Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bozbey’den ilk mesaj: Adayım ve nereden başlayacağımı biliyorum

Köşe Yazısını Dinle

31 Mart için… 2019 yerel seçiminden sonra ikinci kez CHP Büyükşehir Adayı olmasıyla ilgili Bursa’dan Ankara’ya kadar herkes konuştu.

Yerel seçime iki yıl kala…

Dönemin CHP Genel Başkanı olarak Kemal Kılıçdaroğlu’nun ilan ettiği adaylığını, 4 Kasım’daki CHP Kurultayı ilk gününde, saat 03.00’te yeni Genel Başkanı olarak Özgür Özel televizyon yayınında teyit etti.

En son…

CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın, “Büyükşehir adayımız Mustafa Bozbey. Sokaktan aldığım beklenti bu yönde” dediğini dün aktardık.

Böyle bir süreçte…

Kurultaydan beri adaylığıyla ilgili hiç konuşmayan Mustafa Bozbey’le çarşamba gecesi sohbet ederken, “Adaylığınızı herkes konuşuyor, ama siz hiç ipucu vermiyorsunuz. Aday mısınız?” diye sorduk.

Net bir cevap verdi:

“Evet, adayım. Hedefimiz Büyükşehir.”

Neler yaptığını da açıkladı:

“4.5 yıldır projeler hazırladık. Arkadaşlarımız 9 ayrı grupta çalıştılar. O toplantılar ve görüşmelerden çıkan sonuçları raporlaştırmaya başladılar.”

Çalışma alanlarıyla ilgili konu başlıkları hakkında da bilgi verirken “Bursa’yla ilgili her konu gündemimizde” diye başladı ve şunları sıraladı:

“Trafik, ulaşım, raylı sistem, tarım, turizm, eğitim, mesleki eğitim, spor, kültür gibi ana başlıklarda raporlar hazırlanıyor.”

Bu noktada…

“Seçimi kazandığımızda nereden başlayacağımızı çok iyi biliyoruz” dedi ve şunu söyledi:

“Bursa’nın sorunlarına hakimiz. Merkezden ilçelere sorunlar üzerine çalışıyoruz. Bursa maalesef İstanbul, Ankara, İzmir’in gerisinde kaldı.”

Düşüncesi şu:

“Katılımcı demokrasi gereği tarafların bir araya gelmesiyle Bursa’nın sorunlarına çözüm bulmayı hedefliyoruz. Taraflar bir araya gelmezse Bursa kaybeder.”

Şunu da ekledi:

“4.5 yıldır gittiğimiz her yerde ilgiyle karşılandık. Herkes aynı şeyi söylüyor ve ‘Değişim şart, o da bu seçimle olacak’ diyor.”

Mesajı şu:

“Bursalıların adayı olacağız.”

 

Akın Poroy, CHP’den Mudanya aday adayı

2000’li yılların başında… Önce DYP’de, sonra DTP’de il Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı. 2009’da CHP’den Osmangazi Belediye Meclisi’ne seçildi, İl Başkan Yardımcısı olarak görev üstlendi.

2014 yerel seçiminde CHP’den Mudanya Belediye Meclisi Üyesi oldu, Belediye Başkan Yardımcılığı yaptı.

Genç, dinamik, sosyal ve siyasal çevresi geniş olan Akın Poroy, 31 Mart yerel seçimi için CHP’den Mudanya Aday Adayı oldu.

 

Çevre ve Şehircilik Bakanı’na kentsel dönüşüm sorunlarını anlattılar

Aslında… Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, daha AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olduğu dönemden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki ile arasının iyi olduğunu biliyoruz.

Nitekim…

Özhaseki de bu dönem bakanlığı döneminde Büyükşehir’le birlikte Bursa’ ve ilçelerine ilişkin projeler geliştirdiler.

Bu kez…

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’yi TBMM’de nöbetçi olduğu çarşamba akşamı Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş 6 Bursa milletvekiliyle ziyaret etti.

Mustafa Varank, Müfit Aydın, Emine Yavuz Gözgeç, Ayhan Salman, Mustafa Yavuz, Emel Gözükara Durmaz’ın da bulundukları görüşme, Bursa’nın kentsel dönüşüm sorunları ağırlıklı geçti.

Belediye-bakanlık arasında aksayan yazışmalar da görüşme konuları arasındaydı.

 

AK Parti seçimi ve temayülü konuşuyor

Pazar günü… AK Parti Sosyal Politikalar Başkanı ve eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya yönetiminde temayül yoklaması yapacak olan AK Parti’de bir yandan seçim hazırlıkları sürüyor.

İşte…

Böyle bir süreçte, AK Parti Marmara Bölge Koordinatörü Jülide İskenderoğlu sürpriz bir ziyaret yapmakla kalmadı, ilçe başkanları toplantısına da katıldı ve seçim hazırlıklarına ilişkin Genel Merkez isteklerini iletti.

 

Eğitimde yenilikçi değişimler Bursa konferansında masaya yatırılıyor

Değişim önemli… Çünkü, rutine dönen alanlarda ilerleme kaydedebilmek mümkün değil. Hele eğitim gibi doğrudan insana dokunan alanlarda değişim ve yeniliğe açık olmak kaçınılmaz.

Bu konu…

Eğitimde İnovasyon Derneği tarafından her yıl Eğitimde Değişim adıyla düzenlenen konferansların Bursa ayağında Değişim İçin: Yeniden Okul temasıyla ele alınacak.

16 Aralık’ta…

Özel Bursa Kültür Okulları ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Bursa konferansıyla ilgili bilgilendirme yapan Özel Bursa Kültür Okulları Kurucusu Zafer Bulut, konunun özünü şöyle açıkladı:

“Eğitimde Bursa özgün bir konuma sahip. Yenilikçi anlayışın temsilcisi olduğumuzu bu projemizle bir kez daha gösterecek olmanın haklı mutluluğunu yaşıyoruz”

Açıkçası…

Eğitimde kalitenin artmasını sağlayacak yenilikçi değişim başka sektörlere de örnek olmalı.

 

Kurtuluş Caddesi’nin yüzü gözü açılıyor!

Bir dönem… Tayyareci Mehmet Ali Caddesi ile birlikte Yıldırım’ın en önemli caddesi, çevre yapılanması yoğun olan Kurtuluş Caddesi’ydi.

Son yıllarda…

Kurtuluş Caddesi’nin artan yükü yanında, kullanım alışkanlıkları değişti.

Nitekim…

Yıllardır beklenen elektrik hatlarının yeraltına alınmasıyla harekete geçen Yıldırım Belediyesi yoğun caddenin kaldırımlarını düzenleyip 1300 ton asfalt dökerek yenilemeye başladı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X