Ahmet Emin Yılmaz
Ahmet Emin Yılmaz

Bozbey’e göre en önemli sorun trafik: Zaman boşa gidiyor, hava kirleniyor!

Köşe Yazısını Dinle

Özlüce’de… CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’in gazetecilerle yaptığı kente dair sohbet toplantısından çıkıp İzmir Yolu’na inince kendimizi trafik denizinin tam ortasında bulduk.

3 şeritli yol durmuş, trafik adım adım ilerliyordu.

O sıkışıklıkta…

Bozbey’in söyledikleri, daha gazeteye ulaşamadan aklımıza takıldı:

Dedi ki:

“Bu kentin en önemli sorunu trafik. Zamanımızı trafikte harcıyoruz. En kötü tarafı, çevresel sorunu. Trafikte araçların egzozlarından çıkan karbon havamızı kirletiyor. Bana göre bu zamandan daha önemli.”

Ölçümleri anımsatıp “Bursa’nın havası kötü ve kirli” dedi.

Tespitini aktarırken…

Gittiği yerlerdeki yakınmalardan yola çıkıp şu değerlendirmeyi yaptı:

“Kentin merkezindeki öncelik; trafik, kentsel dönüşüm ve ekonomi. Merkez dışındaki ilçelerdeyse ekonomi öncelik. Her ilçenin sorunu ve beklentisi farklı.”

Ardından…

“Biz de 17 ilçeye beklentiye dönüşen farklı projeler uygulamak için 1 Nisan sabahını bekliyoruz” dedi.

Sonra da…

Bursa’yı tedirgin eden deprem sorununa değindi:

“Deprem, çevre illerimizde olduğunda aklımıza geliyor. Oysa 1999’dan bu yana 25 yıl geçti, bir şey yapılmadı.”

Kendi döneminde Nilüfer Belediyesi’nden örnekler verdi:

“İnşaat Mühendisleri Odası’yla protokol yapıp, 1999 öncesi tüm yapıların testlerini sağladık. Ataevler’in depremsellik sıkıntılar vardı, kentsel dönüşüm projeleri hazırladık.”

Şunları da anımsattı:

“Toplanma alanlarını belirleyip Mahalle Afet Gönüllüleri’nin eğitimlerini sağladık. 28 mahalleye içinde jeneratörü kesicisi olan afet kontenteynerleri koyduk. Başka kimse kılını kıpırdatmadı.”

Şunu da çok önemsiyor:

“Nilüfer’de fay hatlarıyla ilgili çalışma başlattık. 95 kilometrelik yeni fay bu çalışma sonucu ortaya çıktı. Büyükşehir dahil 6 belediye başkanına mektup yazdım, ama geri dönüş olmadı.”

Kaygısı şu:

“O fay üzerinde yeni konut ve fabrikalar yapılıyor.”

‘Vatandaşın derdi ekonomi, kentin sahibi yok’

Konuşmasında… “Bu kentin sahibi yok” vurgusu yapan CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey, gittiği yerlerde vatandaş ve esnafın ekonomiden yaşadığı sıkıntıyı anlattığını söyledi.

Bursa için hareket planı şu:

“Kent dinamiklerinin onayını alarak, Bursa Kent Anayasası yapmakla işe başlayacağım. Bunun için de önce ulaşım, sanayi, tarım, turizm master planları yapacağım.”

Şunu da ekledi:

“Bursaspor’a destek vereceğim.”

Bozbey ve Aydın moralli: Sahadaki hava CHP adaylarına umut verdi

Sabah… Özlüce’de CHP Büyükşehir Adayı Mustafa Bozbey’i dinledik. Kendi gündeminden değerlendirmeler yaptı, polemikten uzak durdu.

Ardından…

CHP Osmangazi Adayı Erkan Aydın öğle saatlerinde Olay’ın konuğu oldu. Önce olay.com.tr’deki Bursa’nın Geleceği programında Melis Evcimen’in sorularını cevapladı.

Programda…

Altıparmak-Merinos arası bitişik nizam yüksek katlı yapıların yıkılması gerektiğini söylerken, kritik değerlendirmeler yaptı

Sonra da…

Olay İcra Kurulu Başkanı Mehmet Ali İnan’ın odasında yönetici ve yazar arkadaşlarımızla sohbet ettik.

CHP’nin…

Büyükşehir ve Osmangazi adaylarını dinlerken şu izlenimi edindik:

Mustafa Bozbey’in de, Erkan Aydın’ın da moralleri yüksek. İkisi de bu seçimin geçen seçimden farklı olduğunu söylüyor, ikisi de bu defa farklı sonuç bekliyor.

Sahada gördükleri, ikisinin de umudunu arttırmış.

İznik’te girmedik kahve ve uğramadık ev bırakmadı!

Hakan Çavuşoğlu… 2019 yerel seçiminde AK Parti’nin Bursa kaptanıydı. Evine bile uğramadan her yere yetişmeye çalışırdı.

Bu seçim…

AK Parti onun deneyiminden pek yararlanmıyor, ama son Başbakan Yardımcısı olan Çavuşoğlu saha çalışmalarına katılmaya özen gösteriyor.

Nitekim…

Cuma akşamı İznik’te adeta “Girmedik kahvehane, kapısını çalmadık ev bırakmadı” dedirten her zamanki yüksek tempolu çalışması yaptı.

Sedat Yalçın’dan geleceğin projesi: Tüm çocuklar okul öncesi eğitim alacak

Zaman zaman tekrarlıyoruz… Projelerini ilk açıklayan Yeniden Refah Partisi Büyükşehir Adayı Sedat Yalçın oldu. Üstelik, çalışılmış projeler olduğu için en hazır aday yorumu yaptık.

Aslında…

Kentin sorunları belli olduğu için projeler de birbirlerinin benzeri oluyor. Ya da adaylar bu yönde proje yapma zorunluluğu hissediyorlar.

Buna karşın…

Yalçın’ın çok farklı ve eğitimin geleceği adına özel bir projeyi gündemine aldığını gördük.

Diyor ki:

“Okul öncesi eğitim alan çocuklarla, bu eğitimi alamayan evlatlarımız arasında 15 bin kelime fark olduğu bilimsel olarak ortaya konmuş durumda.”

Projesi şu:

“Çeşitli nedenlerle çocuklarına okul öncesi eğitim aldıramayan ailelerimiz için özel çalışma yapacağız. Bursamızdaki tüm evlatlarımızın bu eğitimden geçip, ilkokula hazır bir şekilde başlamasını sağlayacağız.”

Demirhisar’ın avantajı: Onlar yokken ben vardım

Erol Demirhisar… İki dönem Anavatan Partisi’nden Mudanya Belediye Başkanı seçildi. Evde otururken, 31 Mart için İYİ Parti’nin davetini kıramadı ve yeniden sahaya çıktı.

Başkanken…

Mudanya’da her yere yürüyerek gider, yolda gördükleri ve esnafla şakalaşırdı. Yine öyle yapıyor. Yürüyerek dolaşıyor, çok kısa propaganda söylemiyle selam veriyor:

“Beni tanıyorsunuz, biliyorsunuz. Onlar yokken ben vardım.”

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X