… Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın aile sohbetlerinde Kosovalı enişte olarak seslendiği İsmet Karataş 29 gün tedavi gördüğü Yüksek İhtisas Araştırma Hastanesi’nde pazar akşamı yaşamını yitirdi.

Karataş, 15 Temmuz gecesi darbeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan’a haber veren eniştesi Ziya İlgen’in kız kardeşiyle evliydi. İlgen de geçtiğimiz yıl yine aynı hastanede annesini yitirmiş, Erdek’teki cenazesine Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılmıştı.

Bu kez…

Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi katılamadılar, ama kardeşleri Mustafa Erdoğan ile Vesile İlgen ve eşi Ziya İlgen pazartesi günü Bursa’daydılar.

İsmet Karataş’ın Küçükbalıklı Merkez Camii7nden kaldırılan cenazesi sırasında aileyi yalnız bırakmadılar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X